Test: Subaru konečne doprialo dieselu automat

Autor: hybco / Dátum: 02.07.2013

Prevodovka s plynule meniteľným prevodom neohúri športovým radením ani nepomáha motoru k rekordným spotrebám. No chýbala.

BREZNO. Subaru si ako jedna z mála značiek drží vlastnú tvár pred tlakom komercie, hoci občas povolí uzdu a prispôsobí sa požiadavkám trhu.

Svojráznosť a tvrdohlavosť priniesla značke nemalé úspechy a tiež výhodu, že jej pohon všetkých kolies ostal sám sebou. Isté odmietanie módnych výstrelkov a ignorovanie trendov robí Subaru pre istý typ zákazníkov príťažlivejším.

Ich limitovaný počet však donútil výrobcu rozšíriť paletu modelov o úspešné XV, zväčšiť Forester, urobiť päťdverovú Imprezu a v neposlednom rade zaviesť do takmer všetkých modelov naftový boxer motor.

Motoristom chýbalo už len spojenie naftového motora a automatickej prevodovky. Kým si po splnení tejto požiadavky trh vymyslí ďalšiu, my nájdeme odpoveď na otázku: Aká je prevodovka CVT v spojení s dieselom?

Neuberie autu dynamiku? Čo urobí so spotrebou a aká bude v teréne? Odpovede sme hľadali so Subaru Outback 2,0D CVT Comfort na asfalte aj v teréne. Video vo vyššom rozlíšení si môžete pozrieť aj na TV SME.

Automat sľubuje komfort

Nová prevodovka CVT pridáva rodinnému modelu Outback na komforte a využiteľnosti v teréne. Za nemalý príplatok 1500 eur oproti verzii s manuálnou prevodovkou nemusí šofér narábať s pomerne tvrdým mechanizmom manuálneho radenia.

Prevodovka CVT poskytne asi najväčšiu výhodu poľovníkom a chatárom, ktorí potrebujú Subaru Outback využiť v teréne. S rýchlym stálym prevodom manuálnej prevodovky sa totiž ťažšie prekonávajú nerovnosti pomalou rýchlosťou na jednotke.

Buď trpí spojka alebo motor. Toto CVT mechanizmus vyriešil pomocou oceľového remeňa a variabilnej zmeny prevodu. Svojím spôsobom CVT chráni motor pred zlým zaobchádzaním a nesprávnym radením.

Manažment prevodovky berie do úvahy studený motor a netoleruje nebezpečne nízke otáčky.

Z páky prevodovky ide tvrdosť manuálu

Prevodovkou CVT rozhodne trochu stratíte na dynamike a tiež prídete o možnosť stopercentne rozhodovať o zvolenom stupni, hoci podľa údajov výrobcu zrýchľuje manuálna verzia a CVT za rovnakých 9,7 sekundy.

Presne takúto hodnotu sme namerali v našich podmienkach. Dostanete tiež ozrutnú hlavicu páky voliča automatickej prevodovky.

Modernému autu dneška by pristal jemnejší chod páky automatickej prevodovky pri prepínaní jednotlivých režimov. Zrejme rozhodla istota spoľahlivosti mechanickej páky oproti dnes používaným malým páčkam elektronického voliča.

V Subaru Outback 2,0 D CVT tiež nenájdete polohu pre športový režim prevodového ústrojenstva. Výrobca však pripravil pádla pod volantom a možnosť manuálnej predvoľby siedmich pevných pozícií prevodovky s plynule meniteľným prevodom.

Vzhľadom na trend a kvalitu radenia dvojspojkových prevodoviek sme pred jazdou od CVT veľa nečakali. Skôr naopak, prišli predsudky a strach z hučiaceho motora.

Prečítajte si kompletný článok, ktorý sme umiestnili so súhlasom redakcie auto.sme.sk