Pozrite si útok Subaru WRX STi S208 na úzkej ceste

Autor: miloxko / Dátum: 08.02.2018

Subaru WRX STi S208 nie je určený pre celosvetový trh, objaví sa len v Japonsku.

Nové Subaru WRX STI S208 získalo niekoľko vylepšení oproti štandardnej verzii, ale je určené len pre japonský trh. Globálnu premiéru malo na výstave Tokyo Motor Show 2017 a bude vyrobených len 450 kúskov tohto výkonného sedanu. Fanúšikovia výkonu v iných krajinách si ho nebudú môcť dopriať, ale pozrime sa aspoň na videu ako to vyzerá, keď ho zoberie vyvetrať profesionálny jazdec z Japonska.

Subaru WRX STi S208 je založený na obnovenom WRX STi a je to najvyšší model určený pre japonský trh. Subaru na ňom pracovalo so svojou dcérskou spoločnosťou pre motoršport, Subaru Tecnica International (STI). Výsledkom je exkluzívny vývoj motora a tlmičov pre limitovanú edíciu výkonného auta.

S208_2Pozrime sa na výsledok

WRX STi S208 je poháňané ručne vyrábaným motorom od STI EJ20 - 2.0litrový DOHC 16 valcový dual AVCS twin scroll turbo boxer, ktorý získal vyšší výkon, ako predchádzajúci S207. Jeho výkon sa zvýšil na 325 koní, čo je o 2 konské sily viac, ako mal predchádzajúci model S207. Maximálny krútiaci moment je 432Nm.

Nový motor S 208 EJ20 má tiež medzichladič chladený vodnou sprchou (s prepínačom), spevnenou hadicou nasávania od STI, a výkonný tlmič so zníženým spätným tlakom (vrátane loga STi) s exkluzívnym výfukovým systémom.

Vodič tvrdí, že vylepšený motor EJ20 bol vyladený na limit, ako dobrý dokáže byť. V porovnaní so štandardným STi má S208 väčšiu odozvu, pocitovo je ľahšie v zákrutách a zatáča tak, ako keby malo "volant pre všetky štyri kolesá". Na úzkej ceste dosiahlo S208 rýchlosť 170km/h a vodič vykríkne "Sugoi"!!! (vynikajúce). Po jazde vodič povedal, že je veľmi rýchle, ale cítil sa bezpečne.

Výkonné brzdy od Brembo boli testované tak, aby aj po jazde na plný plyn dokázali zastaviť STi veľmi rýchle. Vylepšené 18" brzdy Brembo sú vpredu aj vzadu vylepšené exkluzívnym strieborným povrchom a sú dodávané s vŕtanými kotúčmi pre lepší odvod tepla.

Jazdec ukončil svoju jazdu slovami "Toto auto stojí za jazdu až na limit", "Nedá sa s tým skončiť" a prirovnáva ho k Nissan NISMO GTR R35.

Subaru vyrobí 100 kusov S208 vo farbe WR Blue Pearl a Crystal White Pearl, a 350 kusov STi S208 NBR Challenge Package, ktoré bude obsahovať karbónovú strechu a karbónový zadný spoiler s logom S208.S208NBR bude mať tiež špeciálnu farbu karosérie Cool Grey Khaki.

https://www.youtube.com/watch?v=osXPpufuPmk

Zdroj: www.torquenews.com