Autor Správa
furty
avatar

Re: Spotreba u SUBARU

Rehmn ja aj tak nechapem ako mozes mat taku spotrebu. Myslim ze si aj na spritmonitore a tam mas tiez velmi slusne hodnoty. ja mam ten isty motor, trochu novsi ale dlhodoba je 11.6l/100km. je pravda ze 30% je BA, obcas kolony, ale aj pri troche snahe dialnica BA-ZV 130kmh je okolo 9.8. Raz som mal BA-Sturovo 8,0 mimo dialnic, inteligent mode a lahka noha :)

31.08.2014 20:52
furty
avatar

Re: Nádhera

ahoj. Mne blikalo cruise, esp a nedal sa prepnut jazdny mod. mal som obd bluetooth a po pripojeni mi precitalo chybu ohľadne CAT. asi nejaka zla hodnota na lambda sonde, nieco s efektivitou katalyzatora. chybu som zmazal a pol roka je pokoj :) To bol môj prípad

26.06.2014 01:08
furty
avatar

Re: Buchanie znacky

Caute, tak prisiel som na problem buchania. Robil to ochranny plech nad vyfukom. ten posledny pred zadnou napravou co smeruje asymetricky do lavej strany. Je pripevneny o podvozok na takych dlhsich uchytkach a drzi ho od neho v urcitej vzdialenosti. Pri vyssej rychlosti zacal vibrovat a narazat do podvozku. Ten plech pri konci smeruje takmer kolmo na smer prudenia a preto to robilo buchanie. Musim povedat, ze ked som lezal pod autom, nemal som pocit ze by to mohol byt problem, lebo plech je pevne prisrobovany a ked som skusal rukou ci sa hybe, tak len minimalne.

30.04.2014 22:30
furty
avatar

Re: Peticia proti FICOVEJ dani

Stat nema peniaze, tak si vymysla dovody na zvysovanie takychto dani. Keby to bolo aspon rozumne odstupnovane. Dnes 100kW auto je bezna zalezitost a stat uz inkasuje.

04.04.2014 12:36
furty
avatar

Re: Koho som dnes stretol

pozdravujem modrý outback vedľa ktorého som dnes podvecer parkoval na rovnakom aute pri bille na bajkalskej

28.03.2014 18:35
furty
avatar

Re: Buchanie znacky

je to mozne. fotka je pred nehodou. po nej mi zarazilo lavy tlmic vyfuku asi 10cm dovnutra a v Ypsilone sa to cele prehlo smerom dole a rura praskla. To bolo zavarene v servise a vyrovnane. Je mozne, ze ina prasklina je aj pod plieskom. To kuknem

11.03.2014 13:06
furty
avatar

Re: Buchanie znacky

to bcjr: ono je to este trochu prekombinovanejsie :) po 2 mesiacoch ako som kupil auto do mna zozadu narazili. bol vymeneny naraznik a lavy tlmic vyfuku. kedze to bolo cele zhodene dole, predpokladal som, ze sa rachotanie vyriesi. ale zvuky ostali presne rovnake. Do rychlosti 120kmh ani naznak vibracie a potom to zacina ako ked sa chveje plech o nejaky iny material.

A je to zvuk pod autom, niekde vzadu a sposene naporom vetra. to viem na 100%. Na nejakych forach som cital ze by to mohli byt tepelne stity.

Kto ma H6, pozrite prosim do mojej galerie, je to tam odfotene odspodu. Podla nakresov to vyzera ze mi tam aj tak chyba plech nad strednym tlmicom.

11.03.2014 09:26
furty
avatar

Re: Buchanie znacky

keď to bude niekedy na zdvihaku, tak to kuknem. pises ze priecka vo výfuku. robi to ale iba pri vyssich rýchlostiach nezávisle na otáčkach alebo sile motora (prudke zrýchlenie). a keď na nič neprídem tak pripevnim kameru na rameno a nahram si to smile

10.03.2014 23:46
furty
avatar

Re: Skutočne kvalitný servis

daddy: dikes teda za tip.

10.03.2014 23:40
furty
avatar

Re: Skutočne kvalitný servis

daddy oil servis nepoznam. Na nete som v rychlosti nasaiel oil partner. je to ten isty servis? daj link, lebo tiez by som rad poznal nejaky normalny servis v BA. Predtym som chodil do GKG MAXIM s Mondeom a spokojnost. So subaru nemaju moc skusenosti.

10.03.2014 12:53
furty
avatar

Re: Buchanie znacky

Zdravim vsetkych. Mam Outback 3.0 MY2007. Pisem do tejto kategorie, lebo trosku sa to tyka tejto temy. Ked som kupil auto, pri vyssich rychlostiach 125kmh+ som pocul vibracie niekde zo zadnej casti auta. Nieco ako vibracie plechu, plastu, tazko identifikovat. Myslel som si ze je to SPZ lebo sa to tu tiez rozoberalo. Hned prvy vikend som zhodil plastovy drziak SPZ a prilepil ju napevno obojstrannou paskou. Zvuk som pocul stale. Patral som dalej a zistil, ze naraznik drzi na takych smiesnych plastovych clipoch, ktore uz nedrzali poriadne. Tie som casom nahradil za sroby, nepomohlo smile. Tento vikend som zistil, ze pravy zadny vnutrorny blatnik tiez nedrzi az tak pevne, vymenil som clipy a stale to iste. Odfotil som podvozok (je v mojej galerii) a uz jedine co mi napada, ci to nie su plechy nad vyfukom. Neviem ako by mali vyzerat. Tie moje su uz pokryvene a akoby narezane. mozno tam vznika pricina problemu. Vdaka za rady, fakt si neviem pomoct a ide ma porazit ked pri 130kmh to vibruje. Pri 160kmh ani nehovorim.

10.03.2014 11:07
furty
avatar

Re: smrad spaleneho oleja

Erik k tomu oleju na prevodovke ti vaic nenapisem. Len v servise mi povedali, ze tam videli trochu oleja "pokvapkaneho" na prevodovke. Ja som to osobne nevidel a nemam ani moznost to vidiet lebo som z BA, nemam znameho s kym by som to dal na zdvihak. V tom servise mi vlastne len menili olej v motore a povedal som im ze citim nieco ako dym v aute, ze nech to pozru. A vraj nerobia z AT prevodovkami, atd.. Nemam pocit ze by kvapalina z prevodovky odtekala. pozeral som rysku a olej bol po hornu hranicu. A ci to radi normalne? Auto mam 5mesiacov a radi tak ako predtym. Trochu trhne autom ked je studeny motor a radi z 1 do 2. neviem ako by som odhalil ci ide ako ma, neviezol som sa na inom subaru. Ked pocuvam zvuk auta pri starte, tak pocut take "bublotanie". neviem to opisat. ci to sposobuje unik dymu niekde z vyfuku, alebo to robi zvuk z hydromenica..nemam vobec skusenosti ale rad by som to fakt zistil. Nejake rady?

04.02.2014 18:12
furty
avatar

Re: smrad spaleneho oleja

Ja mam podobny problem. Outback 3.0 AT som kupil v septembri, smrad som necitil. V novembri do mna narazilo auto zozadu, v servise mi menili tlmic vyfuku a zvarali vyfuk v tom ypsilone lebo sa zohol a praskol. Od vtedy citim dym v interieri. Vyfuk je vraj OK, bol som s tym opat v servise. Tam zistili ze bola vytekal olej (vazelina) z manzety na poloosi a ze tam dali novu kovovu pasku. Nebol som pri tej oprave tak neviem co vlastne robili. Dym citim stale. Bolo mi povedane, ze trochu presakuje olej cez viko motora a tiez ze videli nejake kvapky na AT. ze s tym mam ist do subaru. Tak neviem ci sa mam obavat nejakych vacsich problemov alebo nie a hlavne kolko to bude stat pretesnenie tychto problemovych miest

04.02.2014 10:25
furty
avatar

Re: Koho som dnes stretol

Dnes som na D1 tesne preed BA videl rovnakeho Outbacka ako mam ja.SPZ Ilava. Ale neviem ci je tu clenom :)

23.09.2013 00:00