1.Tatranský Subaru zraz

Autor: gabika / Dátum: 20.12.2009

Sprostá chlastačka vol.2

Píše sa dátum 27.11.2009. Na prvý pohľad úplne normálny a bežný piatok. No pre komunitu ľudí okolo jednej výnimočnej značky áut s názvom SUBARU, je tento dátum špeciálny. Špeciálny hneď z niekoľkých dôvodov. Začína sa 1. Tatranský Subaru zraz a práve tu a v tomto čase, je zvolané prípravným výborom 1. zasadnutie valnej hromady občianskeho združenia Slovenský SUBARU KLUB (OZ SSK)! Ale poďme pekne poporiadku. Ako vznikla myšlienka Slovenského SUBARU KLUBu a prvého zrazu organizovaného práve týmto klubom?

V minulosti sme sa zúčastnili rôznych zrazov a akcií, letného 6 dňového túlania, zimných šaľení, veľkých medzinárodných zrazov v ČR, ale hlavne v poslednom roku, sa uskutočnilo niekoľko zrazov s veľkou účasťou SUBARISTOV práve zo Slovenska. Práve na základe toho vznikla myšlienka vytvoriť Slovenský SUBARU KLUB. Kde inde, ako pod zasneženými Tatrami je vhodnejšie miesto na vznik a na prvú veľkú akciu Slovenského SUBARU KLUBu? Klub vznikol v piatok 27.11.2009 vo večerných hodinách volbou základných štruktúr klubu. Na ustanovujúcej valnej hromade OZ SSK boli prediskutované stanovy občianskeho združenia, poslanie a ciele občianskeho združenia, výška členských príspevkov riadnych členov na rok 2010. Na základe návrhu prípravného výboru bol zvolený predseda, podpredseda a pokladník OZ SSK, člen výboru, ktorý bude dohliadať na organizáciu zrazov pod záštitou OZ SSK a členovia revíznej komisie OZ SSK.

V sobotu sa po oficiálnom privítaní všetkých zúčastnených ujal slova novozvolený predseda OZ SSK a predstavil občianske združenie a jeho ciele a plány prítomným nadšencom značky Subaru. Všetci dostali možnosť vyplniť prihlášky za riadneho člena OZ SSK.

Hlavným cieľom občianskeho združenia je podpora a rozvoj vzájomných vzťahov medzi členmi OZ ako aj medzi ostatnými priaznivcami značky Subaru. Občianske združenie sa bude snažiť organizovať rôzne stretnutia majiteľov vozidiel značky Subaru, aby sa mohli navzájom spoznávať, prehlbovať priateľstvá, spoznávať čo ich autá dokážu nielen na cestách, ale aj mimo nich a v neposlednom rade prehlbovať svoje vedomosti z oblasti údržby vozidiel tejto značky a zdieľať tieto vedomosti medzi sebou. Adekvátnym miestom na vzájomnú komunikáciu a výmenu informácií je oficálny web Slovenského SUBARU KLUBU www.klubsubaru.sk. Na tejto stránke sú dostupné všetky základné informácie o OZ. Užívatelia zaregistrovaní na tejto webstránke sa môžu zapojiť do diskusie na rôzne témy, písať do diskusie svoje vlastné otázky a diskutovať medzi sebou v reálnom čase na „chate“.

Na stránke budú zverejňované informácie o všetkých prípravovaných zrazoch a stretnutiach organizovaných či už priamo občianskym združením (prípadne povereným členom OZ) alebo niektorým z registrovaných členom www.klubsubaru.sk.

V prípade záujmu si bude môcť ktorýkoľvek návštevník web stránky stiahnuť prihlášku do OZ SSK, vyplnenú príhlášku môže zaslať na adresu OZ SSK a po zaplatení riadneho členského príspevku sa stane riadnym členom OZ SSK.

Samotný zraz má na svedomí Lukáš Červinka, dvorný kameraman a dokumentarista našich akcií. To napovedá, že vyrobil aj naozaj úžasné zrazové video. Čo sa dialo na zraze ďalej? Program bol jasný. V sobotu okolo obeda sa konala „spanilá jazda“ Ale to čo sme zažili na spanilke popod Vysoké Tatry sa len tak hocikedy nedá zažiť. Úžasný Slovenský najromantickejší západ slnka. Ako keď sa pozeráte z vrchola štítu do diaľ krásnej zeme a za horizont padá krvavá guľa zanechávajúc za sebou horiace stratosférické mraky. Vďaka samotnej kľukatej ceste sme si ho užívali buď priamo pred sebou, alebo v spätných zrkadlách. Myslím, že po tejto jazde bol západ slnka najdiskutovanejšia témou pri večernej jazde zručnosti na parkovisku. S tmavými fóliami na sklách to bola jazda slepej zručnosti. Ďalší program velil motokary. Zábava neskutočná, hlavne keď sa snažil do motokáry obuť Taxi. Podotýkam, že motokára mu mohla byť dobrá keď mal tak 10 rokov. Teraz mu bola asi o 6 čísiel menšia, ale pri troche snahy a použití obuváku sa do nej dostal. Ako sa dostal z nej? To už je téma pre Akty X. Na záver dňa bolo pripravené ešte pečené prasiatko a tam sa v plnej miere prejavili patologické zručnosti niektorých subaristov.

Nesmieme zabudnúť spomenúť následnú emotívnu rannú akciu. Ráno o jednej sme šli spať s prísľubom, že ráno o pol siedmej vyrážame na blízky kopec privítať vychádzajúce slnko, keď sme sa s ním deň pred tým rozlúčili. Pózujúce subarka so slnkom zaliatymi Tatrami v pozadí nám boli dostatočnou satisfakciou za neskutočné utrpenie pri rannom vstávaní do zamrznutej tmy.

Aj tento zraz, tak ako aj tie ktoré už boli, nám potvrdil, že sme jedna parádna banda správnych ľudí a kamošov, ktorí sa vedia zorganizovať a zabaviť a pritom vychutnať jazdu našími najlepšími priateľmi – SUBARKAMI.

akcia
akcia
akcia
akcia