Diskusné fórum

Outback - otazky a rady pred kupou

Autor Správy

Re: Outback - otazky a rady pred kupou

Zdravim, mám zopár otázok a potrebujem váš názor. Uvažujem o kúpe Outbacku r. 12/2017 je to 2,5 benzin cca 160 000 km Auto poznám, vždy bolo servisované v autorizovanom servise,výmeny oleja v motore, diferakoch a CVT, všetko ako má byť. Len sa obávam toho CVT, šéf má rovnaký rok, tiež servis vo fulke ale menej kilometrov a praskla mu reťaz... oprava 14 100 € v autorizovanom servise, nová prevodovka. Otázka je, či je to naozaj taká zlá prevodovka a či sa to dá normálne opraviť, keď sa časom začne kaziť? Kolko su ceny repasu vseobecne? Som v Žiline, a nepoznám tam mechanikov, ktorí robia Subaru alebo CVT. Má vôbec zmysel nad tým uvažovať, alebo sa mám poobzerať po inom aute? Dik.

04.10.2024 18:12

Normálna (nenormálna) cena za opravu v autorizáku... Jedine riešiť druhú jazdenú, lebo dávať za opravu prevodovky takú sumu, ktorá je 2/3 trhovej hodnoty auta je riadne neekonomické.

V takomto prípade treba jednoducho hladať a zobrať prevodovku z havarovaného auta a verím že by ju človek kúpil +- 3000€

05.10.2024 07:37

Reakcia na príspevok od používateľa Ivanko:

Normálna (nenormálna) cena za opravu v autorizáku... Jedine riešiť druhú jazdenú, lebo dávať za opravu prevodovky takú sumu, ktorá je 2/3 trhovej hodnoty auta je riadne neekonomické.

V takomto prípade treba jednoducho hladať a zobrať prevodovku z havarovaného auta a verím že by ju človek kúpil +- 3000€

Dik za radu

05.10.2024 14:54

Reakcia na príspevok od používateľa Ivanko:

No tak to vela stastia. Poznam viac ludi co hladali diely na BSko ci prevodovku, ci sedadlo sofera, ci ine. Toto nie su skodovky ze mas buracku na kazdom vrakaci. Tu sa zapotis kym najdes. Alebo budes mat poprdeli stastie.

Ak vies, kde sa da hladat, daj echo. Chalani budu velmi vdacni ...

05.10.2024 20:07

Reakcia na príspevok od používateľa milan74mas:

05.10.2024 20:07

No tak to vela stastia. Poznam viac ludi co hladali diely na BSko ci prevodovku, ci sedadlo sofera, ci ine. Toto nie su skodovky ze mas buracku na kazdom vrakaci. Tu sa zapotis kym najdes. Alebo budes mat poprdeli stastie.

Ak vies, kde sa da hladat, daj echo. Chalani budu velmi vdacni ...

Kolega si kúpil nového SuperBa, nabúrali doňho(stane sa, na to máme poistky - predýchal to). Auto šups do Škoda servisu kde mu oznámili, že sa troška dlhšie čaká na náhradné diely, najprv to bolo 4-6týzďňov, potom že zhruba 3mesiace, následne netrafili odtieň nárazníka(bol sa pozrieť na stále rozobrané svoje auto) x-tý krát urgovať a nadávať že si nekúpil nové auto aby mu stálo v servise :) po 7dmich mesiacoch ho rozobrané zobral zo servisu preč

a o tom že mu dokonca odmietali dať náhradné vozidlo ani nevravím :)

29.10.2024 09:18

Reakcia na príspevok od používateľa Šikmý_Ok:

29.10.2024 09:18

Kolega si kúpil nového SuperBa, nabúrali doňho(stane sa, na to máme poistky - predýchal to). Auto šups do Škoda servisu kde mu oznámili, že sa troška dlhšie čaká na náhradné diely, najprv to bolo 4-6týzďňov, potom že zhruba 3mesiace, následne netrafili odtieň nárazníka(bol sa pozrieť na stále rozobrané svoje auto) x-tý krát urgovať a nadávať že si nekúpil nové auto aby mu stálo v servise :) po 7dmich mesiacoch ho rozobrané zobral zo servisu preč

a o tom že mu dokonca odmietali dať náhradné vozidlo ani nevravím :)

nuz mal si kupit Subaru. Ja som teraz obehal premiove aj nepremiove znacky a nenasiel som equivalent. Dokonca som bol pozriet aj ten slavny Kodiaq novy s dcc+ podvozkom. Taku uskakanu kravu a hlucnu jak svina som davno nezazil. A ten turbo lag co maju na tom najsilnejsom diesli 4x4 - dakujem neprosim, moj BS je fakt ovela lepsi.

Ale zase menit BT za BS je blbost. Nevidim dovod pre ten cenovy rozdiel. Pockam s BSkom do novej generacie niekedy 2026. Len dufam ze to nedodrbu hybridmi od Toyoty.

Lebo RAV4 som po skusobnej trase stylom ako jazdim s Outbackom vradil so spotrebou cez 10L smile Na BSku mam 2,4 L / 100km k dobru. Ale zase oproti Ravke je to lemra

29.10.2024 18:48
Posledné príspevky
Re: CVT prevodovka, vymena oleja? 10.12.2024  TARABASS
Re: Outback - otazky a rady pred kupou 29.10.2024  milan74mas
Re: Kde kúpiť Kamagru a aké sú skúsenosti? 29.10.2024  tokyo
Re: Outback - otazky a rady pred kupou 29.10.2024  Šikmý_Ok

Posledné články

• Stránky sú v rekonštrukcii

Autor: Rastislav80
    Dátum: 04.12.2024

• Prajeme všetkým subaristom úspěšný rok 2024 a veľa šťastných kilometrov

Autor: hybco