Subaru otvorilo novú testovaciu trať

Autor: miloxko / Dátum: 30.06.2017

Subaru otvorilo novú testovaciu trať pre Advanced Driver Assist Technologies v Bifuka Proving Ground v japonskom Hokkaide.

Spoločnosť Subaru Corporation v stredisku Subaru R&E v japonskom Hokkaide modernizuje skúšobné dráhy na Bifuka Proving Ground a využije ich na vývoj pokročilých technológií asistentov vodičov.

Bifuka Proving Ground bola založená v roku 1995 za účelom vykonania testov zimnej jazdy na snehu. Na pozemku o rozlohe 361 hektárov sa okrem skúšobných tratí pre jazdu v zime nachádzajú aj vysokorýchlostné trate a trate na testovanie ovládania vozidla, kde sa počas celého roka vykonávajú rôzne testy.

V rámci iniciatív na posilnenie značky Subaru stanovených vo vízii v strednodobom výhľade, spoločnosť Subaru Corporation vyvíja technológie na ďalšie rozšírenie svojho asistenčného systému EyeSight pre vodiča s cieľom stať sa značkou č. 1 pre celkovú bezpečnosť.

S cieľom urýchliť toto úsilie, spoločnosť vytvorí nové skúšobné trate v skúšobnom areáli Bifuka, aby vyvinula pokročilejšie technológie pre vodičov, ktoré budú zahŕňať zákruty rýchlostných ciest, zlučovanie a rozdeľovanie pruhov na rýchlostných cestách a mestské križovatky. Budú sa pridávať aj cesty, ktoré simulujú povrchy diaľnice severnej Ameriky. Približne 3 miliardy jenov sa investujú do zariadenia, ktoré má začať fungovať v druhej polovici roka 2017.

Spoločnosť Subaru bude pokračovať vo svojej snahe o špičkovú technickú koncepciu, aby vytvorila typické a charakteristické vozidlá, ktoré svojim zákazníkom prinášajú "Enjoyment and Peace of Mind".

Článok prebratý a preložený z webu https://www.subaru.co.jp