Diskusné fórum

AT OIL TEMP a chyba CVT prevodovky pod 100000km

Autor Správy
mgx

Re: AT OIL TEMP a chyba CVT prevodovky pod 100000km

Zdravim vsetkych

mam XV 2.0i my2012 cvt, najazd 96tkm, prvy majitel. CVT olej meneny v autorizaku na 45tkm, rano zajtra som planoval objednat sa na dalsiu vymenu.

500m pred domom mi autom cuklo a rozsvietila sa polka palubovky, chyba za chybou a k tomu cerveny napis Olej prevodovky ma vysoku teplotu, vyzaduje sa okamzita udrzba

Drobne zatrhnutia som pozoroval asi mesiac ale nevenoval som im velku pozornost. Slo o zatrhavanie pri nizkych rychlostiach - pomala jazda cca 20-30km/h uplne jemne pod plynom a pri pusteni nohy z pedala zatrhlo a slo dalej. Alebo pri rozjazde do kopca par zatrhnuti

zajtra idem do autorizaku, snad dojdem tych par km. Nemate niekto skusenost, co to ma byt? S rym, ze treba menit olej to asi nebude suvisiet. Podla toho co som nacital na nete to vyzera na hydrodynamicky menic alebo solenoid.

Neviete kto take nieco vie opravit v okoli kosic? Obavam sa, ze autorizK navrhne vymenu prevodovky, co je uplne nerentabilne. Auto som chcel este dalsich 5r pouzivat. V amerike Subaru predlzilo zaruku na 100000km, u nas neviem nic dohladat

za kazdy nazor dakujem

17.09.2023 20:49

Reakcia na príspevok od používateľa mgx:

17.09.2023 20:49

Zdravim vsetkych

mam XV 2.0i my2012 cvt, najazd 96tkm, prvy majitel. CVT olej meneny v autorizaku na 45tkm, rano zajtra som planoval objednat sa na dalsiu vymenu.

500m pred domom mi autom cuklo a rozsvietila sa polka palubovky, chyba za chybou a k tomu cerveny napis Olej prevodovky ma vysoku teplotu, vyzaduje sa okamzita udrzba

Drobne zatrhnutia som pozoroval asi mesiac ale nevenoval som im velku pozornost. Slo o zatrhavanie pri nizkych rychlostiach - pomala jazda cca 20-30km/h uplne jemne pod plynom a pri pusteni nohy z pedala zatrhlo a slo dalej. Alebo pri rozjazde do kopca par zatrhnuti

zajtra idem do autorizaku, snad dojdem tych par km. Nemate niekto skusenost, co to ma byt? S rym, ze treba menit olej to asi nebude suvisiet. Podla toho co som nacital na nete to vyzera na hydrodynamicky menic alebo solenoid.

Neviete kto take nieco vie opravit v okoli kosic? Obavam sa, ze autorizK navrhne vymenu prevodovky, co je uplne nerentabilne. Auto som chcel este dalsich 5r pouzivat. V amerike Subaru predlzilo zaruku na 100000km, u nas neviem nic dohladat

za kazdy nazor dakujem

Ahoj zdiagnostikovali ti tu chybu v servise? Co to bolo? Ja som mal na XVcku podobny problem diagnostika mi vyhodila chybu solenoidu. Original solenoid sa neda zohnat. Nieco sa dalo v Cine no nakoniec som solenoid poslal p. Janigovi a ten mi ho za cca. 250€ dal previt a zatial je pokoj. smile

21.09.2023 20:30
mgx

Reakcia na príspevok od používateľa kryznik:

Ahoj zdiagnostikovali ti tu chybu v servise? Co to bolo? Ja som mal na XVcku podobny problem diagnostika mi vyhodila chybu solenoidu. Original solenoid sa neda zohnat. Nieco sa dalo v Cine no nakoniec som solenoid poslal p. Janigovi a ten mi ho za cca. 250€ dal previt a zatial je pokoj. smile

Dakujem za odpoved, nemam info zo servisu od pondelka. Cakam kazdy den telefonat

v nedelu rano som auto nastarotval a pomaly siel do servisu a po 1km zasvietila teplota oleja v CVT. Odtahovka do servisu a cakam

podla toho co som si nastudoval, ako to funguje, to vidim najskor na solenoid. Drzim si oalce aby to slo aj v KE urobit. Inak som ochotny to auto ist odviezt kam treba, lebo to moze byt ultra drahe.

Dam kazdopadne vediet

21.09.2023 20:33
mgx

Reakcia na príspevok od používateľa kryznik:

A tu chybu vypisalo tebe alebo ti to zistili v servise? Neviem ci to budu vediet/chciet v servise takto do konkretneho miesta vediet zistit

svietila ti uz aj kontrolka cvt oleja? Alebo len to cukanie si citil?

21.09.2023 20:35
Posledné príspevky
Re: Write My Assignment Cheap In UK 03.10.2023  harrykevin
Re: How to obtain a Portuguese, German and Italian driving license 03.10.2023  framka
Re: comprar carta de condução portuguesa 03.10.2023  framka
Re: Hluk zo strany spolujazdca pri rychlosti nad 60kmh 30.09.2023  Zululima

Posledné články

• Prajeme všetkým subaristom úspěšný rok 2023 na našich tátošoch

Autor: hybco
    Dátum: 31.12.2022

• História SUBARU - Druhá dekáda tretieho tisícročia

Autor: miloxko
    Dátum: 27.12.2018

• História SUBARU - Druhá polovica prvej dekády 2000

Autor: miloxko
    Dátum: 04.10.2018