Diskusné fórum

Problem s riadenim volantu-nefunguje posilovac??

Autor Správy

Re: Problem s riadenim volantu-nefunguje posilovac??

Dobry den pani,

mam na svojej Imprezke problem(98,2.0,85kw) s riadenim volantu..Servo som dnes vybral rozobral a je ako nove zvnutra aj cast co ho drzi...olej som vypustil,prefukol sustavu kompresorom...nevysiel najcistejsi..no dal som novy a volant mi ide stale tazko...

Viete mi niekto poriadit co by som mohol skontrolovat na riadeni,alebo rovno riesit druhe?

Dakujem za kazdu odpoved.

19.01.2011 00:22

Re: Problem s riadenim volantu-nefunguje posilovac??

nazdar

vies presnejsie definovat ten problem s riadenim? to riadenie ide z tuha stale? je tam nejaky rozdiel medzi studenym motorom a teplym motorom? citis nejake zadrhavanie? nepocujes nejake mechanicke zvuky ? a co pumpa ? huci? huci len pri doraze,alebo stale? je hlucnejsia ako pred tym (ked si nemal problem) ?

19.01.2011 13:07

Re: Problem s riadenim volantu-nefunguje posilovac??

Vcera som rozoberal servo pumpu..Zvutra krasna ako nova,aj krit ktory ju drzi je novy oproti druhej casti serva...Olej som vytlacil krutenim volantu a nasledne prefuknutie sustavy kompresorom...olej bol uz kusok tmavsi a na koniec mi vysiel nejaky biely najrajt ako voda v benzine...no dal som novy olej...sposobom tocenim volantu a naslednym dolievanim...(ale niesom si isty ci je na riadeni nejaky ovdzusnovak je?)Vysledok?Volant ide tazko ako keby tam ani to servo nebolo,predtym obcas islo(ale velmi malo).

Dakujem za help.

Ratam ze bude nieco s riadenim,pojde auto na jamu a asi pojde aj riadenie von..Neviem co to bude,ale ratam aj bud s repasom ale druhym riadenim..

19.01.2011 14:45

Re: Problem s riadenim volantu-nefunguje posilovac??

nazdar

vies presnejsie definovat ten problem s riadenim? to riadenie ide z tuha stale? je tam nejaky rozdiel medzi studenym motorom a teplym motorom? citis nejake zadrhavanie? nepocujes nejake mechanicke zvuky ? a co pumpa ? huci? huci len pri doraze,alebo stale? je hlucnejsia ako pred tym (ked si nemal problem) ?

RE: Volant sa chova ako keby tam nebolo ani servo,cize ide velmi tuho riadenie,za studena ci za tepla.Ziadne mechanicke zvuky ani nic podobne,olej servo neunika nikde,stale sa mi pekne vrati olej. A servo nieje hlucne nic,aj servo lozisko s lopatkami bolo vyzeralo ako nove,no skoda ze som to neodfotil.

Ratam ze zajtra vytiahneme s chalanmi riadenie a pozrieme sa na to Ak viete o niekom kto by mal take riadenie?Pripadne repas za dobre peniaze ci sa oplati jedno alebo druhe?A este ci to pasuje aj z GT verzie.

Vdaka.

19.01.2011 15:15

Re: Problem s riadenim volantu-nefunguje posilovac??

mapster ,stale som nepochopil jednu vec. tebe to servo fungovalo pred tym,nez si ho rozobral/precistil? alebo ti nefungovalo uz pred tym,ako si sa ho snazil rozobrat?

ja nie som expert na servopohon,ale...tieto veci sa nerozoberaju. ani nie je potrebne uskutocnovat vymenu oleja. jednoducho sa tam olej len dolieva. viem,ze pumpa je extremne nachylna na poskodenie pri nizkej hladine pumpovanej tekutiny resp. pri zavzdusneni (ako kazda pumpa). pri vymene oleja (napr. ak sa meni riadiaca tyc,alebo pumpa samotna) je potrebne system odvzdusnit .

takze podla mna , cely system je zavzdusneny. nepredpokladam,ze je poskodena remenica (to by si si asi urcite vsimol) ,cize pumpa sa urcite toci. ak sa toci a riadenie ide stale tazko, tak...asi bude zavzdusnena. toto je len moj cisto teoreticky predpoklad

19.01.2011 17:24
555
avatar

Re: Problem s riadenim volantu-nefunguje posilovac??

GT ma riadenie s 3,1 otackami od dorazu po doraz. Nekocnena trvanlivost u hydraulickych kvapalin je dogma, ale napriek tomu som niekde nasiel, ze po 3 r nie je zle ju vymenit. Mimochodom v AT prevodovkach je to iste a meni sa tiez.

Teraz k pumpe, tie z GC8 ery jacia ako dive, ked nemazu. Po vypusteni sa to musi asi 6x doliat a pretocit volantom od dorazu po doraz a az potom nastartovat, ked uz si same necucne. Inak nastane to jacanie. Ak by bol problem v riadeni, musel by z neho tiect, teraz neviem, ci to bezi na 10 alebo 20bar, proste by ta kvapalina vytiekla. Skor to vidim na servopumpu. Za normalnych okolnosti z toho ide +- cira tekutina, ziadne mydlo a ine emulzie. Ak je nieco zle a dosiahnete bod varu, tak sa napeni a servo vysadi, ale po ochaldeni je to znovu normalne.

19.01.2011 19:50

Re: Problem s riadenim volantu-nefunguje posilovac??

Mel jsem dost podobnou zavadu. STI 2008, 300k, 407Nm, v zaruce pul roku stary. Santili jsme pri skole smyku a najednou rizeni ztuhlo. Zadny zvlastni zvuky, zadny vibrace nebo tak, jen sem se musel veset na volant abych zatocil. Kapalina ale trosku vystrikovala a byla malinko zpenena. V servisu dost dlouho nevedeli co s tim vsechny soucastky jako novy. Pak prisli na to ze je tam ve vrchni casti nalepeny cidlo, ktery snima myslim tlaky a pobyb kapaliny v systemu. a to bylo vytrzeny (tudy vystrikovala kapalina). Velikost asi jako pul sirky (zapalky). To cidlo melo ridit system nejakych uzavirani klapek a protoze to nefungovalo pumpa to strikala jinam a tlacilo se to ven. Byla to mechanicka zavada nejdriv ani nechteli uznat zaruku, auto a motorovej prostor se muselo fotit a posilali to na nejaky evropsky zastoupeni v rakousku a tam kdyz videli ze vse ostatni bylo neposkvrneno zaruku uznali, ze prej mohlo dojit k poskozeni pri osazovani dilu v tovarne. Podobne by pry mohlo dojit k znefunkcneni systemu serva i kdyby to cidlo nebylo uvolneny ale prestalo fungovat z jinyho duvodu, jen by to neteklo ven. Nevim ale jestli jsou v ostatnich autech stejna nebo podobna serva. A jeste jedna zajimavost. Kdyz sem si tesne po zavade pro jistotu znovu cetl manual k autu, a soustredil se na rizeni trochu me udivilo upozorneni ze by se volantem menelo otacet na doraz (pry o pul otacky min) a kdyz tak maximalne na 5 sekund. No ale pri dodrzovani teto rady se fakt blbe parkuje, super je to treba v Petrzalce.

29.01.2011 01:01

Re: Problem s riadenim volantu-nefunguje posilovac??

to s tym dorazom na volante poznam aj ja este z autoskoly a zase az taky problem to podla mna nie je ... vytocim na plno a trochu ho popustim spat, pri parkovani to ani nepostrehnem ... no a samozrejme ze mam tiez kamosa na mercedese GLku, ktory si takto pol hodinku jazdil do kruhu, kym mu to servo neodislo tiez ... a ked mu v servise povedali, ze dlhodobym vytocenim na doraz samozrejme ze servo znici, tak gulal smilesmilesmilesmile

29.01.2011 08:22
Posledné príspevky
Re: Hrdza 23.04.2024  Ivanko
Re: Hrdza 23.04.2024  Sifon
Re: Divný zvuk z motora po výmene celej spojky 22.04.2024  AdoKrajci
Re: Divný zvuk z motora po výmene celej spojky 22.04.2024  Ivanko

Posledné články

  • Prajeme všetkým subaristom úspěšný rok 2024 a veľa šťastných kilometrov

    Autor: hybco
    Dátum: 01.01.2024

  • História SUBARU - Druhá dekáda tretieho tisícročia

    Autor: miloxko
    Dátum: 27.12.2018

  • História SUBARU - Druhá polovica prvej dekády 2000

    Autor: miloxko
    Dátum: 04.10.2018

Štatistiky
Používatelia: 3395
Členovia OZ: 27
Autá: 1245
Inzeráty: 2007
Témy fóra: 1860
Príspevky fóra: 26189
Články: 150
Zrazy: 101