Subaru WRX STI NBR smeruje na Nurnburgring

Autor: Hroch / Dátum: 28.03.2018

Subaru nakladá svoje závodné WRX STI NBR a smeruje s ním do Nemecka. Dokáže Subaru zvíťaziť na 24hodinovke Nurnburgrin tretíkrát v priebehu štyroch rokov?

nbr2018 Legendárne preteky 24 hodín Nurnburgring sa uskutočnia v termíne 10.-13. mája 2018 a Subaru prichádza so svojím upraveným WRX STI NBR, aby sa pokúsilo o tretiu výhru v priebehu štyroch rokov. Subaru ukončilo všetky domáce prípravy na tohtoročný pretek na Nurnburgringu a naložilo svoje STI do lietadla Japan Airlines, ktoré odletelo tento týždeň z letiska Narita International Airport smerom do Nemecka.

Nové WRX STI NBR ukončilo dôkladnú prípravu na trati Fuji Speedway s vytrvalostnými testami a nočnými tréningami. Subaru Tecnica International (STI) sa zameralo na tlmiče, zameralo sa na zostavenie prevodovky, ktoré zahŕňalo tiež prevodový pomer tohtoročnej špecifikácie, a nastavilo kontrolu tlaku turba na zvýšenie pocitu z motora.

Subaru dopravilo STI na letisko Narita a upevnilo závodné vozidlo na paletu, ktorú umiestnili do prepravnej časti Boeingu 787, ktoré pripravili japonské aerolinky. Teraz je pripravené na záverečné testy, ktoré začnú po príchode do Nemecka. Tu sa pripraví na preteky na legendárnej trati Nurnburgring Nordschleife.

Vedúci tímu STI NBR, Eiji Tatsumi, ktorý sa zúčastnil nakladania vozidla do lietadla, sa vyjadril, že "testovanie bolo ukončené podľa plánu a prípravy prebehli plynule, nielen na trati Fuji Speedway, ale aj na testovacích okruhoch Kuzua a Ota. Tohtoročné auto najazdilo v rámci testovania približne 10.000 kilometrov a o auto nemáme žiadne obavy."

nbr2018 Závodné vozidlo WRX STI NBR pre rok 2018 získalo niekoľko úprav oproti minuloročnému autu, ktoré preteky nedokončilo. Subaru zvýšilo výkon motora úpravou výfukového systému a optimalizáciou efektívnosti turba. Subaru Tecnica International (STI) zlepšilo brzdný účinok zväčšením priemeru predných bŕzd. Rovnako sa zlepšila aerodynamika použitím nových vonkajších dielov. Subaru má približne dva týždne, aby sa pripravilo na 24hodinové preteky Nurnburgring 2018.

Dokáže zvíťaziť aj tretí-krát? Napíšte do komentárov či sa Vám nová NBR páči a či sa jej podarí znovu vyhrať?

Zdroj: www.torquenews.com

Komentáre

avatar
miloxko ~ 28.03.2018 10:37

podľa mňa to dajú do tretice smile