Nové elektrické Subaru WRX STI prichádza - otázka je kedy

Autor: miloxko / Dátum: 01.08.2017

Je tu elektrická revolúcia, ktorá je už tu a bude mať veľký vplyv na fanúšikov výkonných WRX STI.

K dispozícii bude nové elektrické Subaru WRX STI. Jediná otázka je kedy. Elektrický pohon prichádza ku všetkým výrobcom automobilov. Rok 2017 bude známy ako rok, kedy sa automobilky zaviazali k tejto technológii.

Nadšenci výkonu budú musieť zmeniť svoje vnímanie nových technológií a pripraviť sa na prechod na elektrickú budúcnosť. Technológia nie je riadená dopytom spotrebiteľov, ale okolnosťami, politikou a reguláciou. Automobilky po celom svete dosiahli bod, v ktorom prijali nevyhnutelnosť budúcnosti, ktorá je v podstate elektrická.

Ako to bude mať vplyv na Subaru?

Keď Subaru oznámilo svoju novú globálnu platformu so zavedením modelu Impreza 2017, povedali tiež, že nová platforma bude podporovať benzín, hybridné, plug-in hybridné a elektricky poháňané pohony. Plug-in hybrid a nové elektrické vozidlo Subaru sa čoskoro objaví. Oba sú už vo vývoji. Yasuyuki Yoshinaga, generálny riaditeľ spoločnosti Subaru, povedal, že vozidlá sú už na výkrese.

Podľa japonskej Nikkan Asian Review Subaru bude pravdepodobne vyrábať elektrický pohon v roku 2021. Ak sú správy presné, Subaru plánuje uviesť do prevádzky elektrický pohon všetkých kolies v USA v roku 2021, aby ďalej spĺňal prísnejšie emisné predpisy, spoločnosť Subaru nebude vyrábať úplne nové vozidlo, bude to pravdepodobne existujúci model z ponuky.

Subaru už uviedlo, že zaviedli svoj prvý plug-in hybrid, aby splnili predpisy USA o emisiách s nulovými emisiami, ktoré nadobudnú účinnosť v roku 2018.

Keďže výrobcovia automobilov sú už v prípravách na elektrickú budúcnosť, Subaru bude musieť urobiť prechod na elektrickú pohonnú sústavu. V segmente výkonných áut bude čoskoro normou nový termín "eko-výkon". Bude to oveľa skôr, než si kto predstavoval. Elektrické Subaru WRX STI prichádza tiež. Je to len otázka, kedy to príde.

Článok prebratý z www.torquenews.com