Autor Správa
MysoSTI
avatar

Re: Slaby svetelny vykon Impreza WRX 2002

No, zvazoval som viacero alternativ. Svetelna rampa, nieco take ako na obrazku co som sem hodil, mi vysla ako nie uplne idealna. Jednak by som si to musel dat niekomu vyrobit, popripade objednat z US, co by sa dost predrazilo. Jednak by to tam bolo napevno a v pripade ze by sa to niekomu nepacilo tak by bol problem to dat len tak dole. Tie spominane LED rampy by mohli byt fajn, ma to aj homologizaciu, ale tam ma zase odradza cena. Rampa + svetla od LASER Lamps by vysli cca 1500 EUR, to je vela. Momentalne stale viac inklinujem k rampe v rally style na kapotu. Nasiel som rampu urceny presne na moj typ, cize by nemalo hrozit nejake rezanie, dopasovavanie atd. Nieco taketo: http://www.speedpro.eu/svetelna-laminatova-rampa-p-13239.html cena je tiez prijatelnych cca 160 EUR. Uz len tam nahodit vhodne svetla. Narazil som na taketo nieco: http://shop.wesem.com/en/4/6703/rally_lights_934_183_and_934_152_xenon Myslim teraz tie halogenove s H3-kami ziarovkami. Cim som si nie uplne isty je, ci su to dialkove alebo nie. Pisu "driving lights". Alebo, este jedna moznost. Takato vec: http://shop.wesem.com/en/3/6631/headlamp_designed_for_vw_golf_i_934_178 Je to vlastne normalne svetlo urcene na jednotkoveho Golfa. Ak by sa to dalo rozumne uchytit do tej rampy, tak aby to bolo nastavitelne... Je to normalne predne svetlo, takze na pouzitie ako doplnkove-stretavacie by bolo uplne v pohode. Uz len to nejak rozumne napojit na existujucu elektriku, asi cez nejaky samostatny spinac. Myslim tak ze ak by boli vypnute, rozsvietili by sa len svetla na aute. Ak by sa zapli tak by sa pri rozsvieteni svetiel na aute rozsvietili aj tie v rampe. No a ak by bol s rampou problem (myslim policiu) tak by som ju jednoducho zlozil, dal do kufra. Co vy na to?

A taka doplnujuca otazka, da sa predpokladam nejak citlivo vrtat do kapoty, osetrit to proti korozii, dat tam nejake priechodky a idealne aj zaslepky ak by bola rampa dole. Ma s tym niekto skusenosti? Diiik!

20.01.2015 18:57
MysoSTI
avatar

Re: Slaby svetelny vykon Impreza WRX 2002

No ved hej, aj rally special musi pri presunoch dodrziavat platne predpisy, sak tie auta maju aj SPZ, to je vsetko v poriadku. Ale ak by som na auto nahodil svetelnu rampu, ci uz klasicku, alebo s LED panelmi, v beznej premavke ju aj tak legalne pouzivat nemozem, ci? Mal by som si nastudovat vyhlasku, ale som si viac-menej isty ze by to bol problem. Alebo sa mylim?

11.01.2015 23:18
MysoSTI
avatar

Re: Slaby svetelny vykon Impreza WRX 2002

Erik uz je mi to jasne. Nevedel som ze tie LED panely maju homologizaciu na bezne cesty, predpokladal som ze je to ako sportove nacinie schvalene len na zavodne pouzitie. Cosmix napadom a sikovnosti sa medze nekladu, ale touto cestou by som siel nerad. Taketo riesenia na kolene mi nie su uplne sympaticke.

11.01.2015 21:06
MysoSTI
avatar

Re: Slaby svetelny vykon Impreza WRX 2002

Pani dik za reakcie. Ivanko, sak prave to je ten problem, ked by som aj nahodil rampu s pridavnymi svetlami tak by som ju vlastne nemohol legalne na ceste pouzivat: Cize by to stratilo zmysel. Erik ja viem ze existuju tie svetelne LED panely, ale v zasade situacia je rovnaka ako s klasickou rampou. Navyse klasicke gulate pridavne svetla sa mi pacia viac, myslim ze na 12 rocnu Imprezu sa to aj viac hodi smile Kazdopadne pozriem este tie pridavne svetla namiesto hmloviek, to sa zda byt relativne priechodne riesenie. Neviete nahodou ci su nejake aftermarket svetla, myslim ako nahrada seriovych, s lepsou optikou alebo tak nieco ktore by mohli pomoct?

11.01.2015 17:27
MysoSTI
avatar

Slaby svetelny vykon Impreza WRX 2002

Zdravim. Jedna vec mi na mojej Impreze uz dlhsie lezie tak trochu na nervy. Mam pocit ze mam malo svetla. Svetla su v pohode, kupil som aj vykonne ziarovky, povedal som si ze kvoli vyssiemu svetelnemu vykonu obetujem aj zivotnost. Ale efekt nic-moc. Stale to nie je ono. Prave teraz v zimnom obdobi to pocitujem obzvlast. Jazdim vela, mesacne okolo 4000km, a teraz vacsinu casu skoro rano, vecer, v noci. A svetla ma jednoducho stvu, svieti to mizerne. Preto by som rad poprosil o radu, napad... Uvazoval som nad "konverziou", namiesto hmloviek, nejak upravit uchytenia a dat tam pridavne svetla ktore by mi dali trochu viac svetla pred autom. Tiez som zvazoval svetelnu rampu. Nie taku "rally style", do kapoty vrtat nechcem, ale daju sa kupit ramy, na ktore sa daju pridavne svetla. Problem je ze to by som asi u policajtov neukecal... nejake napady? Dik!

11.01.2015 10:16
MysoSTI
avatar

Re: Brzdove dosky EBC Greenstuff Impreza WRX 2002

Aj ked pravdupovediac 99% je mozno vela, rad by som, ale s dostupnostou tejto znacky to nie je zrovna ruzove... Co by ste odporucili vzhladom na uz vyssie spominany sposob vyuzitia auta? Aku kombinaciu kotucov a dosiek? Ziadne zavodenie, ani image nie je dolezity. V zasade hladam nieco "obycajne" co vydrzi, nebude sa krutit, praskat a splni to na co je to urcene. Asi by som sa radsej vyhol vrtanym a drazkovanym kotucom kedze tie mozu byt zdrojom problemov pri nazvime to lacnejsich alternativach.

23.11.2014 16:59
MysoSTI
avatar

Re: Brzdove dosky EBC Greenstuff Impreza WRX 2002

Veci sa maju takto... Aj ja som sa rozhodoval medzi zelenymi a zltymi a nakoniec som sa priklonil k zelenym. Imprezu mam kratko a stale sa s nou len zoznamujem, skusam, zvykam si. Nie je to pre mna len zabavka na vikend, ale aj kazdodenne jazdenie. Cize zatial ziadne okruhy, kopce, rally a podobne, ale zoznamovanie, sviznejsia jazda v beznej premavke, samozrejme sem-tam, ak je priestor, aj trochu ostrejsia jazda, zistujem co auto zvlada, ako sa sprava. Tie zelene dosky urcite nie su horsie ako seriove a dospel som k nazoru ze na moj sposob vyuzitia budu OK. Ak sa casom budem chciet pustit do trochu ineho jazdenia, urcite zvazim nieco ine, ale zatial si myslim budu OK. Kedze budem menit aj kotuce, pojdu na 99% Galfer. Erik pred nejakym casom si mi pisal do spravy ze by mali byt v pohode, aj v kombinacii so zelenymi EBC doskami...

23.11.2014 16:28
MysoSTI
avatar

Re: Brzdove dosky EBC Greenstuff Impreza WRX 2002

A este sa spytam, pani, kde ste to objednavali. Skusenosti? Dik!

21.11.2014 17:27
MysoSTI
avatar

Re: Brzdove dosky EBC Greenstuff Impreza WRX 2002

Dik moc pani!!! smile

21.11.2014 15:18
MysoSTI
avatar

Re: Brzdove dosky EBC Greenstuff Impreza WRX 2002

Zdravim damy a pani. Mam jednu uplne konkretnu otazku. Chcem kupit brzdove dosky EBC Greenstuff na Imprezu. Konkretny model je Impreza WRX 2002, 160kW. Po preklikani niekolkych e-shopov ako aj oficialnych stranok vyrobcu som sa nejak zamotal a nie som si isty konkretnym modelom dosiek. Mohol by niekto kto v tom ma jasno napisat konkretne cisla dielov tych dosiek na predok aj zadok. Dakujem velmi pekne. Chcem si byt isty, aby som neobjednal nieco co mi na auto nesadne...

20.11.2014 21:47