Diskusné fórum

Subaru Legacy 2.0R. Tak kde je to Subaru?

Autor Správy

Re: Subaru Legacy 2.0R. Tak kde je to Subaru?

Vazene kolegium. Dovolte, aby som sa Vam zdoveril s "drobnostami", ktore ma trapia odkedy som sa stal clenom Subaru sveta.

Po rokoch som presedlal z Jeepu Wrangler. Potreboval som zmenu a tak som siahol po legendarnom japonskom produkte zvanom Subaru. Znacka ovesana gloriolami, uspechmi a vyhlasena svojou spolahlivostou a kvalitou.

Tak som si nechal z Nemecka priniest Subaru Legacy 2.0R, 121kW, rok 2007 so skromnymi 100.000km.

A teraz to zacne. - podvozok sama hrdza, cely cerveny - startuje ako sa mu zachce, niekedy dlho, niekedy kratko - lozisko v zotrvaniku v zadku a pod kapotou steubot vtactva - spojka v zadku a v kokpite kapustovy smrad (by 555) - vyfukove potrubie tiez sama hrdza

Auto na pohlad ako nove. Zvonku aj zvnutra.

Tak sa prosim pytam, kde je to Subaru? Kde je ta kvalita a spolahlivost? Auto

22.11.2013 10:12

logicka otazka - preco si kupil taku pajtu?<br> s prepacenim, dodrbat sa da aj ocelova gula. cize ked kupujes jazdene auto, znasas znacne riziko spojene s predchadzajucim pouzivanim auta. takze?

22.11.2013 10:42

no presne pre toto som si ja bol po svojho otasa v prahe osobne, aby som nekupil somarinu

na tvojom mieste by som reklamoval to auto tomu odbornikovi, kto ti ho doviezol

inak plati co napisal brano: ked bol predchadzajuci majitel prasa, tak to auto je zaprasene aj ked ho v bazare nalestia ako nove

22.11.2013 10:54

Dokonca ja ked som kupoval Subaru tak som si najskor ani peniaze nebral na prvy krat, aby ma to nezlakalo kupit ho ked uz tam mam peniaze. No nastastie to nebol hnoj, a vyzera ze az na male nedostatky este posluzi nejaku dobu, napriek svojmu vyssiemu veku.

Byvaly majitel je dolezity fakor, subaru su sice bytelne auta, no pokial niekto zaobchadzal so spojkou ktora tlaci tri diferencialy ako hovado, tak sa bude aj skor poberat z tohto sveta. Co sa antikoroznej ochrany tyka, tam to nikdy nejaka slava nebola v porovnani s niektorymi europskymi automobilmi.

Toto sa ti mohlo stat pri ktorejkolvek znacke auta, to ze je Subaru jedna z tych lepsich znaciek neruci za to ze vsetky Subaru co najdes ako jazdenky budu TOP stav, zialbohu.

22.11.2013 12:29

Ja viem chalani. Vsetkemu rozumiem. Avsak podla tu dostupnych informacii sa napriklad lozisko v zotrvaku, alebo smradlava spojka nachadza na zozname veci, ktore skor ci neskor skratka musia prist. Je to tak? To co riesim je skutocne sposobene predoslym zaobchadzanim, alebo skratka "teraz to prislo"?

Cloveku, ktory mi auto priniesol verim. Je to kvalitny servisak. Podvozok som dal opieskovat a natriet tou smolou, takze ten je aktualne ako novy.

22.11.2013 12:40

Ložisko na zotrváku nema dovod odýst len tak ..spojka je spotrebák a zalezí od používania evidentne dost hrubého ..apropo servisák ktorý nespozná ze spojka je KO smile myslím si otom svoje -jedinou bolestou týchto aut bol 2hmotný zotrvacčík ktorý je bolestou všetkých aut kde sa nachádza. 1dmotxy nemaju prblem na atmosferach dozit 300-400tis km a stale fungovat vratane ložiska

22.11.2013 12:45

ahoj henrich, mam lego ako ty /2007, 2.0R, kupovane pred rokom pri 100t/ a ja som spokojny, odspodku az na vyfuk velmi dobre, bez vyraznejsej hrdze, dvojhmotak z nejakeho dovodu menil predchadzajuci majitel pri 60t, startuje stale a hned, od spojky smrad je, ale len ked idem dlho do veeelkeho kopca, alebo ked z nejakeho dovodu presmykne, nejake chybky to auto ma, ako vsetko, ale bud sa s tym naucis zit alebo to nejako prisposobis, ja sa snazim si to prisposobovat :) a ked si kupil take co popisujes, verim tomu ze je to majitelom pred tebou, nie subarom ako takym, tak hlavne vymen v tom aute vsetko co tecie, zrejme sa rovnako staral aj o kvapaliny...

22.11.2013 14:11

Auto prišlo na SVK. Vymenili sa všetky kvapaliny vrátane oleja v prevodovke. Nové brzdové platničky, repas kotúčov (zimu ešte vydržia), repas strmeňov, repas podvozku.

Čo sa týka tej spojky, tak ide a zaberá. Neprešmykuje. Dlhšia jazda do kopca (nehovoriac o parkovaní a cúvaní do kopca) však naplní kabínu hnusným kandelom. A vôbec mi to nepripadne ako vec, ktorá by sa mala autu tolerovať.

To ložisko v zotrváku, čo už. Na to treba dať dole zvody, takže to budem riešiť až po zime. Ak to auto vydrží bez problémov zimu, tak či tak budem chcieť meniť zvody a koncovky.

22.11.2013 14:27

si si isty, ze to je smrad od spojky?<br> lebo ak ten smrad citit v kabine len pri pomalsich jazdach, tak by som to tipoval na rozliaty olej (spojkovy,prevodovkovy, diff) na vyfukovom potrubi. to sa stava dost casto, hlavne ked si mechanik neda moc zalezat resp. nema spravny pripravok na nalievanie oleja.<br> no a taky prevodovkovy olej na vyfukovom potrubi smrdi dost dlho...

22.11.2013 14:49

Ono je to Braňo asi takto. Prevzal som auto z komplet "novým" podvozkom a nápravami. Ako nové, nikde žiadna hrdza, pekne ošetrené, čierné. Než som prišiel do BA, čo je cca 60km a trošku sa tu povozil, všetko v pohode. V BA som sa zžíval so spojkou v mestskej premávke (predsa 8 rokov na automate). Potom výjazd do garáže, čo bol prvý rozjazd do kopca. V garáži kandel ako hrom po niečom, akokeby zhorenom. Smrad gumy a plastu a všetko dokopy. Vyplašený volám kamarátovi, ktorý ma uistil, že je to zápach toho ochranného náteru, obzvlášť ak niečo skončilo na výfukovom potrubí. Oka, sedí.

Ale prečo to smrdí hlavne vždy, keď sa rozbieham do kopca? Dnes cúvam v kopci, v kabíne smrdí kapusta (Erik 555 napísal, že to je smrad spojky). Večer na Kolibe som musel spojkovať aby som vycúval taký obrubník. Tiež smrad spáleniny smile

22.11.2013 14:59
Posledné príspevky
Re: Hluk zo strany spolujazdca pri rychlosti nad 60kmh 30.09.2023  Zululima
Re: AT OIL TEMP a chyba CVT prevodovky pod 100000km 21.09.2023  mgx
Re: AT OIL TEMP a chyba CVT prevodovky pod 100000km 21.09.2023  mgx
Re: AT OIL TEMP a chyba CVT prevodovky pod 100000km 21.09.2023  kryznik

Posledné články

• Prajeme všetkým subaristom úspěšný rok 2023 na našich tátošoch

Autor: hybco
    Dátum: 31.12.2022

• História SUBARU - Druhá dekáda tretieho tisícročia

Autor: miloxko