Ako malé Subaru udržiava tempo s 2 najlepšími luxusnými značkami pri znižovaní počtu nehôd?

Autor: miloxko / Dátum: 27.07.2017

AEB pomáha znížiť počet nehôd a Subaru spolu s dvoma luxusnými automobilkami majú tie najlepšie systémy. Ako to robí malé Subaru?

Subaru hovorí, že chce byť lídrom v celkovej bezpečnosti vozidiel a dokazujú to bezpečnostným systémom s názvom AEB. Pokiaľ ide o systémy automatického núdzového brzdenia (AEB), zákazníci Subaru sú najspokojnejší spolu s dvoma špičkovými luxusnými značkami.

Podľa štúdie Consumer Reports (CR) boli majitelia vozidiel vybavených AEB - Infiniti, Tesla a Subaru najšťastnejšími z bezpečnostných prvkov, pričom pri viac ako 74 percent vozidiel bolo veľmi spokojných. Prečo by ste mali mať vozidlo vybavené systémom AEB?

Systémy AEB dokázali, že výrazne znižujú nehodovosť vo vozidlách vybavených touto technológiou. Bezpečnostný systém zaznamená potenciálnu kolíziu a ak nereagujete včas, začne brzdiť. Subaru ponúka túto technológiu na väčšine svojich vozidiel a v nedávnej štúdii v Japonsku zistili, že všetky vozidlá Subaru, vybavené systémom asistenta vodiča s názvom EyeSight, mali menej nehôd ako vozidlá bez neho.

Ako EyeSight pracuje?

Subaru EyeSight používa stereofónne kamery namontované v hornej časti čelného skla a zachytávajú "živé" obrazy cesty pred nimi. Vozidlo rozpozná potenciálne nebezpečné situácie a môže upozorniť vodiča, ak je rozptýlený a pomáha predchádzať nehodám. To môže pomôcť predísť kolíziám a znížiť poškodenie nárazom. Nová generácia systému EyeSight sa v roku 2018 nachádza v modeloch Subaru Forester, Outback, XV, WRX, Impreza a Legacy.

Nová generácia systému od Subaru pridáva rozpoznanie brzdového svetla, pomoc pri riadení pred kolízou a približne 40% zlepšenie vzdialenosti detekcie prekážok a uhla pohľadu kamery. Dosahuje to pomocou funkcií ako Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning, Lane Sway Warning, Lead Vehicle Start Alert, Pre-Collision Braking System, Pre-Collision Brake Assist a Pre-Collision Throttle Management.

Čo ešte CR zistila?

69% majiteľov vozidiel sú s AEB "veľmi spokojní". Iba tri percentá povedali, že považujú systém za nepríjemný. Správa CR tiež zistila, že zákazníci Mazdy a Acury boli najmenej spokojní so systémom AEB svojho vozidla. Títo majitelia boli väčšinou "podráždený" nadmernou citlivosťou funkcie a CR uviedla, že Jeep zaznamenal najvyššiu úroveň falošných upozornení na úrovni 40 percent.

Podľa tejto novej štúdie od Consumer Reports, Subaru spolu s luxusnými značkami Infinity a Tesla ukazujú, že ich majitelia sú najspokojnejší so systémom AEB svojho vozidla. Modely roku 2018 Subaru Forester, Outback, XV, Impreza, WRX a Legacy vybavené systémom EyeSight sú tiež najvyššie hodnotené v testoch bezpečnosti v USA, Austrálii a Európe.

Zdroj: www.torquenews.com

Komentáre

avatar
taxi ~ 28.09.2017 9:53

Ajsajt som si vyskúšal a páčilo sa mi..zvykol by som si ako sa hovorí smile.