Bolo nám ako v raji - 10. letný zraz

Autor: miloxko / Dátum: 25.08.2018

Vrrrrrr, brrrrr, vrrrr, brrrr, počujete to, pomedzi to smiech, čľapkanie, mľaskanie, cvak, cvak foťáku, ľahké kroky na turistiku, výbeh na rebríky a potom ťažký krok a frfľanie, že "Kedy tam už budeme?".

Aj o tom bol 10. letný Subaru zraz. Ten sa niesol v duchu retro pionierskeho tábora v Slovenskom raji. Čiže ďalší ročník veľmi vydarenej Subaru akcie je za nami a my môžeme už len spomínať, ako nám bolo výborne.

Celé sa to začalo v piatok podvečer, kedy sme sa začali zgrupovať a hlásili sme sa vedúcemu tábora, ktorý nám prideľoval ubytovanie, lístky na stravu a posteľné prádlo.

Už tu to začalo mať nádych „mládí“. Nehovorím o tom, keď som otvorila dvere na našej izbe č. 16 a tam uvidela 2 dvojposchodové postele a najmenšiu izbu v akej kedy, naša štvorčlenná família s dvoma malými deťmi (5r a 3r), spala. :) Tak toto som fakt nečakala, ale ja som za každú výzvu. Hanka vbehla dnu a s radostným krikom už liezla hore na posteľ. Tešila sa ako už dávno nie, malý Martin samozrejme za ňou a takto to šlo až kým nešli spať - hore dole, hore dole.

Nasledovalo postupne stískanie a bozkávanie prichádzajúcich členov a členiek, prípadne zoznamovanie sa s novými členmi, čo je samozrejme vždy veľmi príjemné. Spoločné stravovanie v miestnej „táborovej“ jedálni tiež nemalo chybu. Jedno okienko výdaj stravy, druhé okienko na vrátenie špinavého riadu. K tomu vždy príjemný „small talk“ s tetami kuchárkami. Náš malý Martin v praxi videl ako funguje rychloumývačka riadu a preňho to bola v jedálni najväčšia fascinácia. Odnášal taniere a poháre polovici prítomných, len aby sa rýchlo umývačka naplnila. Pre mňa to bolo príjemnejšie stravovanie ako v niekoľko-hviezdičkovej reštike, na raňajkách si každý našiel to svoje a personál vkuse dopĺňal prázdne misy, čo som bola vzhľadom na úroveň ubytovania veľmi milo prekvapená.

Prvý večer je taký oťukávací. Debaty o všetkom možnom. Ale hlavne o autách, motoroch, prípadných motorových problémoch a výzvach, ženy so ženami, chlapi s chlapmi, pritom si každý niečo sŕka a teší sa, čo prinesie ďalší deň.

otvorenie

Škoda, že sme vynechali spoločný hlučný ranný budíček, prípadné večerné pastovanie kľučiek a rozcvičku na dvore. Na to nemôžeme o rok zabudnúť!!! O to príjemnejšie bolo potom ranné otvorenie 10. letného Subaru zrazu 2018, s následným prehľadom programu. Verte, bolo sa na čo tešiť.

Cely efekt z nás dotvárali nové klubové trička, ktoré každý člen dostal ako darček. Tento rok sme za vyzývavých a je nás všade vidno a každý vie, k akej skupine patríme. Tričká sú neónovo žlté, technické s veľkým klubovým nápisom. Palec hore za tento nápad. Efekt „kukneš a vidíš“ sa veľmi osvedčil, nakoľko sme sa na všetkých navštívených miestach super registrovali, kývali si a zároveň sme boli za atrakciu všade, kde sme sa ako skupina ocitli.

Náš Martin potom ranné zhromaždenie odpískal a nasadali sme do áut, zoradili sme sa na tzv. „spanilku“. Vyrazili sme pre mňa hororovou cestou smerom na Dobšinskú ľadovú jaskyňu. To bol náš plán. Spomínaná cesta bola úzka, krásna, samá zákruta. Väčšina z nás, okrem mňa, si ju patrične užila. Ja som bohužiaľ v každej zákrute videla problém. Čakala som za každou zákrutou autobus, nevedela som si predstaviť ako sa vyhneme a mala som z toho patričný stres. Ale na strane druhej, bola ako stvorená pre pomalšiu, technickú jazdu v našom subaru hadíku, čiže v tomto smere bol účel splnený. Potom sme sa rozdelili na 3 skupiny. Jazdenia chtiví subaristi išli na dobšinský kopec testovať svoje zručnosti, my rodiny s deťmi sme šli najskôr do Dobšinskej ľadovej jaskyne a potom na Palcmanskú mašu, na Dedinky, trochu sa ochladiť/počľapkať/počlnkovať.

dobsinska

palcmanska

masa

Dobšinský kopec bol plný subaru áut – atrakcia pre všetkých okoloidúcich, našla sa aj terénna cesta cez les, kde vodiči testovali svoje „koníky pod kapotou“, ale aj svoje jazdné zručnosti. Potom všetci vysmiati a spokojní si porovnávali zážitky, kto to ako zvládol. My sme zatiaľ úspešne obišli jaskyňu a mašu, kde to tiež nemalo chybu. Vždy si hovorím, že mať chalupu na Dedinkách by stálo za to. :) Prostredie je to prekrásne. Spokojne sme si unavené deti potom odviezli späť do kempu, kde to pokračovalo nákupom tombolových lístkov.

Bolo sa na čo tešiť, čiže lístky sa predávali takmer samé :) Časom sme sa potom presunuli do spoločenskej miestnosti, kde nás už čakal „zdravoťák“ aj so svojou prednáškou o záchrane ľudského života. Išlo o vážne veci, podané s ľahkosťou a humorom, dospeláci sme sa výborne zabavili (deti väčšine vtipov aj tak nerozumeli, čo je aj dobre). Naučili sme sa ako vytiahnuť zraneného z auta, že Rautekov hmat je dobré ovládať a ukázali sme si to aj na živej figuríne, ktorá bola zakliesnená - no kde inde, ak nie v Subaru.

zdr1

zdr2

zdr3

Úžasným sprestrením a prekvapením večera bol workshop zo skupinkou bosonožcov z Prahy, ktorí si pre nás pripravili kadejaké bosonohé výzvy, ako napr. vnemový chodník. Mňa osobne prekvapilo sklo, po ktorom som napodiv prešla s ľahkosťou, ale také borovicové šišky mi narobili dosť vrásky na čele. Zároveň som sa postavila celou svojou váhou na podložku s klincami, čo tiež chcelo trochu sebazaprenia. Ti odvážnejší mohli vyskúšať letné šľapky z klincov, ja osobne preferujem tie z mäkkej gumy :) A dievčatá si vyrobili ozdoby z korálikov na bosé nohy, to malo tiež veľký úspech. Naša Hanka si občas teraz s tým ozdobí aj ruky, keď si na nohy musí dať botasky, využitie to má v každom ročnom období. Pomedzi začínali veselé súťaže pre malých aj veľkých. Malí si zmerali sily s veľkými, behali sme, hádzali sme polenom na diaľku a skákali sme ako žaby. Víťazom ešte raz gratulujeme, boli to borci, čo si to zaslúžili. Na pamiatku tohto veľkého dňa dostali krásne "retro" diplomy!

chodnik

nozky

beh

poleno

beh2

diplom

Highlightom večera bola prezentácia bosonožcov a ich chodenie po žeravých uhlíkoch. Decká híkali a my sme sa zamýšľali ako je to možné, že si dotyční nepopália nohy... A oni si ich fakt nepopálili. Subarista Lukáš sa odhodlal a vyskúšal si to tiež. Podľa jeho výrazu tváre bolo zrejmé, že to nie je až taká drina. Podporili sme ho potleskom, aby prešiel znova a znova a darilo sa mu. Ďalší odvážlivci sa už ale nenašli. Napriek tomu, klobúk dole!

Spievalo sa aj Happy Birthday, krájali sme prekrásnu narodeninovú tortu, deti si išli oči vyočiť na malom tortovom ohňostroji, veď prečo to neosláviť, keď Subaru klub ma krásnych 10 rokov.

torta

mato

Tombola zavŕšila tento úžasný deň. Cien bolo „habadej“. Je pravda, že šťastie mali niektorí aj viackrát, ale ako sa hovorí, kto nemá šťastie v hre, má v láske, či ako?! Medzi cenami bola aj romantická večera pre dvoch, zlatý poklad, wellness v súkromnej výrivke, či Subaru XV s plnou nádržou na víkend od Subaru Slovakia. Výhercom srdečne blahoželáme a dúfame, že nabudúce sa šťastie obráti aj na nás :)

hanka

cenaxv

Nedeľné ráno sa balilo, upratovalo, lúčilo, dojedalo a chystalo sa na túry. Tí v plnej kondícii si vybrali náročnejšie trasy ako Tomášovský výhľad, prípadne výstup Suchou Belou. My s deťmi sme absolvovali Prielom Hornádu a výstup Kláštorskou roklinou na Klaštorisko. Musím povedať, že to naše Slovensko je fakt úžasné a máme čo ukázať svetu! Deti jasali, a vybehli rebríky ako srnky, my rodičia sme ich zozadu istili a chytali a nie vždy nám bolo všetko jedno, ale stálo to za to!

rano

prielom

most

Je mi potešením a som hrdá na jedinečné a tematicky pestré podujatia, ktoré tento klub pre svojich členov a priaznivcov organizuje každý rok v hojnom počte. Prajem mu do ďalších rokov veľa úspechov, ktoré ho posúvajú a posilňujú, veľa nových členov a nápadov. Teším sa na ďalšie spoločné roky. Všetko najlepšie!

A Vám, ktorý čítate tieto riadky, prajem ešte krásne posledné letné dni a verím, že sa vidíme na ďalšej vydarenej Subaru akcii.

Viac fotiek možete nájsť TU.

Lenka

Komentáre

avatar
jbizik ~ 19.09.2018 17:38

kolko bolo zučastnených aut na zraze????

avatar
taxi ~ 04.09.2018 6:18

Mne ostáva už len dodať ĎAKUJEM PRIATELIA. smilesmilesmile

avatar
drabka ~ 25.08.2018 19:45

Lenka, píšeš mi z duše 👍❤️. Tieto jedinečné stretnutia sú nezabudnuteľné. Nikdy nie sú rovnakí ľudia a predsa je vždy rovnako dobrá partia 👍