Diskusné fórum

problem s A/C

Autor Správy

Re: problem s A/C

Zdravim vsetkych clenov ,

Som tu novy a chcel by som sa na vas obratit s prosbou o pomoc. Niekolko mesiacov som majitelom Imprezy 2.0R (12.05 model 06). Pred nedavnom sa na mojom subim vyskytol, zavazny a momentalne neriesitelny problem.

Takze. Leto, cesta v kolone z hud. festivalu, niekolko krat posuvanie sa v kolone samozrejme iba o par metrov. A co cert nechcel prestala fungovat klimatizacia. Lepsie povedane odisiel kompletne cely ovladaci stredovy panel (okrem radia a zapalovaca -tie funguju). Samozrejme vsetky poistky som pozrel, ale nic. rele som neskusal, pretoze take rezervne nemam. Bol som s tym v TN v origos servise ale ani tam som nepochodil. Bolo mi povedane, ze premerali celu elektriku ale z "nejakeho" dovodu do stredovej jednotky nejde stava. A ze najskor to bude ono, vo vnutri je obojstrany plosak a nieco mohlo na nom odist. Bolo mi povedane, ze podobny problem uz mali ale na forestrovi a vymenou sa to vyriesilo. Nakolko ziadny nahradny panel nemali tak to nemohli vyskusat. Po zavaznej sume ktoru mi vtedy prezradili 1550eur za novy panel som sa rozhodol, ze sa to pokusim zohnat sam. To sa mi aj podarilo, zohnal som ho za 42 aj s donaskou z US (sice z pouzity, ale garantovane ze urcite OK a funkcny). Tak a dnes som to skusil vymenit sam, a samozrejme ze chyba v tom nie je. Zeby aj teto panel bol na prd?!? Chcem sa preto spytat, ci nahodou nema niekto podobnu skusenost alebo nema nejaky napad, co by mi dokazal pomoct?

dikes

24.08.2010 21:43

Re: problem s A/C

Jedna poistkova skrinka je aj v motorovom priestore pozri do nej ako to tam stoji najdes tam na dekli aj strucny popis co kcomu pasuje skus pozriet tie relatka poistky ci niesu zaoxidovane pozri pod palubku ci nemas rozpojeny nejaky konektor bude to len nejaky zadrhel ked to takto razne odyslo, ked dobre rozumiem nejde ti nic ani osvetlenie ani ventilator ani prepinanie polohy fukania ani klima tak to bude len nejaky kabel alebo pozri este raz tie poistky zbaterkov si posviet do skatulky ci nahodou neni zaoxidovany nejaky kontakt v ulozeni poistkysmilesmilesmile

25.08.2010 06:38

Re: problem s A/C

Charlie02 , odkial si? si z TN kraja? ak ano, poznam cloveka, ktory je velmi dobry do el.instalacii. mozem ti v pripade zaujmu sprostredkovat kontakt - chodime tam viaceri a zatial pohoda smile

PS: povedat,ze je nieco zle na velkom kuse plastu za 1500 euri je klasicka oprava tu na SK (nie len subaru servis samozrejme).

25.08.2010 09:19

Re: problem s A/C

Ahoj, ja sám by som skúsil najprv niečím zmerať tú šťavu priamo na doske ... Ak je k nej prístup ..

25.08.2010 12:36

Re: problem s A/C

Mal som podobny problem (WRX 2003), chvilu foukalo, chvilu nie a problem bol v pojistke/pojistkovej skrinke pod volantom. A dalo to praci to najit.

Promeril bych to a pak bych resil dily.

Tomas

25.08.2010 16:16

Re: problem s A/C

Caute znovu, dik za vase prispevky,

Aby som to dal na pravu mieru. Nefunguju prepinace: -smer fukania -intenzita fukania -nastavenie teploty (teda ani teplo ani chlad) -paradoxne ale na nich svietia ukazovatele polohysmile (na tych prstencoch) -zapalovac ide tiez, ale ten je napajany z ineho kablu No ale, poistky som pozrel vsetky. Tie v motorovej casti. Hned ako prve. Myslim ze tam je iba jedna poistkova skrinka. Tam bolo vsetko OK. Ziadna oxidacia ani nic podobne. Pozeral som aj tu pod volantom, aj tam je myslim iba jedna. Je skovana za takym malym suflickom. Tie som pozeral tiez kompletne ale tiez ziadna oxidacia. Alebo je tam este nejaka ina poistka? Mozete mi poradit ako skontrolovat to rele? Ma to niekolko vyvodov a neviem kedy je co zopnute/rozopnute. To nebude take lahkesmile Toto rele pre klimu je umiestnene uplne samostatne na strane spolujazdca. Ak sa da, viete poradit ako premerat tu dosku samu o sebe. Nenasiel som k tomu ziadnu schemu. Inak som z NR ale ak je ten maik z TN taky sikovny, tak by nebol pre mna problem sa tam dostat (chodievam tam pomerne casto/vikendy). Mozes mi dat cislo? Kazdopadne skusim sa na to pozriet este raz cez vikend a porozoberat to vsetko este raz.

Este raz dikes za rady,

CH.

25.08.2010 21:04

Re: problem s A/C

Chalani caves

Maam tosmile pozreli sme to s kamosom Lukymsmile No a je to dioda. Je v plastovom puzdre na napajani panelu. Uplne obycajna za 7 centov. Len nechapem ze na to neprisli v servise... a ze original?!? smile

06.09.2010 22:36

Re: problem s A/C

Moj problem s preberenym ma spolocne akurat tak AC, ale nech to je pokope...

Problem: Na volnobehu, pri studenom aj teplom motore mi otacky klesaju a padaju, co ma za nasledok to, ze sa zapina kompresor klimy (teda aspon volnym okom je vidiet ze sa roztoci remenica), co by nebolo nic zvlastne, ale toto sa deje pri vypnutej klimatizacii. Cize mam pocit ze klima sa sama od seba zapina, aj pocas jazdy mam niekedy pocit ze nato ze je vypnuta ide z vyduchov podozrivo studeny vzduch. (ide o Legacy 2000 2.0 92kw)

Nejake napady co by to mohlo byt?

19.09.2011 19:17
Posledné príspevky
Re: How to grow your ecommerce store by selecting a right ecommerce store development agency? 19.04.2024  davidnoel
Re: Hrdza 14.04.2024  Ivanko
Re: Hrdza 14.04.2024  Sifon
Re: montovana hala zateplena 11.04.2024  Ivanko

Posledné články

  • Prajeme všetkým subaristom úspěšný rok 2024 a veľa šťastných kilometrov

    Autor: hybco
    Dátum: 01.01.2024

  • História SUBARU - Druhá dekáda tretieho tisícročia

    Autor: miloxko
    Dátum: 27.12.2018

  • História SUBARU - Druhá polovica prvej dekády 2000

    Autor: miloxko
    Dátum: 04.10.2018

Štatistiky
Používatelia: 3392
Členovia OZ: 27
Autá: 1244
Inzeráty: 2007
Témy fóra: 1859
Príspevky fóra: 26181
Články: 150
Zrazy: 101