Pastrana pokoril rekord na Mt. Washington

Autor: miloxko / Dátum: 12.07.2017

Pastrana pokoril rekord na Mt. Washington a Higginsove Subaru WRX STI vyšlo mimo cestu

Travis Pastrana v Subaru WRX STI s číslom 199 bol tento víkend na Mt. Washington Hillclimb v plnom nasadení. Zlomil rekord Davida Higginsa z roku 2014 s časom 5:44,72. David Higgins mal tentoraz inú skúsenosť s pretekom, keď zišiel z cesty, ale vyviazol bez zranení.

Pastrana prekonal Higginsov rekord na Washington Hillclimb a dosiahol vrchol vo výške 1,916 metrov pokorením rekordu dva krát počas víkendu. Jeho prvý rekord na 12 kilometrovej ceste plnej zákrut bol 5:46,28. Pastrana bol neporaziteľný a druhá rekordná jazda bola lepšia o ďalšie dve sekundy. Pastrana bol za volantom svojho WRX STI s číslom 199, špeciálne vybaveného boxerom s výkonom 600 koní.

Higginsovo získanie rekordu v roku 2014

Ale nebol to dobrý deň pre Davida Higginsa v jeho Subaru WRX STI s číslom 75. Rovnako túžiaci po novom rekorde, Higgins veľmi tlačil na svoje Subaru a keď sa blížil ku klasickej otočke Cragway 4 kilometre od vrcholu, jeho WRX STI oddriftovala ďalej ako mala, zasiahla kamene na vonkajšej strane a spadla za okraj cesty. Vrtuľník zachytil tento moment ako môžete vidieť v obrázku nižšie.

Našťastie sa Higgins objavil bez zranení z jeho 2017 WRX STI, a napriek dramaticky vyzerajúcemu incidentu bolo auto relatívne nepoškodené, s výnimkou nápravy ľavého zadného kolesa. Higgins chcel poraziť Pastranu a svoj starý rekord a tlačil WRX STI k limitu. Na opustenie cesty si však vybral dobré miesto, ktoré nemalo strmý spád o stovke metrov. Predtým však v meranej sekcii na štvrť míle išiel najrýchlejšie - 186 km/h.

Bol to vzrušujúci deň pre obidvoch jazdcov Subaru, ale Pastrana bol svojimi výsledkami extrémom. Keď bol Travis požiadaný o to, ako prekonal svoju prvú jazdu, kázali mu ísť "spodnú polovicu čistejšie a trochu pomalšie", pomohlo mu to šetriť pneumatiky, čo mu umožnilo oveľa rýchlejší prejazd hornej časti.

Travis Pastrana, riadiaci Subaru WRX STI s číslom 199, prekonal starý rekord na Mt. Washington Hill Climb, ktorý zaznamenal Higgins v roku 2014. Nebude mať však veľa času na oslavovanie. Nasleduje New England Forest Rally v Newry, Maine 21. - 22. júla. A môžete sa staviť, že Higgins bude dobre pripravený na ďalšiu výzvu.

Zdroj: www.torquenews.com