Autor Správa
danielo
avatar

Re: Forester Pneumatické pružiny kufor

Nazdar, ja som riesil podobny problem na mojom Forestrovi 2014. Mne sice neodhnili ale spodny cap strasne zahrdzavel a velmi tazko sa otvarali zadne dvere. Objednal som LESJÖFORS ale boli o chlp kratsie a dvere ktore sa uz aj tak otvaraju nizko sa otvarali este nizsie. Tak som ich vratil. Nastastie po urputnom boji sa mi podarilo rozbehat tie povodne origo a teraz pravidelne kontrolujem tie spodne capy kde sa lahko drzi voda, ci su dostatocne zavazelinovane smile Takze zatial mam stale ficim na origo. Asi nebude lahke najst fungujece nahrady... Ak nieco najdes tak daj vediet.

16.11.2020 12:59
danielo
avatar

Re: Zadne brzdy na Forester 2.0D rok 2014

Nazdar,

potrebujem vymenit komplet zadne brzdy, mate nejake tipy/skusenosti co tam dat? Pozeral som na webe a najdrahsie kotuce som nasiel za cca 50.- eur/ks a sadu dosiek tiez tak podobne. Ale tych znaciek a moznych kombinacii je vela a neviem sa z toho vysomarit smile

06.06.2019 14:43
danielo
avatar

Re: Valné zhromaždenie OZ SSK (konoročný pokec, Mikulá, pifko a tak)

Dalsie fotky a nejake videa najdete na home.hdhome.sk/photo a prihlasovacie udaje zaslem, piste na daniel.hajduch@gmail.com.

25.11.2018 22:06
danielo
avatar

Re: Zivotnost prednych

Tak po premerani a kontrole v JRT mi povedali ze este netreba menit. Kotuce su niekde v polovici a platnicky +/- tiez, takze to potiahnem mozno ku 100t km alebo mozno aj viac, ja fakt nejak moc nebrzdim smile

01.10.2017 00:02
danielo
avatar

Re: Zivotnost prednych brzdovych kotucov/dosiek

Caute, chcem sa opytat ako dlho vam vydrzia brzdy na Forestri. Bol som dnes na serviske na 75000 a ze mi treba vymenit komplet kotuce a dosky na prednej naprave. Nie celkom sa mi pozdava ze tak skoro treba menit kotuce. Ake su Vase skusenosti? Mate nejake tipy na nieco lepsie ako origo subaru disky/dosky?

28.08.2017 15:59
danielo
avatar

Re: MY14 predná náprava - klepanie

Nazdar,

mám na 2.0D najazdených cca 47000km a zacalo mi čosi klepat na prednej náprave, tipujem ľavé predné koleso. Robí to aj pri parkovaní, teda pri nízkych rýchlostiach. V podstate to nejak súvisí s brzdením a zatacanim súčasne. Keď zatacam bez brzdenia tak je to ok. Ale robí to aj pri vyšších rýchlostiach, napr. keď idem po obchvate a odbocujem na výjazd. Znova pribrzdovanie a točenie súčasne, ale žiadna divočina tak na pohodu. Ak spomalím v predstihu a nebrzdim pri toceni tak z pravidla nic neklepe. Je to cítiť aj vo volante, ale slabo. Je to taký tupý buchot, ako ked sa prechádza cez drobné nerovnosti. Nemá niekto podobnú skúsenosť alebo tip čo by to mohlo byť?

22.06.2016 21:05
danielo
avatar

Re: Pomoc pri hladani problemu v interieri - klopkanie

Žiaľ nie je to pásom smilepre istotu som jazdil s pozapinanymi všetkými pásmi.

16.05.2016 14:15
danielo
avatar

Re: Pomoc pri hladani problemu v interieri - klopkanie

Tak v Stilcare ma vybavili tym ze to pukanie je sposobene krutenim sa karoserie, comu osobne neverim a ani ma to nepresvedcilo, pretoze nejazdim ziadny off-road a ako vidno aj na videu nejazdim po nejakej brutalne rozbitej ceste kde by sa uz mala neviem ako krutit karoseria... Odvolali sa na nejaky clanok v zarucnych podmienkach a koniec. Ak to chcem riesit tak si to musim zaplatit, iba ak by sa im podarilo nieco najst tak by som to snad nemusel platit, ak by si to vedeli uplatnit u Subaru.

16.05.2016 09:20
danielo
avatar

Re: Pomoc pri hladani problemu v interieri - klopkanie

30s vidno z jazdy kde sa da pocut ako nieco na strane spolujazdca klopka:

<a href="http://Klopkanie

12.05.2016 12:11
danielo
avatar

Re: Pomoc pri hladani problemu v interieri - klopkanie

No pondelky mám dosť problematické, môžeš mi dať email/mobil aby som sa ti ozval priamo?

24.04.2016 22:30
danielo
avatar

Re: Pomoc pri hladani problemu v interieri - klopkanie

No tapacir sa menil kôli tomu že na ňom boli vady, presvitalo lepidlo, také žlté/žlto hnedé bodky a škvrnky. Keby som si to všimol pri preberaní tak by som ho nekúpil. A vraj som nebol jediný s týmto problémom. Mne by pomohlo keby sa mi podarilo presnejšie lokalizovať kde to klepe, v servise sa im s tým moc nechce babrat smile

23.04.2016 14:35
danielo
avatar

Re: Pomoc pri hladani problemu v interieri - klopkanie

Nazdar,

mam Forestra MY14 a v zaruke mi bol meneny stropny tapacir, cize sa muselo v interieri toho dost demontovat. Aktualny stav je taky ze na spolujazdcovej strane niekde nieco klopka pri prejazde aj velmi malych nerovnosti a ani za svet neviem najst ze co to je. Skusal som uz z auta vybrat vsetko co sa dalo a nepomohlo. Chcel by som najst nejakeho dobrovolnika z KE co by mi s tym pomohol, asi bude potrebne sa vozit a zistit len sluchom z ktorej casti to ide. Z miesta vodica viem povedat len tolko ze je to spolujazdcova strana. Ak by sa mi to podarilo identifikovat a bola by to nejaka malickost tak by som to opravil sam. Ak by to bolo zlozitejsie tak to necham urobit servis, ved este mam rok zaruku.

Vdaka.

22.04.2016 09:38
danielo
avatar

Re: Piskanie a cukanie pri pomalom rozbiehani (Forester 2.0D SJ MY 2014)

No dnes to bolo rano uplne v pohode, ale bolo teplo takze tazko povedat, posledujem este par dni. Bol som ale aj v servise a tam mi k tomu nevedeli nic povedat a vraj Subaru nema ziadne problemy so spojkami. Povedali ze to potrebuju zreprodukovat a kedze sa to deje len za chladneho pocasia a po dlhsom stati, tak tam budem musiet nechat auto cez noc aby rano mohli skusat. Ale teraz na to nemaju cas a mam skusit buduci tyzden. Ale rovno mi povedali ze aj keby to bola spojka, tak na to sa zaruka nevztahuje. Co ma pekne stve pretoze 38000 km je sakra malo na to sa porucala... Ale to budem riesit ak sa mi k tomu vyjadria, ze co to je... Myslel som si ze aspon mechanika je u Subaru poctiva a spolahliva ale teraz uz neviem... Dobre auta sa uz asi ani v Japonsku nerobia...

11.11.2015 14:40
danielo
avatar

Re: Piskanie a cukanie pri pomalom rozbiehani (Forester 2.0D SJ MY 2014)

OK to mozem vyskusat, dobry tip, hned zajtra rano.

10.11.2015 12:22
danielo
avatar

Re: Piskanie a cukanie pri pomalom rozbiehani (Forester 2.0D SJ MY 2014)

hill holder to nebude... rozbieham sa na rovine. A ano to cuka az do momentu kym uplne nepustim spojku.

10.11.2015 11:31
danielo
avatar

Re: Piskanie a cukanie pri pomalom rozbiehani (Forester 2.0D SJ MY 2014)

No tak zial problem s cukanim sa teraz prejavuje ovela viac, odkedy je chladnesie a teploty rano su okolo 5 stupnov. Najviac sa to prejavuje rano, ked auto cez noc postoji. Zaujimave je ze pri cuvani to nerobi taky problem ako ked sa chcem pohnut dopredu. Pri rozbiehani dopredu je to obcas uplne tragicke, spojku pustam najjemnejsie ako viem, skusal som aj dvihnut otacky na cca 1200 - 1500 a pomaly pustat spojku ale nepomaha to... Skusal som ho chvilku nechat bezat motor na volnobeh pred tym ako sa pohnem, tiez nepomaha... Ale ked prejdem cca 5 km a vsetko sa akosi rozhybe tak to uz nerobi a v pohode sa da rozbiehat. Dalsie rano ale znova ten isty problem... Auto mam 19 mesiacov a cca 38000km. Je to bezne Subaru spravanie spojky v zime alebo sa mam niecoha obavat? Blbe je ze kym pridem do servisu tak sa to vsetko rozhybe a nerobi to problem...

10.11.2015 09:06
danielo
avatar

Re: Forester diesel - ako spravne merat hladinu oleja?

Nazdar,

pred tyzdnom som bol na servisnej prehliadke po 30t km. Dnes som len tak skontroloval hladinu oleja o som bol zaskoceny ako vysoko na znackou FULL je hladina. Tak som kukol do manualu k autu a tam som nasiel specialne pre diesel poznamku ze hladina oleja sa ma merat po zahriati na prevadzakovu teplotu, nasledne sa mam motor vypnut, pockat 5 min a potom merat. Tak som to urobil podla toho ale aj tak je hladina cca 3-4mm nad maximom. Teraz neviem ci s tym utekat do servisu alebo je to OK? Servis mi robil Stilcar Kosice, tam som auto aj kupil. A tiez ma prekvapilo ze mi zmenili znacku oleja, na 15t km mi tam dali Shel ECT 5w-30 a teraz Motul 8100 5w-30.

19.08.2015 10:06
danielo
avatar

Re: Piskanie a cukanie pri pomalom rozbiehani (Forester 2.0D SJ MY 2014)

Nazdar,

mam noveho Forestra - 14 mesiacov - a objavuje sa mi piskanie pri pomalom rozbiehani z miesta, ked pustam spojku. Niekedy je to sprevadzane aj cukanim, ale nizkymi otackami motora to nieje, pretoze si na to davam pozor. Je to take jemne cukanie. Toto sa deje hlavne za studena, ked auto cez noc stoji. Neviete co by to mohlo byt, ci to treba riesit? Vzdy ked pridem do servisu tak uz sa to zahreje a je problem to zreprodukovat. Som z KE, ak by sa nasiel niekto kto by sa na to chcel pozriet aj na zivo.

Vdaka za postrehy a nazory.

25.05.2015 11:03
danielo
avatar

Re: BT audio

Dá sa len kontakt po kontakte, aspoň teda na mojom Forester - i 2014. To rádio nepodporuje PBAP profil, žiaľ. Takže to neporiesi ani upgrade... Poškuľujem po Pioneer Nex ktoré majú už podporu pre Android Auto.

24.03.2015 18:17
danielo
avatar

Re: Prva servisna prehliadka noveho Forestra diesel - sok

No dnes rano som tam bol a chcel som vediet presny typ oleja co mi tam naliali. Na moju ulavu mi ukazali Shell Helix Ultra ECT 5W-30 a ten splna ACEA C2/C3 takze olej je v pohode. Hned mi nukala ci si teda nechcem kupit 1l, tak som sa podakoval ze za tu cenu si kupim 2l a este mi ostanu nejake drobne. Obvykle sa davaju nalepky do motoroveho priestoru s typom oleja a kedy bol meneny ale to tam nedali lebo nemaju nalepky. No ale adrenalim mi to vecer poriadne dvihlo, pretoze obycajny Shell Helix Ultra 5W-30 pozadovane specifikacie nesplna. Hlavne ze sa to vyjasnilo, keby tam bola nalepka s typom oleja... tak som mohol byt v pohode. Jedine s cim niesom uplne vysporiadany je to ze tam ma ist 0W-30 a nudzovo na dolievanie sa moze pouzit 5W-30. Tak je to vyslovene napisane v knizke. No a dostal som komplet novu napln 5W-30, vraj 0W-30 dodavatel nevedel/nevie dodat. Snad to ale nebude problem. Najblizsie si ale pozhanam Shell Helix Ultra ECT 0W-30 sam a necham si ho tam naliat. Pokial ide o problem s "farebnou hudbou" pristrojovej dosky tak to asi zblbol moj OBD II bluetooth modul a vymazali chybovy kod a je to zatial OK. Ono dnes rano to uz ani nerobilo prolem, ziadna chyba, a ostal len jeden zaznam v riadiacej jednotke.

Este pikoska, pred tym ako som odniesol auto do servisu tak som schvalne doplnil kvapalinu ostrekovaca az po okraj hrdla a pri preberani mi chceli nauctovat 1,5 litra, ale ked som sa ozval tak to z faktury skrtli smile

Takze moja prva skusenost s garanckou Subaru trochu rozpacita, ale ono sa to deje vsade. Pritom sa snazim jednat otvorene, kamaratsky a nepatrim medzi tych co hned nadavaju ale vsetko ma svoje hranice. Uvidim ako to pojde dalej.

Sorry za paniku, ale vecer mi vsetko jedno nebolo...

07.11.2014 13:30