Prečo Subaru XV exceluje tam, kde mnoho crossoverov pohorí?

Autor: Hroch / Dátum: 30.01.2018

Subaru vytvorilo silnú pozíciu pre crossover s pohonom všetkých kolies. Tam, kde väčšina crossoverov pohorí, Subaru exceluje.

Subaru XV 2018 ťaží z rokmi osvedčenej technológie symetrického pohonu všetkých kolies a bolo doladené do unikátneho crossoveru. Subaru bolo prvým výrobcom automobilov, ktoré vytvorilo segment SUV a crossoverov s pohonom všetkých kolies a aj preto táto značka dominuje nad ostatnými malými vozidlami pri výlete mimo civilizácie pri zachovaní bezpečnosti cestujúcich.

Všetko to začína pri boxer motore od Subaru, ktoré je posadené nízko na podvozku, ktoré dáva tomuto crossoveru nízke ťažisko. Oproti ostatným malým SUV s vyššie položeným ťažiskom zostáva Subaru vyrovnané aj keď sa dostáva do extrémnych uhlov a off-road situácií. Potrebujete prebrodiť prúd rieky alebo ísť strmou horskou cestičkou?

X-Mode všetko mení

Po prvýkrát sú všetky verzie Subaru XV dostupné s X-Mode. Tento režim je možné využiť pre extrémne off-road situácie, alebo ak je potrebné pomôcť a dostať sa z vážnej situácie, ako je na videu nižšie. Obsahuje tiež nový systéme ovládania zjazdu z kopca, ktorý pomáha udržiavať konštantnú rýchlosť pri zjazde z kopca zvýšením kontroly vozidla.

Ak sa kolesá začnú kĺzať alebo preklzovať v blate alebo snehu, priemerné vozidlá s pohonom všetkých kolies zapadnú. XV 2018 s X-Mode prináša zmenu a stačí jednoduché stlačenie tlačidla na stredovej konzole. X-Mode vám umožňuje riadenie bez používania brzdového pedála, ktorý kontroluje systém, a vy sa môžete plne sústrediť na udržanie stopy na lesnej ceste alebo v extrémnych off-road situáciách.

Obyvatelia miest sa môžu dostať do náročných situácií aj blízko svojich domovov, najmä ak bývajú v chladnom alebo daždivom prostredí. X-MODE umožní všetkým vodičom, bez rozdielu v jazdeckých skúsenostiach, dostať sa z náročných situácií len stlačením tlačidla a vrátiť sa bezpečne domov.

VDC zlepšuje kontrolu jazdy

XV využíva aj systém, ktorý Subaru nazýva Vehicle Dynamics Control (VDC), ktoré sa podieľa na systéme trakčnej kontroly všetkých kolies, pri všetkých rýchlostiach, pri ktorých dochádza k strate kontroly trakcie a rozdeľuje brzdnú silu na preklzujúce koleso alebo kolesá podľa potreby tak, aby zabezpečilo bezpečný pohyb vozidla. Pomôže vám vrátiť sa bezpečne domov, keď ostatné SUV zostanú zapadnuté v divočine.

To je práve to, čo majitelia Subaru vedia už roky, s pocitom bezpečia môžete zobrať Subaru XV do divočiny na víkend, aby ste zažili dobrodružstvo pri turistike, horskej cyklistike, kempovaní alebo prejazd zľadovateným priesmykom, aby ste sa dostali k lyžiarskej zjazdovke.

Pozrite si video, na ktorom uvidíte, čo dokáže Subaru Symetrický pohon všetkých kolies (Symmetrical AWD).

https://youtu.be/zySG4etkgrA

Zdroj: www.torquenews.com

Komentáre

avatar
Gregor ~ 30.01.2018 7:29

smilesmile