Diskusné fórum

čistenie vzduchovych filtrov

Autor Správy

Re: čistenie vzduchovych filtrov

aké prípravky používate na čistenie bavlnených vzduchových filtrov a naslednú impregnáciu, s čím máte aké skusenosti, a ako často čistíte. Ďakujem

13.12.2010 12:02

Re: čistenie vzduchovych filtrov

dufo, tak mal som v zivote jedinu skusenost, ked som oňechdá do Hondy kupoval šišku Kingdragon a k tomu origo sadu na čistenie a impregnačný spray. Čistil som to relativne často, proste ma to bavilo a fungovalo to celkom slušne.

V subarkach už riešim len origo filtre.. smile

13.12.2010 12:17

Re: čistenie vzduchovych filtrov

Do fotomisky technicky benzin+jemny stetec, vyfuknutie (opacnou stranou) kompresorom, prestriekanie montaznym cisticom (nieco ako brake cleaner), vysusenie, a potom nastriekanie prpravkom od firmy motorex na vzduch. filtre, zlahka znovu prefuknutie kompresorom nech prebytocny olej zmizne a nahodenie. KN filter (bavlneny v tvare originalneho)-tymto sposobom najazdenych cez 50 000, cca kazdych 15 000 cistene popisanym postupom, a zatial bez problemov.

13.12.2010 12:22

Re: čistenie vzduchovych filtrov

Dufo,v subarku mam KN a v zabozrutovi GREEN ,ku kazdemu existuje cistiaca sada vcetne impregnacneho oleja.Cistim ich kazde dva roky,ale zalezi v akom prostredi jazdis.Celkovo som s nimi spokojny.

13.12.2010 12:28

Re: čistenie vzduchovych filtrov

ja mam K&N vo festerovi. ja cistim filter v tom istom momente,ako vymienam olej (kazdych 10 000km). a musim povedat, ze by som sa neodvazil takyto filter cistit technickym benzinom. ja radsej pouzivam klasicky postup - vyplach v horucej vode + jemny saponat(asi tak 4-5 krat , kym voda nie je cista). tazsie skvrny som daval dole liehom. ale to som robil len raz. doteraz stacila tepla voda zo saponatom. samozrejme ,aplikujem aj stlaceny vzduch na ofuk hrubsich necistot.

impregnoval som to s kingdragon-om a teraz s motorex-om . spokojnost s obidvoma. dolezite je,aby tam toho oleja nebolo vela - inak sa zaradis do spider tuzing klubu s +- zmensenym vykonom motora (vaha vzduchu je dost citliva na cokolvek,co ju dokaze zaspinit). aj ked teraz neviem,ci ty mas na otasovi vahu vzduchu...ale to je jedno,vela oleja=vela problemov.

13.12.2010 13:11
555
avatar

Re: čistenie vzduchovych filtrov

Cokolvek tekute na predpranie s tenzidmy ci ako sa to vola. Vanish na skvrny naprikald :)

Uplne horuca voda nie je moc dobra, je to bavlna a moze sa zrazit.

Ten olej je problem, ak sa nanesie na MAF, obzvlast 99-00 verzie mali samokaziacisa a ked sa zanesie, tak "vidi" menej vzduchu ako v skutocnosti a to znamena chudobnu zmes a skoru opravu motora. Nie lacnu. Prave studujem manual k proecu a tam vyslovene pri tych rocnikoch opisuju testovaciu proceduru na MAF, aby nedoslo k odrovnaniu motora pri programovani. Tie filtre sa lisia vrstvami bavlny, zelenac ma 5 a kn tusim 7 vrstiev a zlozenim oleja, ktory zachytava castice. Okrem toho KN raz niekde publikovalo, ze po 7 prani odporuca vymenit, co je bez kontoly stavu tkaniny len market. tah.

Ja som z KN presiel po prerabke s tym genialnym MAF na apexi panelovy /v sani mam IAT slovensku cidlo teploty nasavaneho vzduchu/. Jednorazovka, ale je asi jeden z naj, co som videl testy s ciernym prachom a priepustnostou.

13.12.2010 14:43

Re: čistenie vzduchovych filtrov

Ja len na margo technickeho benzinu: Zatial moj filter neposkodil, a ked sa nad tym zamyslim z materialoveho hladiska, nema ani dovod ho poskodit. Ja osobne by som sa zas bal tej vodysmile Ale nikomu svoj nazor nevnucujem, kazdy nech si robi podla svojho najlepsieho svedomia a vedomiasmile

13.12.2010 14:55

Re: čistenie vzduchovych filtrov

no ja nie som chemik, na to tu mame kolegu uhnaka . v kazdom pripade , nevidel som materialove specifikacie "bavlny" , ktora je pouzita vo filtroch. predpokladam,ze sa nejedna o absolutne cistu bavlnu , urcite je vystuzena nejakymi vlaknami (ci PP alebo PE) . navyse sa to neda ani generalizovat na vsetkych vyrobcov. takze technicky benzin nebude zrejme posobit na takuto tkaninu tak jemne,ako saponat ci cista voda.

dalsou vecou su rezidua. a to nielen tie,ktore zanechava benzin,ale aj tie,ktore moc nevidime (bordel,ktory zostava vo vlozke). urcite je to pekna zmeska , neviem co sa stane ,ked to vsetko premiesas s technickym benzinom.

13.12.2010 15:30

Re: čistenie vzduchovych filtrov

S tym ze by som sa bal vody som to myslel presne tak ako napisal kolega nadomnou( o zrazeni) No a k benzinu, 4x som to uz takto urobil na legu, niekolkokrat na motorke a vsetko funguje ako ma, takze mne to ako dokaz stacismile

13.12.2010 15:37

Re: čistenie vzduchovych filtrov

rado pohoda. erik sa bal len horucej vody. a taktiez by sa dalo polemizovat o tom,ci horuca (nie vriaca) voda dokaze urobit nieco s tou tkaninou. v tom airboxe nepanuju zrovna laboratorne podmienky,ale je tam dost velke teplo. navyse od motora (zo spalovania) putuju k filtru spatne razy,ktore tiez nie su zrovna studene . v kazdom pripade, horucou vodou by sa to fakt nemalo cistit (v zmysle nad 40-50 stupnov) aj preto,lebo je to fakt horuce smile

ked sme uz pri tom,ako by sa mal prejavovat problem s poskodenou tkaninou? podla mna ani nie tak znizenym vykonom (na zaciatku). ale skor znizenim zivotnosti motoroveho oleja a de facto motora . takze ak menis poctivo oleje (ci uz na aute a na motorke) mozno by si mohol pozorovat spinavsi olej . v tom lepsom pripade. v tom horsom (pri nasati vacsich necistot napr. prach ci piesok) sa jedna o zavazne poskodenie trecich casti motora .

13.12.2010 15:56
Posledné príspevky
Re: How to grow your ecommerce store by selecting a right ecommerce store development agency? 19.04.2024  davidnoel
Re: Hrdza 14.04.2024  Ivanko
Re: Hrdza 14.04.2024  Sifon
Re: montovana hala zateplena 11.04.2024  Ivanko

Posledné články

  • Prajeme všetkým subaristom úspěšný rok 2024 a veľa šťastných kilometrov

    Autor: hybco
    Dátum: 01.01.2024

  • História SUBARU - Druhá dekáda tretieho tisícročia

    Autor: miloxko
    Dátum: 27.12.2018

  • História SUBARU - Druhá polovica prvej dekády 2000

    Autor: miloxko
    Dátum: 04.10.2018

Štatistiky
Používatelia: 3392
Členovia OZ: 27
Autá: 1244
Inzeráty: 2007
Témy fóra: 1859
Príspevky fóra: 26181
Články: 150
Zrazy: 101