Diskusné fórum

Trasenie pri brzdeni

Autor Správy

Re: Trasenie pri brzdeni

Ahoj mam problem pocas brzdenia pri richlosti 80km/h vyssie. Priznaky pocas plinuleho brzdenia pohode,ale ako nahle zacnem prutko brzdit tak sa my roztrase volant. Brzdy menene pred nieco viac ako 8 000km,kolesa vyvazene olova minimum roby to aj na zimnych ale citelnejsie.

nemate niekto dake skusenosti co to je ?? mna napalo zavesi ramien,spodne capi,stabylizator. vola v riadeny ziadna.

19.04.2010 22:33

Re: Trasenie pri brzdeni

Opravil som ti nazov temy, pre lahsie vyhladavanie v buducnosti smile

19.04.2010 22:51

Re: Trasenie pri brzdeni

Kotuce???? Trochu blbo sa to opisuje no niekedy sa to stane aj na novychsmile Ja som mal prave problem ked som dorazil v zime zo slovenska auto dlhsie stalo s pekne zasolenym podvozkom trochu to zakvitlo kotuce hlavne. Najhorsie na tom ale bolo ze ked som asi tak po tyzdni zacal jazdit tak sa ta svina zlta z kotucov nezdrala ale zostali flakate. Prislo mi to ako vnutorna hrdza (ci jak sa tomu nadava)proste to slo vidiet az ked som do toho poriadne zatal srobovakom.(kotuce nipparts) Tento krat som to este zachranil no na tych predchadzajucich kotucoch(pravdepodobne origos kedze auto bolo servisovane) to bolo z vnutornej strany (kde to nie je vidiet) a az v takom mnozstve ze kotuc bol do polky opotrebovany normalne a druha polka menej. Zdalo sa akoby bol odolnejsi alebo tvrdsi bol tam razny skok v hrubke no bola to prave ta hrdza a tiez to sposobovalo vybracie pri brzdeni vo vyzsich rychlostiach.

19.04.2010 23:39

Re: Trasenie pri brzdeni

Lisik len mne auto stalo max 7 dni v servise kotuce maju 8 000km cize su nove a patricne tomu aj zodpovedaju. Kedze som menil kotuce a oblozenie tak som to zobral od firmy TRW z dvovodu cena a ako taka kvalita no niomu to neodporucim. Ja by sm to skor tipol na zavesi ramien ale ako poznam ci su vymlatene alebo nie ?? a druha varianta skrutene kotuce ??

20.04.2010 16:46
555
avatar

Re: Trasenie pri brzdeni

Riesim u seba obdobny problem.

Stabilaky to nebudu, tie maju uz od vyroby take vole, ze funguju az na konci zakruty, kym sa auto o tu makku gumu riadne oprie. Ak by boli vymlatene, kepkalo by ti to a aj tak podla mna neovplynilo brzdy.

Capy - spodny gulak, ten sa ozyva ked vyrazne prepruzis, cap riadenia, spojovacia tyc riadenia, vymlatene riadenie mozu tiez, no sucasne mas aj volu v riadeni.

Vola v lozisku - tzv homokinetak, cupnes si k autu a mykas s kolesom, ak ma volu smerom hore dole, je to on, ak lava/prava tak cap riadenia. Lozisko vie robit aj volu po prejazde zakrutou, zrazu musis viac stlacit pedal.

Naboj - ten v podstate nema byt preco zly ale ak je, tak s nim vibruje cele koleso aj s kotucom.

Ulozenie ramena - to doma asi nezanalyzujes, ale pri pridani brzdeni by to mohlo buchnut.

Teoreticky horne ulozenie tlmica, pretoze McPerson na nom drzi a ked brzdis na nerovnostiach, moze kmitat.

Krivy kotuc ...

20.04.2010 17:13

Re: Trasenie pri brzdeni

absolutny suhlas s Erikom. keby si mal cokolvek uvolnene/vyklepane na naprave/ramenach, tak to jednoducho musis pocut . je treba hladat picinu v rotujucej hmotnosti smile

Povacsine funguje pravidlo "okamovej britvy" -sproste povedane,ze vacsinou je to najjedonuchsie riesenie spravne... takze ja to tipujem na: 1.zle vyvazene koleso (po zime je vytlkov viac nez dost,staci jeden naraz a guma sa posunie-zavazia su ti potom na prt , spinavy disk atd.) 2.krivy brzdovy kotuc ( od vyroby,poskodeny/krivy vdaka vysokej teplote/prebrzdeny ,korozia atd.atd.)

20.04.2010 17:45

Re: Trasenie pri brzdeni

Skutaku mne tiez stalo auto len 5 dni a kotuce skoro v prdeli teda nezdali sa no ktovie co by s nimi bolo o par mesiacov. Neviem no pokial ti to robi len pri brzdeni tak by som najprv skontroloval tie kotuce. Nie je to zase az tak pracne. Urcite by som nehladal chybu v kolesach pokial by boli zle vyvazene tak by to triaslo aj pri normalnej rychlej jazde. Co sa tyka capov a zavesov myslim ze by sa to skor zacalo prejavovat klepanim ako trasenim volantu.

20.04.2010 19:34

Re: Trasenie pri brzdeni

peto, zle rozlozenie hmotnosti na pneumatike sa ti viac prejavi prave pri brzdeni- je to prave o zle rozlozenej rotujucej hmotnosti,ktoru brzdis. takze pri normalnej jazde necitis vibracie,ale pri vysokych rychlostiach ci brzdeni sa prave tieto sily zvacsuju .

20.04.2010 20:06

Re: Trasenie pri brzdeni

Tak stabilizator je jasny tie plastove tice s gumou su na srot pocujem ich na nerovnostach klepnu o nich viem no tie som vylucil pretoze s brzdamy nemaju nic spolocne,teda nie tak vela ako ostatne veci co sme rozpisali.

A idem postupne:

1:Capi riadenia OK smile ako to viem riadenie nema volu je prestne no i ked niejaka mala casova odozva tam je ale to budu pneu 205/70 vysoka guma nie moc pevna v bokoch.

2:Spodne capi kontrolovane cca mesiac dozadu bez vole,problem trva uz dlho cca 5 mesiacov.

3:Zavesi ramien no ako bolo povedane ci su alebo niesu poskodene nepoznam po kontrole sa my javili OK.Pri ich poskodeni by som pocitoval pocas brzdenia zatacanie teda tahanie na stranu dvovod jednduchi vitoci rameno a zmeni geometriu,to sa nedeje.

4:Zaves Mcpersonov nepozna nik ci je v poriadku no mala pravdepodobnist.

5:Lotisko,homokinetak je otazne nekontroloval som to zajtra tak ucinim.

6:Brano pneu vyvazene letne zavazia s malou hmotnostou max do 30g aj to len jeden kus ako som pisal problem trva dlksie nie teraz po prezuti.

Co este by tam mohlo byt netusim jedine tie kotuce.stim je dost problem auto potrebujem a bez nich sa jazdit neda sice mam stare no tie uz nechcem davat su v zolatnom stave,preto hladam nieco ine no asi nabehnem k predajcovy zase a trochu ho posponujem.

Zatial dakujem za rady ak vas nieco napadne tak sem stym smile

20.04.2010 20:50

Re: Trasenie pri brzdeni

peto,kto ti obuva/vyvazuje gumy ? chces mi povedat,ze tvoje disky/gumy potrebovali len 30g ? tak to ti gratulujem smile len si to poraadne skontroluj. apropo , ake mas dosky brzdove? ake stare? aky typ?

20.04.2010 21:21
Posledné príspevky
Re: Hrdza 23.04.2024  Ivanko
Re: Hrdza 23.04.2024  Sifon
Re: Divný zvuk z motora po výmene celej spojky 22.04.2024  AdoKrajci
Re: Divný zvuk z motora po výmene celej spojky 22.04.2024  Ivanko

Posledné články

  • Prajeme všetkým subaristom úspěšný rok 2024 a veľa šťastných kilometrov

    Autor: hybco
    Dátum: 01.01.2024

  • História SUBARU - Druhá dekáda tretieho tisícročia

    Autor: miloxko
    Dátum: 27.12.2018

  • História SUBARU - Druhá polovica prvej dekády 2000

    Autor: miloxko
    Dátum: 04.10.2018

Štatistiky
Používatelia: 3395
Členovia OZ: 27
Autá: 1245
Inzeráty: 2007
Témy fóra: 1860
Príspevky fóra: 26189
Články: 150
Zrazy: 101