Prečo je nový Subaru Outback obľúbený medzi ľuďmi, ktorí majú radi dobrodružstvo?

Autor: miloxko / Dátum: 07.07.2017

Subaru Outback bol vždy známy svojimi perfektnými vlastnosťami mimo cestu, ktoré ho odlišujú od všetkých ostatných vozidiel s pohonom všetkých kolies. Nový Outback MY2018 prichádza s jedinečnou vlastnosťou, ktorá z neho robí skutočné vozidlo orientované na prostredie mimo mesta, pre milovníkov rekreácie a pre rodiny, ktoré sa chcú dostať ďaleko od civilizácie.

Nové vozidlo SUV je štandardne vybavené jedinečným prvkom pre extrémne použitie v teréne. Všetky modely 2018 Outback sú vybavené systémom X-Mode, ktorý debutoval na modeli Forester v roku 2014. Každý vodič ho môže aktivovať jednoduchým prepnutím spínača na konzole.

Ťažko budete hľadať majiteľov vozidiel Subaru, ktorí sedia na gauči pri sledovaní extrémnych športov. Budú v novom Outbacku na ceste do prírody, kde chcú ísť na horské bicykle, horolezectvo alebo kempingové výlety. Budú sa stretávať so strmými horskými cestami a X-Mode ich bezpečne dostane tam, aj keď sa cesta dostane na limit.

Tu je opis, ako to funguje. X-Mode optimalizuje výkon motora a pomer CVT, zvyšuje zapojenie pohonu všetkých kolies a používa zlepšenú riadiacu logiku systému riadenia dynamiky vozidla (VDC), aby sa znížilo otáčanie jednotlivých kolies. Majitelia Outbacku budú môcť zvýšiť kontrolu nad vozidlom pomocou X-Mode, ktorý tiež aktivuje nový Hill Descent Control. Ten využíva brzdenie motorom na udržanie konštantnej rýchlosti vozidla, keď idete s Outbackom dole po strmej horskej ceste. Nový asistent pre pohýňanie so svahu pomáha okamžite minimalizovať predné alebo zadné preklzovanie vo svahu a elektronický systém Hill Holder udrží vozidlo na svojom mieste aj v strmom svahu, až kým vodič nestlačí pedál akcelerátora.

Veľa vlastníkov Outbacku cestuje od mestských periférií do extrémnych drsných podnebí vo vyššej nadmorskej výške aj niekoľko hodín od miesta, kde žijú. Na týchto nespevnených a šmykľavých cestách nie je krútiaci moment rovnomerne rozložený na všetky štyri kolesá a jedno alebo viac kolies môže začať kĺzať a vozidlo môže stratiť trakciu a zaseknúť sa v snehu alebo blate. X-Mode je navrhnutý tak, aby sa mohol ľahko používať a mohol by byť aktivovaný jednoduchým stlačením prepínača, ktorý umožní každému vodičovi, bez ohľadu na úroveň zručnosti, uniknúť extrémnej situácii, s ktorou sa môže stretnúť.

Pre tých kupujúcich s aktívnym životným štýlom, ktorí sa chcú dostať mimo civilizácie, je nový Subaru Outback MY2018 so štandardným X-Mode univerzálnym vozidlom, ktoré zvládne aj extrémne podmienky. Outback s 22 centimetrovou svetlou výškou a X-Mode má vytrvalosť potrebnú na to, aby sa Outback stal dokonalým strojom pre cesty plné dobrodružstva.

Článok prebratý z www.torquenews.com