Nové Subaru Outback ponúka zákazníkom dokonalejšiu ochranu pred zadným nárazom

Autor: Hroch / Dátum: 01.03.2018

Subaru pokračuje vo vývoji bezpečnosti a zákazníkom ponúka v novom Outbacku dokonalejšiu ochranu pred zadným nárazom. Pozrime sa, prečo IIHS označuje túto bezpečnosť najvyšším hodnotením.

Ak ste jazdili autami nejaký čas, pravdepodobne sa vám stalo, že ste svojím autom zacúvali do niečoho, čo nebolo vidieť, že tam je. Je to jeden z najčastejších druhov nehôd, ktorý môže znamenať stovky, ale aj tisícky eur v nákladoch na opravu. Americký Institute for Highway Safety (IIHS) zaviedol nový zákaznícky program na ochranu pred zadným nárazom, ktorý vytvára technologické modely na zabránenie alebo zníženie následkov nehôd pri cúvaní v nízkych rýchlostiach. Podľa nového spôsobu testovania získalo Subaru Outback najvyššie hodnotenie.

Podľa testovania IIHS získal Outback najvyššie hodnotenie "Superior", nakoľko vozidlo dokáže zabrániť nehode alebo podstatne znížiť rýchlosť v mnohých testovacích scenároch, ktoré zahŕňajú mnohé aj opakované testy pri rýchlostiach okolo 4mph. A to všetko vďaka novému automatickému brzdovému cúvaciemu systému Subaru.

V týchto posledných testoch IIHS získalo Subaru Outback 2017-2018 najvyššie hodnotenie ako najbezpečnejšie vozidlo pri ochrane pred zadnými nárazmi. Po tom, ako bol v Subaru Outback zavedený automatický brzdný cúvací systém, získal najvyššie známky od IIHS. Pre zvýšenie bezpečnosti prichádza Outback štandardne aj so zadnou cúvacou kamerou.

Zadná cúvacia kamera je štandard

Všetky Outbacky prichádzajú štandardne s inštalovanou cúvacou kamerou, ktorá zlepšuje výhľad pri cúvaní. Na displeji sa zobrazujú vodiace čiary na zlepšenie prehľadnosti smeru, ktorým ide vozidlo, a stráži vzdialenosť od ostatných objektov. Ak je kamera spojená s automatickým brzdným cúvacím systémom, Outback sa dokáže sám zastaviť tak, aby ochránil objekty za sebou pri cúvaní.

Outback nie je jediným modelom od Subaru, ktoré majú možnosť výberu automatickej cúvacej brzdy. Rovnako je tento systém v ponuke aj pre Subaru Forester, XV, Legacy, Impreza a Subaru WRX. Žiadny z týchto modelov nebol testovaný IIHS, ale ak by bol, pravdepodobne by tiež získal hodnotenie "Superior".

Uvedením asistenčného systému EyeSight v roku 2012 sa tento japonský výrobca áut stal lídrom v bezpečnosti. Najnovší prírastok v asistenčných systémoch, automatická cúvacia brzda, je ďalšou obrannou líniou, ktorá chráni používateľov pred problémami, ktoré nie je vidieť. Vďaka tomuto novému systému má nové Subaru Outback najvyššie hodnotenia od IIHS.

https://youtu.be/cwgj5zqifwc https://www.youtube.com/watch?v=_r24GzljW4o

Zdroj: www.torquenews.com

Komentáre

avatar
Gregor ~ 01.03.2018 18:36

moloxko, neviem ako pri tomto otasovi, ale znamy ma scout a jemu snima kamera tusim od 45-50cm vyssie ak je nieco pod ma smolusmilesmilesmile

avatar
taxi ~ 01.03.2018 9:22

Jasne, je to super cuper...začínam sa pýtať, kde tieto automatiky skončia? Už vie ísť auto samo dopredu, brzdiť, držať smer a jazdiť medzi čiarami, cúvať a zastať...ak toto má byť štandard, ja sa ním kľudne nechám rozmaznávať, ale chcem aj auto, obyčajné sprosté auto, ktoré ma bude vzrušovať pri naštartovaní, jazdení a ešte dlho po odparkovaní smile. Deti našich detí si už budú len ťukať po čele smile.

avatar
miloxko ~ 01.03.2018 6:53

Podla mna super vec, len ci to vidi aj nejake stlpiky...?