Diskusné fórum

Keyless...

Autor Správy

Re: Keyless...

Ahojte vsetci, som tu novy, forestrik je este na predajni, zaloha je sice pol roka zaplatena, ale uz sa nevieme dockat, az bude konecne doma. Chcem sa vsak opytat majitelov ktori maju system Keyless, ako su s nim spokojny, ako to presne funguje a hlavne na co si dat pripadne pozor. Ja som tento system nechcel, ale auto prislo z vyroby vybavene takto a neda sa s tym nic robit. Pre mna osobne je tento "nadstanard" skor sklamanim... Nevylucujem vsak, ze si na to zvyknem, zaujimaju ma ale momentalne postrehy majitelov tohoto pre mna nechceneho "luxusu"... Dakujem

02.11.2011 20:52

Re: Keyless...

Ničeho se neboj. Zvykneš si hodně rychle a už nebudeš chtít měnit. Je to velmi příjemné, zvlášť když máš plný ruce a nemůžeš tahat klíč z kapsy. Startuješ a mezitím si stihneš zapnout pásy. Prostě jen samá pozitiva. Na žádnou negativní věc jsem za rok používání nepřišel. Jen když občas jedu manželčiným foresterem, kterej je s klíčem, tak při vystupování zapomínám vytahovat klíč ze zapalování.

02.11.2011 21:06

Re: Keyless...

No, vytahovat kluc zo spinacej skrinky zabudam uz teraz, len sa bojim, ci nezabudnem zamknut a podobne... Este som nevidel navod takze sa radsej nechcem pytat na hluposti, ktore su tam mozno spomenute... Ale diky. Nechcem zakladat nove forum, ale ak by mi mohol este niekto poradit ohladne zabezpecenia noveho vozu, velmi by mi to pomohlo. Myslim ty, ci staci sa spolahnut na seriove zabezpecovacie zariadenie, alebo mate skusenosti s niecim inym a dost odolnym a relativne financne nenarocnym riesenim... diky

02.11.2011 21:31

Re: Keyless...

Keyless pouzivam nejakych 5 rokov (suzuki) a je to prudko navykova zalezitost. Vzdy ked musim ist na inom aute mi pridu kluce hrozne nepohodlne. Dalsie auto by som chcel rozhodne s keyless.

A kde si to kupoval? Co ta to stalo? Spokojnost s predajcom? Vidim, ze uz maju aj diesle dual klimu, skvele. Inak aj farba sa mi hrozne paci.... Preeeesne toto, aj tu vybavu, chcem aj ja! :)

03.11.2011 18:55

Re: Keyless...

Kupujem to v dan cars Opava a mozem len doporucit! Su ochotny a asi aj trpezlivy, dva krat som tam bol na skusobnej jazde. Skus im napisat aku ti spravia cenu, ja som este neplatil nic, pretoze som sluzobne mimo a pre auto pojdem tak buduci tyzden smile Inak vybava je najvyssia bez navigacie, dualna klima ma nebere, v sucasnom aute to mame stale nastavene na Mono smile Jedine co tam nemalo byt a ke tam je ten nestastny Keyless z ktoreho ni som zrovna nadseny, mat auto bez kluca? smile

04.11.2011 10:40

Re: Keyless...

Garantujem ti, ze po par dnoch uz nebudes chciet mat auto s klucom :) Klasika je, ze auto otvaras stlacenim gombika na dialkovom. Tu je to to iste, akurat mas ten gombik aj priamo na aute, cize nemusis ziadne dialkove hladat po vreckach a vytahovat. Samozrejme ten gombik funguje len ak stojis tesne pri aute, pri konkretnom gombiku, ktory chces stlacit (ak stojis pri soferovych dverach, tak tlacitko na dverach spolujazdca nefunguje). Cize sa naozaj niet coho bat. Ma to len same vyhody. Osetrene su aj take veci, ze pokial zabudnes 'dialkove' v aute, tak sa neda zatvorit. Nikdy sa ti napriklad nemoze stat, ze nechas kluce v zapalovani, niekto ti skoci do auta a odide. Ovladac si totiz asi zvyknes nosievat vo vrecku nohavic a ak vystupis z auta, tak ho mas jednoducho vzdy pri sebe a bez nich auto nenastartuje. Nevymyslis scenar, pri ktorom by klasika bola vyhodnejsia. Sudim len na zaklade skusenosti so suzuki, ale myslim, ze to bude osetrene rovnako. Cely system ma jedinu akoze nevyhodu. Na dialkovom mas dve tlacitka (zamknut/odomknut) a na aute je jedno. Cize ak je auto zatvorene stlacenim gombika otvoris a ak otvorene zatvoris. Na klasickom dialkovom vidis co stlacas/robis a tu si musis uvedomit v akom si prave stave. Ale v praxi to nepredstavuje absolutne ziadny problem. Prichadzam k autu, takze je logicky zatvorene, chytim klucku, stlacim gombik, potiahnem klucku a som dnu. Odchadzam od auta, zatvaram, stlacam gombik, niekedy zaroven stlacim klucku ci je zatvorene a idem het. Este co som pocul, tak rozdiel medzi keyless roznych znaciek byva napriklad v tom, ze niektore (napriklad kia) po stlaceni otvoria cele auto. Suzuki to robi tak, ze ak chces otvorit cele auto, spravis 'dvojklik' a ak iba dvere pri ktorych stojis (gombik je samozrejme pri soferovych dverach, dverach spolujazdca a pri piatych dverach) tak tlacitko stlacis len raz. Tym je osetrene, ze v 'blbom prostredi' otvoris len dvere kde stojis a nemoze ti niekto vbehnut do auta, alebo ti nieco z opacnej strany ukradnut. Ma to ale tu nevyhodu, ze ak omylom stlacis len raz (a za tych par rokov sa mi to parkrat stalo), tak spolujazdci musia cakat, kym im zvnutra otvoris. Fuj, ale som sa rozpisal. Dolezite je ale len to, ze urcite budes spokojny a po par dnoch nadseny! :)

04.11.2011 19:58

Re: Keyless...

V galerii auta je aj fotka toho akoze kluca... V kazdom pripade diky za informacie.

04.11.2011 21:45

Re: Keyless...

Pri pripomienke na foto 'akoze kluca' mi este napadlo, ze vlastne nestracas ani vyhody klasickeho dialkoveho (dve tlacitka + kufor, otvaranie z vacsej vzdialenosti) ak ho niekedy budes chciet pouzit a neviem ako u subaru, ale dialkove suzuki ma v sebe zakomponovany aj klasicky mechanicky klucik pre pripad, ze sa stane nieco velmi skarede (ja som ho pouzil len raz, ked som chcel vediet, ci to funguje). A original baterky som menil v kluciku asi po 2,5 roku. Neskor kupovane vydrzali tak rok, mozno rok a pol. Ze ti uz koncia zbadas s dostatocnym predstihom, cize neodidu hned a tak sa nemusis bat, ze by si sa ocitol bez moznosti pouzit auto (ak by subaru nemalo v dialkovom aj mechanicky klucik), ale postupne budes musiet byt s klucikom stale blizsie k dveram, aby si vedel otvorit. Ja uz takto saskujem mavajuc genitaliami okolo klucky hadam mesiac a nechce sa mi tomu venovat potrebnu 1 minutu na vymenu. Idem to vymenit hned teraz... :)

04.11.2011 22:44

Re: Keyless...

Jedna vec sa ti moze stat, z vlastnej skusenosti aj ked s inym autom. Scenar: Auto otvori tvojim klucom manzelka, nieco da povedzme do kufra a sadne si ako spolujazdec s klucom v jej kabelke. Ty prides az po chvili, sadnes za volant a nastartujes tlacidlom. Po chvili jazdy uz neriesis kluc, si zvyknuty mat ho u seba, obaja na to zabudnete. Manzelku vysadis povedzme v obchode a ides si dalej po svojom (uz bez kluca). V cieli cesty vypnes motor a vtedy si uvedomis ze nemas kluc smile

07.11.2011 14:45

Re: Keyless...

Nevím jak Forester, ale Legacy mi začne pípat jakmile je klíč mimo nastartované auto. Navíc se auto neotvírá čudlíkem na dveřích, ale stačí chytit kliku u dveří a auto se odemče.

07.11.2011 15:11
Posledné príspevky
Re: Hrdza 23.04.2024  Ivanko
Re: Hrdza 23.04.2024  Sifon
Re: Divný zvuk z motora po výmene celej spojky 22.04.2024  AdoKrajci
Re: Divný zvuk z motora po výmene celej spojky 22.04.2024  Ivanko

Posledné články

  • Prajeme všetkým subaristom úspěšný rok 2024 a veľa šťastných kilometrov

    Autor: hybco
    Dátum: 01.01.2024

  • História SUBARU - Druhá dekáda tretieho tisícročia

    Autor: miloxko
    Dátum: 27.12.2018

  • História SUBARU - Druhá polovica prvej dekády 2000

    Autor: miloxko
    Dátum: 04.10.2018

Štatistiky
Používatelia: 3395
Členovia OZ: 27
Autá: 1245
Inzeráty: 2007
Témy fóra: 1860
Príspevky fóra: 26189
Články: 150
Zrazy: 101