Impreza znižuje hmotnosť aj spotrebu

Autor: hybco / Dátum: 15.02.2012

Nová Impreza dostane kvalitnejší interiér, bude ľahšia, úspornejšia a naftová verzia svojou dynamikou predčí tie benzínové.

Informácie o novej generácii Subaru Impreza sa objavujú už takmer rok. Svetovú premiéru absolvovala totiž americká verzia sedanu aj hatchbacku už vlani na jar počas newyorského autosalónu. Následne prišla šanghajská štúdia crossoveru XV, ktorá bola jej „terénnou“ modifikáciou, potom sériové XV vo Frankfurte a v decembri v Tokiu zas sériová podoba Imprezy v japonskej špecifikácii.

Na európsky trh sa však prekvapujúco chystá najprv Impreza XV, aj keď už bez názvu Impreza, čím dáva Subaru jasne najavo jej špecifickú pozíciu v ponuke. Až na jeseň bude nasledovať základná verzia Sport a sedan.

Nová Impreza má úplne nový kabát s dynamickými až agresívnymi líniami. Najmä sedan v mnoho pripomína veľké Legacy aj s jeho mohutne klenutými blatníkmi. Kým však ostatné modely tejto triedy stále rastú, Impreza je vo svojom novom vydaní o málo menšia a ľahšia. Na dĺžku je hatchback o 5 mm kratší a z výšky ich ubudlo až pätnásť. Najväčším rozdielom je tak predĺženie rázvoru o 15 milimetrov.

Viac si prečítajte v originálnom článku s podrobnými informáciami a hlavne fotogalériou, ktorý sme použili z portálu auto.pravda.sk