Report z Čabajky

Autor: drabka / Dátum: 13.07.2017

Náhľad na Čabajku, ktorá sa konala 23. - 25. 6. 2017. Napísala Lucia - "drabka".

„Plejády Subaru nájdete na zimnej oblohe v znamení Býka. Teraz ich nevidno. Ale viem Vás tam premiestniť v čase. Nastavíme dátum 21.12.“....nad hlavami sa nám začala krútiť hviezdna obloha a my s úžasom sme pozerali na tú parádu. „Aby ste nemali hviezdy tak ďaleko, viem Vám ich aj priblížiť“. To už sme všetci híkali, ako sa nám v 3D hviezdy plejád predvádzali v plnej kráse. Naše Subaru hviezdy na „dosah ruky“.

Áno, aj takéto sú Subaru zrazy. Hvezdáreň v Hurbanove bola spestrením programu tradičnej Čabajky, ktorú náš člen Ondrej /tatoo/ zorganizoval už po šiestykrát v Patinciach. Kto sem chodí pravidelne, vie, že sa môže celé tri dni kúpať vo wellnes hoteli a večer ho bude čakať príjemné posedenie s ostatnými "účastníkmi zájazdu". Tohtoročnú Čabajku sme začali teda hviezdami. Ak sa nemýlim, tak nočnú spanilku absolvovali len samé Forestre.

V sobotu Ondrej vybavil plavbu na súkromnej lodi. Plavbychtiví si prišli na svoje, počasie prialo a nálada tiež vraj bola skvelá. Ako vždy.

My, malá skupinka s deťmi sme plavbu tentoraz vymenili za kúpanie sa v Štúrove, keďže deti nám už týždeň pílili uši, že sa chcú kúpať. Keby rozhodovali deti sme tam asi doteraz. No rodičia, najmä mužské osadenstvo malo veľmi silnú motiváciu na návrat do základného tábora penziónu Jarka. Čakala tam už tradične kopa huriek, klobás a k tomu pečené prasiatko. Mňam.

Veľakrát opakujem slovo tradične, ale Čabajka je proste tradícia, ktorú verím, že nikdy neprerušíme.

S niektorými sme sa v nedeľu ráno lúčili už pri vracaní kľúčov od apartmánov, no mnohí sme si "ahojte" povedali až po vykúpaní vo wellnes hotela. Ani by sme neodišli, ale asi tej našej čistej slovenčiny mali tam už blízko maďarskej zemi dosť a vyhnala nás poriadna búrka. Takže za sprievodu polámaných stromov, silného vetra a dažďa, sme sa so spiacimi deťmi vracali na sever...no o chvíľu zas ideme na juh...letný zraz je už za dverami.