Nový rekord na Nurburgringu patrí Subaru

Autor: miloxko / Dátum: 16.08.2017

Sledujte nové video s Prodrive Subaru WRX STI Type RA, ako dosiahlo čas na Ringu 6:57.5.

Nebuďte príliš nadšení, ak si myslíte, že s novým produkčným 2018 Subaru WRX STI Typu RA urobíte na Ringu kolo za sedem minút. Nebude to tak, pretože špeciálny model WRX STI Type RA NBR bol postavený Prodrive-om a je to to isté auto, ktoré spravilo na Isle of Man TT rekordné kolo Markom Higginsom. Prerobili 2-litrový EJ20 a stanovili nový rekord pre sedan na Nurburgringu.

Prodrive-om postavený STI Type RA sa v ničom nepodobá na sériový automobil. Pracuje v ňom modifikovaný EJ20 2,0-litrový WRC-spec boxer motor. Využíva sanie 75 mm, turbo tlačí 250 psi a ponúkne viac ako 600 koní pri 8 500 ot/min. STI Type RA NBR Special je unikátny závodný stroj s vyčisteným vnútorným priestorom, klietkou vnútri, špeciálnymi pretekárskymi pneumatikami Dunlop, závodným pružením, úpravami motora, úpravou karosérie, nastaviteľným zadným krídlom a strechou z uhlíkových vlákien.

Tentoraz Mark Higgins nebol za volantom, Prodrive Subaru WRX STI Type RA NBR Special bol vedený závodníkom FIA World Endurance Richiem Stanawayom z Nového Zélandu a na Nurburgring Nordschleife pokoril 7 minútovú hranicu časom 6:57,5.

Subaru začne s produkciou modelu 2018 WRX STI Type RA obmedzenou len na 500 kusov, ale s nimi na Ringu nedáte čas pod 7 minút. Toto výkonné auto bude rýchlejšie ako štandardné STI a bude v predaji začiatkom budúceho roka.

Sledujte Subaru WRX STI Typ RA NBR Special - záznam z Nurburgringu

https://www.youtube.com/watch?v=BjLnKpThc8M

Článok bol prebratý z www.torguenews.com