Subaru Levorg na víkend

Autor: hybco / Dátum: 10.05.2017

8.zimný Subaru zraz sa určite každému vryl do pamäti. Super akcia plná jazdenia, snehu, dobrého gulášika, pohodových ľudí.

Cieľom bolo dobre sa zabaviť, ale aj pomôcť prostredníctvom Dobrého skutku, no exkluzívna bola tiež prvá cena v tombole. Partner zimného zrazu Subaru Slovensko, venoval jednému z nás SUBARU LEVORG na celý víkend.

Kto mal to šťastie? „misacina“ Michal Šišák, člen občianskeho združenia. Vlastní a na zrazoch v posledných rokoch všetky súťaže vyhráva na Subaru Impreza STi, ročník 2006 (výkon 360ps/550NM). Predpokladali by sme, že tomuto sympatickému mladíkovi táto cena veľmi „nesekne“ :) , jeho dojmy sú však nasledovné:

Ahojte všetci! Chcel by som takto poďakovať celému Slovenskému Subaru klubu a vedeniu, že som mohol vyhrať Levorga na víkend a samozrejme Mikone / pozn. oficiálny názov Subaru Slovensko, ale toto už zľudovelo medzi subaristami :) / , že ho poskytli. Pravdu povediac som nečakal, že vyhrám prvú cenu, ale asi mi dopomohlo moje šťastné číslo 14 čo aj bol výherný tombolový lístok :P .

Tak a teraz zážitky a pocity z auta :). Prevzatie Levorga prebehlo rýchlo. Stačilo podpísať pár papierov a mohol som sa ísť voziť. Prvý dojem keď som si prvýkrát sadol do Levorga bol príjemný. Sedačka bola pohodlná a hlavne nebola kožená, čo mi vyhovovalo, keďže neuprednostňujem kožený interiér.

Ďalšiu vec, čo sa nedalo si nevšimnúť bolo asi 100x viac gombíkov (oproti môjmu „staršiemu“ vozíku :P) na ovládanie všetkého možného, ale funkciu väčšiny z nich som spoznal po chvíľke. Samozrejme bolo si treba zvyknúť na automat :D .

To boli tie prvé dojmy. S Levorgom som sa zviezol na Sitno a potom som pobehal dedinky okolo Banskej Štiavnice . Tam som ho poriadne prevetral. Bol som veľmi milo prekvapený z podvozku a z toho ako sa to auto správalo. Nato, že ide o rodinné auto tak sedelo veľmi dobre a dobré boli aj brzdy. Čo mi trochu vadilo, bola odozva prevodovky pri predbiehaní. Trvalo mu pár sekúnd kým sa rozmyslelo akú rýchlosť má zaradiť, no potom to už išlo svižne. Za celý víkend som nabehal okolo 600km pri spotrebe 8,8l a celkovo sa mi auto veľmi páčilo.

Aby som nezabudol, auto malo objemný kufor, čo je ďalšie plus. Určite by som si ho vedel predstaviť ako ďalšie vozítko. Za ten víkend som si naň tak zvykol, že sa mi ho ani vrátiť nechcelo :) Mišo.

.....nerád, ale vrátil ho. A hoci sme si všetci robili srandu, že gumy zoderie ako na formule a auto bude po jeho jazde mesiac v servise, vrátil ho v poriadku. Sme radi, že sme urobili Mišovi radosť a mohol ho vyskúšať na vlastnej koži (a nie v koži :). Tíško mu všetci závidíme (ale samozrejme doprajeme). Snáď sa nabudúce niekomu z nás pošťastí a budeme mať podobný zážitok....a 14ky budeme v tombole predávať s vysokohorskou prirážkou.

Mišov text doplnila o komentáre drabka :)