História SUBARU - Druhá dekáda tretieho tisícročia

Autor: miloxko / Dátum: 27.12.2018

Druhá dekáda tretieho tisícročia - súčasnosť. Necelé desaťročie, ktoré prinieslo množstvo noviniek a úspechov. Pozrime sa, ktoré to sú.

Marec 2010. Subaru vystavovalo modely 2011 Impreza WRX na výstave New York International Auto Show

Obidva modely, 4-dverový aj 5-dverový, prišli po prvý krát v dizajne širokej karosérie. Vonkajší tvar, vrátane novo tvarovanej prednej časti, ukazoval na športovú a výkonnú prítomnosť na cestách. Nový model priniesol aj väčšiu športovosť vďaka širšej jazdnej stope.

001

Apríl 2010. WRX STI 4-dverový prototyp dosiahol čas 7:55:00 na Severnej slučke "Nordschleife" na okruhu Nurburgring v Nemecku

Bývalý jazdec WRC Tommi Makinen zajazdil so 4-dverovou verziou WRX STI na Severnej slučke okruhu Nurburgring v Nemecku čas 7:55.

Apríl 2010. Druhá generácia Pleo

Myšlienkou za novou generáciou Pleo bolo "ideálna kompaktná veľkosť pre neuveriteľnú praktickosť a ekonomiku" a bolo to mini auto, vytvorené tak, aby bolo jednoducho riaditeľné a pritom s vynikajúcim dizajnom. Praktickosť a ekonomika jazdy vo forme komfortného interiéru a nízkej spotreby určovali toto auto ako ideálne vozidlo pre zaujímavé každodenné vozenie. Na všetky NA modely bolo možné získať eko-dotácie (dotácie na zvýšenie predaja eko-vozidiel) spolu s ďalšími vlastnosťami, zameranými na životné prostredie.

2012.12 Predstavenie nového minivozidla Pleo Plus

2

subaru

Apríl 2010. Minivozidlo s novým dizajnom LUCRA

Koncept "komfortný, priestranný a štýlovo malý" priniesol osobné vozidlo, vytvorené tak, aby zapadlo do každého štýlu so svojou priestrannou a otvorenou kabínou a nalešteným dizajnom.

2012.01 Modifikácia série LUCRA, vybavená systémom Idle Stop

2012.05 LUCRA Custom model s turbo motorom

Pomenovanie: Vytvorené z písmen slov "Large (veľkosť)", "Utility (Úžitkovosť)", "Comfort (Komfort)", "Relax (Relax)", "Active (Aktívny)". Ponúkal komfortný priestranný interiér s novým dizajnom karosérie.

subaru

subaru

subaru

November 2010. Slogan značky FHI "Confidence in Motion" sa stal kľúčom k novej ére Subaru

FHI prinieslo nový štandardný a globálny slogan pre Subaru "Confidence in Motion" (Dôvera v pohybe). "Confidence" zahŕňalo neochvejný prístup Subaru k vytváraniu spoľahlivých vozidiel a reprezentuje hodnotný vzťah, ktorý si Subaru vybudovalo so svojimi fanúšikmi v snahe prinášať pokoj a zábavu. "in Motion" prenáša "Confidence" o krok vpred pri vývoji, aby sa podarilo pokryť všetky zmeny prostredia, a symbolizuje pevný záväzok prinášať požiadavky zákazníkov do svojich revolučných produktov a technológií.

November 2010. Predstavenie "Subaru Impreza Concept" na výstave 2010 LA Auto Show

Subaru Impreza Concept bol prvým modelom, ktorý bol uvedený pod novou stratégiou značky Subaru. Dizajn mal ukázať možné smerovanie budúcich modelov Impreza, spolu s novým sloganom Subaru "Confidence in Motion". Koncept zvýrazňoval nové hodnoty značky Subaru "zábava a pokoj". Subaru Impreza Concept spojil elegantnú a štíhlu formu, ktorá vyžarovala dynamiku a eleganciu v spojení s priestranným a bohatým štvormiestnym interiérom, ktorý pokrýval bezpečnú a komfortnú jazdu.

subaru

November 2010. Nové minivozidlo Subaru TREZIA

Kľúčovými slovami k vytvoreniu kompaktného vozidla so známym štýlom Subaru a s dĺžkou menej ako 4 metre boli "New Compact Smart Wagon".

2011.11 Modifikovaný špeciálny model "Sport Limited"

2012.08 Menšie zmeny, radenie pod volantom pre modely s motormi 1.5l

Pomenovanie: Z anglického slova "Treasure" (Poklad, klenot), naznačuje zážitok z jazdy ako nikdy predtým

subaru

subaru

subaru

subaru

Apríl 2011. "SUBARU XV CONCEPT" ako svetová premiéra na výstave 14. Shanghai International Automobile Industry Exhibition

SUBARU XV CONCEPT bol dizajnový koncept, ktorý definoval novú generáciu vozidiel kategórie crossover, ktorý spájal praktickú stránku SUV so štýlovou formou. Tento model bol špecificky vytvorený pre zákazníkov, ktorí vyhľadávali vozidlo ponúkajúce pekný vzhľad, ale ktoré čerpalo výhody z čoraz obľúbenejších modelov crossover. Základom bola "Zábava a pokoj", a prísľub priniesť zároveň všetko v línii s novým sloganom "Confidence in Motion". So skutočne inovatívnym vzhľadom koncept novej generácie kombinuje Subaru "ako keby" crossoverovú vzrušujúcu jazdu s revolučným pocitom, hravou prirodzenosťou, výborným komfortom a spoľahlivosťou Symetrického pohonu AWD od Subaru.

subaru

Apríl 2011. Nová Impreza predstavená na výstave 2011 New York International Auto Show

Štvrtá generácia Imprezy bola novým modelom, ktorý ponúkal vysokú hodnotu s väčším, komfortnejším interiérom s pocitom prémiovej kategórie bez toho, aby došlo k zväčšeniu vonkajších rozmerov, čím kompletne zmenil definíciu tradičného konceptu triedy vozidiel. Spoľahlivá jazda, jednoduché ovládanie a vysoká bezpečnosť spojená s charakteristickým systémom pohonu Symmetrical AWD v spojení s horizontálne uloženým boxer motorom preniesli toto auto do novej úrovne.

subaru

Máj 2011. Uvedenie prepracovaného modelu miniauta Stella

Druhá generácia vozidla Stella

Myšlienkou novej Stelly bolo "Smart Active Small" (Šikovný Aktívny Malý). Bolo to kompaktné vozidlo, ktoré ponúkalo priestranný interiér, jednoduché ovládanie a vynikajúcu hospodárnosť.

2013.01 Upravená Stella. Ako prvé auto kategórie minovozidiel dostala systém ochrany pred kolíziou

2013.08 Stella Custom vylepšená ochranou pre kolíziou "Smart Assist"

subaru

subaru

subaru

Jún 2011. Subaru WRX STI zvíťazilo v triede SP3T na preteku 24 hodín Nurburgring

Subaru sa zúčastnilo pretekov 20 hodín Nurburgring s modelom WRX STI a zvíťazilo v triede SP3T (autá s turbomotormi s objemom 2.0l a menej)

September 2011. FHI predstavilo "SUBARU BRZ POLOGUE - BOXER Sports Car Architecture II" na výstave 64. Frankfurt Motor Show

"SUBARU BRZ PROLOGUE" bolo technologickým konceptom "SUBARU BRZ", úplne nové športové vozidlo s pohonom zadných kolies, vyvíjaným spoločne s Toyota Motor Corporation. Postavené na technológii horizontálne uloženého motora s protichodnými piestami, bola vyvinutá nová platforma, ktorá mala vyťažiť maximálny potenciál výkonu športového vozidla s pohonom zadných kolies.

subaru

September 2011. Odhalenie úplne nového modelu "SUBARU XV" na výstave Frankfurt Motor Show

FHI uviedlo nové Subaru XV (európsku špecifikáciu) ako svetovú premiéru na výstave 64. Frankfurt Motor Show. FHI plánovalo uviesť nové XV na európsky trh ako strategický model, aby poskytli zákazníkom "Zábavu a Pokoj" spolu so sloganom "Confidence in Motion". Podstatou pre tento model sa stal "mestský zážitok". Inak povedané, vozidlo postavené na vzrušujúce, živé využitie v meste, ale bez stresu. Subaru tak prinieslo vyvážené faktory optimálneho výkonu, ako sú nízka spotreba a zábavné jazdenie so štýlovým, odlišným dizajnom exteriéru.

2011.04 "SUBARU XV CONCEPT" svetová premiéra na výstave Auto Shanghai 2011

2012.03 "SUBARU XV CROSSTREK" predstavený na New York International Auto Show

subaru

November 2011. "SUBARU BRZ CONCEPT - STI" malo svetovú premiéru na Los Angeles Auto Show

"SUBARU BRZ CONCEPT - STI" bol koncept, založený na úplne novom kompaktnom športovom vozidle "SUBARU BRZ" s pohonom zadných kolies, ktoré bolo vyvíjané v spoločnom projekte medzi Subaru a Toyota Motor Corporation. Postavené na kľúčovej technológii boxer motora od Subaru mal tento model nízke ťažisko, ktoré prinášalo zážitok z riadenia "Pure Handling Delight". V kombinácii s úpravami od ikonickej značky "STI" od Subaru priniesol tento koncept maximum výkonu.

subaru

December 2011. FHI zvíťazilo v súťaži reklám IAA Japan Best Advertisement Award

FHI zvíťazilo v siedmom ročníku reklamy IAA Japan Best Advertisement Award so snímkom "The CarParts". Táto súťaž je sponzorovaná organizáciou International Advertising Association Japan Chapter. IAA Japan Best Advertisement Award vyberá z mimoriadnych reklám a reklamných spotov, ktoré zahŕňajú zaoceánske propagačné aktivity. Na to, aby sa mohli zapojiť, musia propagované produkty alebo služby pochádzať z Japonska a reklamy musia byť vytvorené pod dohľadom japonských subjektov.

December 2011. Predstavenie SUBARU ADVANCED TOURER CONCEPT a SUBARU BRZ predstavené na výstave 42. Tokyo Motor Show

SUBARU ADVANCED TOURER CONCEPT Skvelé vyváženie zábavy z riadenia s ohľadom na životné prostredie, toto vozidlo bolo vytvorené na základe myšlienky "Revolučné Športové Kombi" pod sloganom "Confidence in Motion". Vozidlo triedy C ako nová generácia športového kombi prináša vynikajúce jazdné vlastnosti a úžitkovosť. Prináša inovatívny dizajn exteriéru, ktorý nie je typický pre bežné kombi modely, a zároveň prináša aj vylepšené úžitkové vlastnosti, ktoré Subaru vylepšuje už dlhé roky.

SUBARU BRZ Na začiatku bola myšlienka "Pure Handling Delight" spolu s boxer motorom, známym svojou nízkou hmotnosťou, kompaktnosťou a nízkym ťažiskom. V kombinácii s platformou pohonu zadnej nápravy od Subaru, BRZ objavilo novú úroveň nízko položeného ťažiska, jednu z najnižších na svete, a ponúklo excelentnú výkonnosť ovládania. Bolo to športové vozidlo, ktoré ponúklo čistú rozkoš z riadenia pre každého za volantom.

subaru

December 2011. Štvrtá generácia novej Imprezy

Štvrtá generácia Subaru Impreza

Nová generácia Imprezy bola vyvíjaná v koncepte "Nová definícia hodnoty, nová definícia triedy". Cieľom bolo priniesť novú úroveň hodnoty, ktorá doteraz nebola známa. Vynikajúca spoľahlivosť, ovládanie a bezpečnosť v kombinácii s pohonom všetkých kolies Subaru Symmetrical AWD a boxer motorom - spolu s ďalšími kvalitami umožnili vytvoriť bezpečné a úsporné globálne auto vysokej kvality, ktoré vylepšuje športovosť Imprezy.

2010.11 "Subaru Impreza Concept" predstavený na výstave 2010 LA Auto Show

2011.04 Uvedenie novej Imprezy na výstave New York International Show

2013.03 Premiéra "SUBARU WRX CONCEPT" na výstave 2013 New York International Auto Show

subaru

subaru

subaru

subaru

Február 2012. Subaru si pripomína 40. výročie svojich vozidiel AWD

V tomto roku si Subaru pripomína 40. výročie vozidiel so svojim systémom pohonu všetkých kolies AWD. Prvý krát bol tento systém predstavený v Japonsku v roku 1972 a použitý bol vo vozidle Subaru Leone Estate Van 4WD. Počas ďalších 40 rokov sa FHI stalo pionierom pri vývoji osobných vozidiel s pohonom AWD. Celková produkcia (k 31.1.2012) vozidiel Subaru AWD dosiahla 11.782.812 kusov, alebo približne 55,7% celkového predaja Subaru. ( vrátane výroby odpájateľného 4WD)

subaru

Február 2012. FHI Gunma Oizumi Plant oslávil 30 rokov produkcie

FHI Gunma Plant komplex pozostáva z piatich automobilových plôch, umiestnených hlavne v blízkosti Ota v prefektúre Gunma v Japonsku. Oizumi Plant, jedna z výrobných plôch, produkuje všetky typy horizontálne uložených motorov s protibežnými piestami Boxer (1.6l, 2.0l, 2.5l a 3.6l) a všetky prevodovky, vrátane Lineartronic-CVT.

subaru

Február 2012. Ukončenie výroby minivozidiel

FHI ukončilo komerčnú výrobu modelu Sambar a tým ukončilo výrobu všetkých modelov minivozidiel. História vozidiel Subaru z Japonska sa datuje od roku 1958, keď bol predstavený model "Subaru 360". Minivozidlá boli kľúčovými modelmi značky Subaru. Bolo vyrobených viac ako 8 miliónov kusov v deviatich modelových radách počas 54. rokov. Minivozidlá Subaru boli vyhľadávané pre výbavu, akou bol pohon všetkých kolies alebo prevedovky CVT, ktoré prinášali funkčnosť a úžitkovosť rovnako, ako bežné osobné a úžitkové vozidlá.

subaru

subaru

Február 2012. Predstavenie "SUBARU BRZ" v Japonsku

"Pure Handling Delight - zážitok z riadenia prenesený na novú úroveň".

Tým, že Boxer motor bol umiestnený do šasi tak nízko, ako len bolo možné a blízko stredu, boli maximalizované vynikajúce vlastnosti boxeru ako nízke ťažisko, nízka váha a kompaktná veľkosť. Subaru BRZ dosiahlo výsadu jedného z najnižšie uloženého ťažiska v aute na svete. Zábavné športové auto, ktoré môže riadiť každý šofér v úplnom kľude.

2011.09 "SUBARU BRZ PROLOGUE - BOXER Sports Car Architecture II" - uvedené na výstave 64. Frankfurt Motor Show

2011.11 "SUBARU BRZ CONCEPT - STI" svetová premiéra na výstave Los Angeles Auto Show

2011.12 Subaru BRZ predstavené na výstave 42. Tokyo Motor Show

2012.05 Subaru BRZ získalo ocenenie "VDI Car of the Year" v súťaží 2012 Vehicle Dynamics International Awards

Pomenovanie: Meno "BRZ" sa skladá z prvých písmen "Boxer motor", "Rear-wheel drive (pohon zadných kolies)" a "Zenith". zahŕňa záľubu Subaru v tvorbe vynikajúcich športových áut s boxer motormi.

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

Marec 2012. FHI predstavuje "SUBARU XV CROSSTREK" na výstave New York International Auto Show

Toto kompaktné vozidlo kategórie crossover SUV ponúka štýlový dizajn a zábavnú jazdu, s vyváženým vnútorným priestorom a praktickým interiérom. S použitím pohonu všetkých kolies AWD, motorom Boxer 2.0 a prevodovkou Lineartronic (CVT) dosiahlo Subaru XV Crosstrek diaľničnú spotrebu 33mpg (míľ na galón) - najúspornejší crossover v USA. Ponúklo tiež výbornú priechodnosť na horších cestách so svetlou výškou 8,7inch, ktorá je najvyššia oproti všetkým konkurentom.

subaru

Jún 2012. SIA sa stáva prvým výrobným automobilovým závodom v USA, ktoré získalo certifikáciu ISO 50001

Výrobný závod v severnej Amerike, Subaru of Indiana Automotive Inc. (SIA), získalo certifikáciu ISO 50001 ako prvý výrobný automobilový závod v USA po tom, ako prešiel medzinárodne uznávanou akreditáciou. Od roku 2011 ISO 50001 zohľadňuje medzinárodne uznávané požiadavky na systém energetického manažérstva (EnMS). Štandard pomáha spoločnostiam so stratégiou manažmentu na zvýšenie energetickej úspornosti, zníženie nákladov a zvýšenie energetického výkonu.

Október 2012. Uvedenie nového "SUBARU XV"

FHI plánovalo predstavenie nového XV ako strategického modelu, ktorý poskytne zákazníkom "Zábavu a Pokoj" spoločne v duchu nového sloganu "Confidence in Motion". Základným konceptom produktu, ktorý prinieslo Subaru XV, bol "Mestský zážitok". V prenesenom význame je to vozidlo, ktoré je perfektne pripravené priniesť výborné, živé používanie v meste bez starostí. Subaru dosiahlo vyváženosť medzi optimálnymi faktormi výkonu ako úspornosť a zábavné jazdenie (Fun to Drive) so štýlovým a zaujímavým dizajnom exteriéru.

subaru

November 2012. Predstavenie štvrtej generácie modelu Forester

Štvrtá generácia modelu Forester

Nový Forester bol vyvíjaný tak, aby "Priniesol skutočnú hodnotu SUV". Postavený na základnej technológii Subaru, Symmetrical AWD, preniesol základné oblasti každého auta - jazdenie, bezpečnosť a prostredie - opäť o kus ďalej, aby priniesol väčšiu zábavu s SUV a zvýšil radosť, jazdenie bez stresu a mobilitu.

subaru

subaru

December 2012. Prvé Subaru XV opúšťa výrobné linky v Malajzii

FHI oznámilo začatie produkcie Subaru XV vo výrobnom podniku Tan Chong Motor Assemblies Sdn. Bhd (TCMA) v Malajzii, automobilovom podniku skupiny Tan Chong Group. Oficiálne spustenie výroby bolo stanovené na 19. decembra

subaru

Jún 2013. Predstavenie "SUBARU XV CROSSTREK HYBRID"

Subaru SV Crosstrek Hybrid bolo predstavené ako prvé hybridné vozidlo Subaru a tak ako všetky modely Subaru prinieslo "Zábavu a pokoj" v zmysle značky Subaru. K základným vlastnostiam XV Crosstreku: vynikajúce ovládanie, pohon všetkých kolies (AWD) a rôzne využitie, bol do tohto modelu integrovaný originálny hybridný systém Subaru, ktorý zvýšil jeho športovosť, zábavný charakter jazdy a ohľaduplnosť k životnému prostrediu.

subaru

Júl 2013. 60. výročie spoločnosti Fuji Heavy Industries Ltd.

FHI dosiahlo 60. výročie. História FHI siaha do roku 1917, kedy boli založené "Aircraft Research Laboratory" (letecké vývojové laboratóriá), ktoré sa neskôr premenili na "Nakajima Aircraft Co. Ltd". Po druhej svetovej vojne sa Nakajima Aircraft zmenili na "Fuji Sangyo Co. Ltd". Fuji Sangyo sa rozdelilo v roku 1950 na 12 samostatných spoločností a krátko nato, 15. júla 1953, sa päť z týchto spoločností spojilo, aby vytvorilo "Fuji Heavy Industries Ltd".

Január 2014. Subaru dosiahlo míľnik 20 miliónov kusov v Japonsku

Subaru dosiahlo míľnik 20 miliónov vyrobených kusov v Japonsku od začiatku výroby modelu "Subaru 360" v roku 1958. Zo začiatku sa vyrábali modely mini vozidiel, Subaru 1000, Leone a Justy, a neskôr sa začalo s výrobou Legacy, Impreza a Forester, spolu s ostatnými. Za týchto 56 rokov dosiahla výroba 20 miliónov kusov.

subaru

Február 2014. Odhalenie nového "WRX"

Odhalenie úplne nového Subaru WRX.

"Čistý výkon pod vašou kontrolou" bol koncept nového WRX, ktorý priniesol intenzívnu silu a vynikajúcu ohľaduplnosť k životnému prostrediu vďaka 2.0 litrovému horizontálne uloženému motoru s protibežnými piestami s turbom "DIT", ktorý bol skombinovaný s vysoko pevnostnou karosériou a podvozkom. Štandardná 6-stupňová manuálna prevodovka bola doplnená o novú športovú prevodovku Lineartronic.

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

Apríl 2014. Predstavenie modelu "LEVORG"

Predstavenie prototypu "LEVORG".

Nové športové kombi Levorg bolo ovocie oddanosti Subaru pre zábavu pri jazde s praktickými možnosťami vozidiel kombi, ktoré prináša jazdu bez stresu aj pri dlhých trasách. Levorg je výsledkom dlhoročných úspechov Subaru a symbolizuje posledné štandardy Subaru. Levorg kombinuje jemný a živý výkon s vybraným a štýlovým dizajnom v kombinácii s obrovskou kapacitou priestoru.

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

Apríl 2014. Uvedenie nového WRX STI

Uvedenie šiestej generácie WRX STI

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

Jún 2014. Šiesta generácia "Legacy"

Nové Legacy sa predstavilo v šiestej generácii tohto modelu, 25 rokov od predstavenia prvej generácie v roku 1989. Lesk Legacy mu dodal univerzálny odkaz na skutočne športový sedan, ktorý prináša inšpirujúce zážitky z jazdy, inšpiráciu pre vodiča snívať viac a predstavuje plnší životný štýl.

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

Jún 2014. Piata generácia "Outback"

Jednalo sa o piatu generáciu tohto modelu, originálna verzia vznikla v roku 1995. Najdôležitejšou charakteristikou všetkých modelov bol koncept crossoveru, ktorý integrujje silné stránky osobného vozidla a SUV. Pri vývojji každej generácie Subaru dodržiavalo myšlienku, aby priniesli prítomnosť a hodnoty, ktoré zosobňujjú ich vlajkovú loď crossoverových modelov.

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

August 2014. Zmena sídla korporácie do novej budovy Ebisu Subaru

Sídlo korporácie v Tokiu sa presunulo do novej budovy Ebisu Subaru Building. Jeho dizajn obsahuje prvky "rýchlosti" a "dynamiky" tak, ako to cítili s automobilmi. Exteriér aj interiér spájajú horizontálne dynamické motívy, typické pre dušu Subaru, a budova tiež ponúka priestor pre ukážky myšlienok FHI/Subaru, keďže na prvom poschodí sa nachádza showroom modelov Subaru, predstavujúcich ukážku komunikácie sloganov značky.

subaru

Máj 2015. WRX STI získalo víťazstvo v triede na pretekoch 24hodín Nurburgring 2015

Pretekárske vozidlo "Subaru WRX STI NBR Challenge 2015", vyvinuté Subaru Tecnica International (STI) zvíťazilo vo svojej triede na pretekoch 24hodín Nurburgring 2015 v Nemecku. Toto víťazstvo bolo potvrdením, že WRX STI bolo schopné využiť svoj pohon AWD na pretekoch na okruhoch ako Nurburgring, ktorý je jedným z najnáročnejších a najnebezpečnejších tratí na svete, otvorených verejnosti.

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

Marec 2016. Subaru dosiahlo míľnik 15 miliónov vyrobených vozidiel AWD

Subaru vyrobilo 15 miliónov vozidiel s vlastným pohonom AWD. Míľnik tak dosiahlo po 44 rokoch, odkedy Subaru odštartovalo výrobu AWD vozidiel. Prvým autom bolo Subaru Leone 4WD Estate Van v septembri 1972. Odvtedy Subaru neustále vyvíjalo svoju technológiu AWD a jeho základné funkcie v autách. V roku 2015 predaj AWD modelov Subaru predstavoval podiel 98%.

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

Marec 2016. Predstavenie globálnej platformy "Subaru Global Platform"

Predstavená bola nová globálna platforma Subaru, vyvíjaná tak, aby bola použiteľná vo všetkých vozidlách ďalšej generácie. Skonštruovaná bola s myšlienkou na budúcnosť, obsahovala najväčšie zlepšenia v celkovom výkone vozidla, s dynamickým zameraním na "Dynamický pocit", ktorý sa skrýva za vysokým výkonom a najvyššou úrovňou bezpečnosti na svete, v jedinom koncepte pre vývoj všetkých vozidiel, použiteľný aj pre elektrifikáciu.

subaru

subaru

subaru

Máj 2016. 50. výročie "BOXER" motora

Subaru oslávilo výročie svojho "BOXER" motora. Označenie BOXER motor začalo v kompaktnom osobnom vozidle Subaru 1000 od roku 1966. Odvtedy Subaru maximalizuje výhody BOXER motorov plynule zvyšuje jeho výkon vo svojich vozidlách. Dnes sú všetky modely Subaru osadené motorom Boxer a celková produkcia za posledných 50 rokov dosiahla viac ako 16 miliónov kusov.

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

Máj 2016. Subaru zopakovalo víťazstvo v triede na pretekoch 24hodín Nurburgring 2016

Závodné vozidlo "Subaru WRX STI NBR Challenge 2016" vyvinuté Subaru Tecnica International (STI) opäť zvíťazilo v triede SP3T na pretekoch 24hodín Nurburgring 2016 v Nemecku. Bolo to štvrté víťazstvo v triede SP3T pre STI, zopakované po víťazstve v roku 2015. Toto víťazstvo bolo potvrdením, že WRX STI bolo schopné využiť svoj pohon AWD na pretekoch na okruhoch ako Nurburgring.

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

August 2016. Subaru 360 Model K111 sa stáva položkou v Dedičstve strojárstva

Subaru 360 model K111 bol označený Japonskou strojárenskou spoločnosťou (JSME) ako položka Dedičstvo strojárstva pre rok 2016. V roku 1958 sa stalo vozidlo Subaru 360 prvým masovo vyrábaným minivozidlom Subaru. Bolo určené pre štyroch dospelých cestujúcich a ponúkalo komfortnú jazdu. S prezývkou "chrobáčica" získalo širokú popularitu v Japonsku pre svoju kompaktnú veľkosť a praktický vzhľad.

subaru

Október 2016. Piata generácia modelu "Impreza"

Piata generácia Imprezy.

Po prvý krát bola použitá nová prepracovaná globálna platforma Subaru, ktorá dokázateľne zvýšila tuhosť a pevnosť karosérie a šasi. Impreza bola prvým produkčným modelom, ktorý zahŕňal novú filozofiu Dynamika x Pevnosť. Získala priestranný interiér aj exteriér ako model budúcej generácie segmentu C.

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

November 2016. Prvá Impreza, vyrobená v USA, schádza z liniek výrobného závodu Subaru v Indiane

Výroba Imprezy modelovej rady 2017 začala vo výrobnom závode Subaru Indiana Automotive Inc. (SIA), a prvá Impreza vyrobená v Amerike zišla z výrobnej linky 1. novembra 2016. aj keď dovtedy bola Impreza historicky vyrábaná len v Japonsku, FHI sa rozhodlo presunúť výrobu Imprezy do USA na základe zvýšeného dopytu amerického trhu po vozidlách Subaru, ktorý dosahoval nárast osem po sebe idúcich rokov.

subaru

subaru

subaru

Apríl 2017. Zmena názvu spoločnosti na SUBARU CORPORATION

Fuji Heavy Industries zmenil svoj názov 1. apríla 2017 na SUBARU CORPORATION. Ako potvrdenie zmeny, úplne nová Impreza bola uvedená v Japonsku v októbri 2017 a veľký model helikoptéry 412EPI bol umiestnený na sídlo firmy počas tejto ceremónie. Toto malo symbolizovať rast spoločnosti ako globálnej značky v automobilizme a letectve.

subaru

Máj 2017. Úplne nové "SUBARU XV"

Ako úplne prvá zmena modelu od uvedenie originálneho Subaru XV z roku 2012 priniesla modelu charakteristický vzhľad a zvýšenú prejazdnosť na nespevnených cestách s využitím novej globálnej platformy Subaru. Model tak dosiahol svetovú úroveň bezpečnosti pri kolízii a vynikajúcu úroveň ochrany pred nebezpečenstvom, rovnako ako výrazné zlepšenie jazdných vlastností a komfortu.

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

Jún 2017. Subaru spustilo projekt na ochranu životného prostredia v Japonsku "Subaru Forest Project"

Subaru Corporation prehodnotilo svoju environmentálnu politiku a od 1. apríla 2017 spustilo projekt "Subaru Forest Project", ktorý začal v ich závode Bifuka Proving Ground v Hokkaido. S prehlásením "Zem, nebo a príroda sú priestory podnikania pre Subaru", Subaru označilo ekosystém planéty ako najdôležitejší pre udržanie budúcnosti spoločnosti. Subaru Forest Project zahŕňa výsadbu nových stromov, zníženie ťažby a ďalšie činnosti pre ochranu životného prostredia v lesoch. Ako časť sociálneho záväzku spoločnosti (CSR) Subaru sa zaviazalo udržiavať "Zábavu a Pokoj v duši" pomocou zlepšovania sociálneho cítenia a prostredia.

November 2017. Nové SUV ASCENT s tromi radmi sedadiel

Subaru uviedlo svoj doteraz najväčší model, rodinné SUV vo verzii pre sedem alebo osem pasažierov pre severoamerický trh. Kombinácia excelentnej prispôsobivosti a priestranného interiéru spolu so svetoznámymi jazdnými vlastnosťami Subaru, založenými na novej globálnej platforme Subaru, priniesla autu najlepší komfort a bezpečnosť vo svojej triede. Nový Ascent je poháňaný nový štvorvalcovým motorom Boxer s obsahom 2.4 litra s priamym vstrekovaním a turbom. Ponúka výborné jazdné vlastnosti a ekonomickú spotrebu rovnakú alebo lepšiu, ako 6valcové motory. Štandardne je dodávaný s asistenčnými technológiami EyeSight a symetrickým pohonom všetkých kolies spolu s X-mode pre optimálne využitie jazdy a možností modelov SUV. Nový Ascent sa bude vyrábať v závode Subaru of Indiana Automotive, Inc. v USA a k predajcom sa dostane na začiatku leta 2018.

subaru

subaru

subaru

subaru

Marec 2018. 60. výročie SUBARU Značka SUBARU oslavuje svoje 60. výročie.

subaru

Marec 2018. Predstavenie nového Forestra

Celosvetové uvedenie piatej generácie Forestera. Ako jeden z najpredávanejších modelov Subaru dostal Forester výbavu, ktorá umožňuje pasažierom zdieľať komfort a zábavu, vyvážené ľahké ovládanie s priestranným interiérom, a príslušenstvo s ľahkou obsluhou. Kombinuje tvrdosť SUV s komfortom a pohodlím, spolu s dizajnovou filozofiou Subaru "Dynamic x Solid".

Model postavený na globálnej platforme Subaru dosiahol vrchol bezpečnosti v náraze a ochrane pred nebezpečenstvo vo svojej triede. Komfortná jazda spojená s technológiami Subaru, ako jazdný asistent EyeSight, symetrický pohon všetkých kolies spolu s novým 2.5 litrovým motorom s priamym vstrekovaním, vrátane X-mode pre zlepšený prejazd v teréne.

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

subaru

Máj 2018. Subaru WRX STI zvíťazilo v triede SP3T na pretekoch 24hodín Nurburgring

Subaru Corporation s hrdosťou oznámilo, že jej športová časť Subaru Tecnica International (STI) zvíťazila v triede SP3T na pretekoch 24hodín Nurburgring 2018 v Nemecku v termíne 11-13. mája 2018.

Víťazné vozidlo "Subaru WRX STI NBR Challenge 2018" bolo postavené na sériovo vyrábanom modeli WRX STI. Vozidlo štartovalo z prvej pozície, tím sa však musel vysporiadať s mechanickými problémami. Tím mechanikov a štyroch jazdcov Carlo van Dam (Holandsko), Tim Schrick (Nemecko), Hideki Yamauchi (Japonsko) a Takuto Iguchi (Japonsko) ukončili kolo a vrátili sa na prvú pozíciu.

Neskôr sa zhoršilo počasie, ale pohon Symmetrical AWD modelu WRX STI ukázal svoju silu a pomohol s predbiehaním vozidiel aj z vyšších tried. Auto malo problémy s motorom len hodinu pred koncom pretekov, ale vrátilo sa na okruh, aby zvíťazilo v triede SP3T a na celkovej 62. pozícii.

Znamenalo to piate víťazstvo v triede SP3T pre tím Subaru/STI, a bola to odplata za minuloročnú prehru. Víťazstvo je potvrdením športového výkonu AWD, ktorým Subaru WRX STI je.

subaru

subaru

September 2018. Model SUBARU XV e-BOXER

Trieda SUBARU XV, poháňaná motorom e-BOXER bola predstavená ako rozšírená trieda SUBARU XV, pomenovaná bola ako "Advance" a poháňaná bola motorom eBOXER. Špeciálna kampaň, uvádzajúca "Advance", bola spustená v septembri spolu s predobjednávkami u predajcov Subaru.

SUBARU XV bolo vyvinuté na koncepte zábavného dobrodružstva, so sofistikovaným mestským dizajnom, všestrannosťou SUV a bezpečnosťou na vrchole svojej triedy. Verzia "Advance" je poháňaná motorom e-BOXER, čo je kombinácia bežného motora Boxer od Subaru a elektrického motora, pre plynulé, svižné zrýchlenie a zároveň dostatočný výkon, vhodné pre každodenné využitie. Model bol obohatený inovatívnimi vylepšeniami a čerstvou farbou "Lagoon Blue Pearl", ktoré zahŕňajú koncept modelu "Advance".

subaru

subaru

Týmto sme sa dostali do prítomnosti. Séria článkov o histórii značky Subaru týmto nekončí, keďže nás čaká ešte budúcnosť tejto značky, ktorú stále žijeme. Určite nás čaká ešte veľa prekvapení, ale na tie si už všetci spoločne počkáme.

Komentáre

avatar
Gregor ~ 28.12.2018 10:33

smilesmilesmile