Objavujú sa ďalšie detaily k piatej generácii 2019 Subaru Forester

Autor: Hroch / Dátum: 16.01.2018

Stále viac fám koluje o novej generácii Subaru Forester. Subaru by nemalo ponechať 2.0 litrové turbo pre XT verziu.

Subaru Forester 2019 bude ďalším modelom značky v rade, ktorá dostane novú Subaru Global platformu. Podľa 5-ročného cyklu Subaru je Forester ďalší v poradí. Štvrtá generácia, predstavená v roku 2013 ako model 2014, už má svoj vek a je pripravená pre kompletné prerobenie. Nová, piata generácia, príde na trh na jeseň, v októbri 2018.

Na Torque News bola uverejnená informácia o tom, že už nebude pokračovať Forester XT 2.0 Turbo v modelovej rade 2019 a tiež, že bude v nových modeloch škrtnutá 6-stupňová manuálna prevodovka. Nebolo to zatiaľ potvrdené od Subaru Corp., ale zdroj blízky Subaru o tom už informoval.

Kolesá fám sa otáčajú a z ďalších zdrojov prišli informácie, že Subaru by malo ponechať 2.0 litrový turbo motor aj v novom Foresterovi, ale zmení označenie z XT na Forester Sport. Bolo by to pre japonského výrobcu pochopiteľné, pretože mnohí zákazníci netušia, že X v názve znamená pohon všetkých kolies, a T je označenie pre Turbo. Zákazníci poznajú, čo znamená Sport a Forester Sport (s 2.0 litrovým turbom) a by bol viac konkurenčný s Mitsubishi Outlander Sport a novým Nissan Rogue Sport, ktorý prichádza na trh. Subaru fanúšikom je v skutočnosti jedno, či bude označený XT alebo Sport, dôležitejšie je, aby si zachoval svoj turbo výkon.

Forester dostane novú SGP

Táto informácia je však už potvrdená. Úplne nová generácia Subaru Forester 2019 bude postavená na novej Subaru globálnej platforme (SGP) s nižšie posadeným ťažiskom, ktorá zvyšuje jazdnú dynamiku, zabezpečí tichšiu kabínu a zvýšenie bezpečnosti vďaka vyššej tuhosti a pevnosti. Nová architektúra SGP znižuje vibrácie a ponúka hladšiu jazdu v novom Foresterovi.

Nový Forester 2.5i bude mať nový 2.5 liter boxer motor s priamym vstrekovaním, a bude mať o niečo vyšší výkon, ako končiaci model. Zníži sa jeho spotreba a bude prepojený s novou automatickou prevodovkou CVT. Jeho výkon bude naďalej poskytovaný v spojení so štandardným symetrickým pohonom všetkých kolies.

Ak Subaru prestane dodávať 6-stupňovú manuálnu prevodovku pre Forester, zdá sa, že toto SUV bude štandardne vybavené asistenčným systémom EyeSight. Odhliadnuc od nového dizajnu Subaru, zdá sa, že Subaru Forester Sport si zachová svoju preplňovanú športovú silu.

Zdroj: www.torquenews.com