Viacero problémov nemôže zastaviť Subaru WRX STI; Vyhralo 24-hodinový závod na Nurburgringu

Autor: miloxko / Dátum: 17.05.2018

Subaru WRX STI vyhralo 46. 24-hodinový závod na Nurburgringu. Je to ich 5. titul v triede. Pozrite sa, aké viaceré problémy tím prekonal.

Subaru Corporation a jej partner pre motoristický šport Subaru Tecnica International (STI) vyhrali 24-hodinový závod na Nurburgringu s 2018 WRX STI v triede SP3T. Toto boli 11. preteky značky Subaru od roku 2008 na Nurgurgringu, ich 5. titul v triede a ich tretie víťazstvo za štyri roky. Vyčerpávajúci závod sa konal v Nürburgringu v regióne Eifel v Porýní-Falcku, Nemecko minulý víkend.

Subaru WRX STI 2018 sa dostalo do triedy SP3T pre autá s turbom do objemu 2,0 litra. V tomto roku vstúpilo do triedy najvýznamnejších európskych výrobcov ako Audi (TT), Volkswagen (VW Golf 7 TCR) a Opel (Opel Astra).

V roku 2018 Subaru WRX STI, ktoré je založené na fabrickom STI, začalo preteky z pole position získanej v kvalifikácii, potom po 1 hodine od začiatku začal vytekať olej z hydraulického systému posilňovača riadenia a STI muselo byť odstavené na opravu. Tím stratil 3 kolá a 48 minút za Audi a Volkswagenom a posunulo sa na tretie miesto.

Štyria šoféri, Carlo van Dam (Holandsko), Tim Schrick (Nemecko), Hideki Yamauchi (Japonsko) a Takuto Iguchi (Japonsko), zatlačili na WRX STI, čím znižovali medzeru od vedúcich áut a dostali sa na prvé miesto po 10 hodinách od začiatku preteku.

Počasie sa zhoršilo, začalo pršať a prišla hmla, ale symetrický pohon všetkých kolies WRX STI udržal výkonný automobil stabilný a dokonca predbehol konkurentov vo vyššej kategórii s väčšími motormi. Už ostávali len 4 hodiny do konca závodu, keď pretek prerušila hustá hmla, na trati sa objavila červená vlajka a pretek sa pozastavil. Po 2 hodinách nastalo oficiálne reštartovanie pretekov, ale bol tu ďalší problém s WRX STI.

WRX STI NBR 2018

Závodné vozidlo WRX STI NBR zasiahol ďalší problém s motorom a muselo sa vrátiť do garáže hodinu pred koncom. Šesťčlenný technický tím vyriešil problém a STI skončilo s víťazstvom v triede SP3T a celkovo na 62. mieste.

Víťazstvo je dôkazom pohonu všetkých kolies Subaru WRX STI na okruhoch ako je Nurburgring, tiež známym ako "Green Hell", čo je jedna z najnáročnejších a najnebezpečnejších tratí na svete. Gratulujeme Subaru a Subaru Technica International k získaniu svojho 5. titulu 24-hodinový závod na Nurburgringu.

Krátke video z preteku: https://www.youtube.com/watch?v=gLewihyyx4g

Zdroj: www.torquenews.com