Subaru naznačilo sedemmiestne SUV

Autor: hybco / Dátum: 11.02.2017

Štúdia Viziv-7 zaujala rozmermi, svojho duchovného predchodcu vozidlo výrazne prerástlo. Ide o ešte väčší kus auta než VW Atlas.

Pred dvomi rokmi sa ľudia z Fuji Heavy Industries rozhodli ukončiť výrobu typu Tribeca, ktorý bol pôvodne kritizovaný za svoj dizajn. Ani facelift z neho ktovieako úspešný produkt neurobil. Japonský výrobca však chce medzeru vytvorenú jeho odchodom zaplniť, na autosalóne v Los Angeles totiž Subaru naznačilo nové sedemmiestne SUV. Zatiaľ vo forme konceptu Viziv-7.

Táto štúdia zaujala v prvom rade rozmermi. Vozidlo stojace na trojmetrovom rázvore totiž svojho duchovného predchodcu výrazne prerástlo: má pôdorys 5,2 x 2,0 metra a výšku 180 centimetrov. Ide teda o ešte väčší kus auta než napríklad nedávno predstavený Volkswagen Atlas. Ten by mohol byť v prípade sériovej výroby jedným z hlavných konkurentov športovo-úžitkového Japonca.

Viziv-7 prišiel s niekoľkými štylistickými prvkami charakteristickými pre túto značku, ako je napríklad tvar diódových svetlometov. Ten sme už videli na viacerých prototypoch Subaru. Automobil má však hranatejšie línie než je štandardom, vyniká mohutnou maskou chladiča i výraznými oblúkmi blatníkov. Zaujímavým prvkom sú koncové svetlá prepojené jednoliatym pásom.

Samozrejme, pri prípadnej produkčnej verzii by bol dizajn umiernenejší. Podľa neoficiálnych zdrojov sa bude SUV vo finále volať Ascent. Podobne ako predchodca má byť zamerané najmä na severoamerickú klientelu, ktorej ho má japonská značka ponúknuť niekedy začiatkom roka 2018.

Pôvodný článok sme prevzali z webu autobild.cas.sk