Diskusné fórum

forester otázniky

Autor Správy

Re: forester otázniky

Zdravim všetkých za posledných 5 rokov jazdím na značke SUBARU a nechápem prečo som neotvoril tuto veb. stranku - asi zanepraznenosť. Je výborna. Manželke som prenechal vyradenú z firmy imprezu 1,5 kombičko piaty rok mením len olelej a filtre - bežná udržba . Nešetril som toto autko pokiaľ som jazdil ja. Je to nezmar bez poruch - je spolahlivé. Presedlal so na Forester 2,0D comfort jazdím cca 3 mesiace - 14800km. A čo má zaujima ? Kedže som preluskal aj česku stránku a hlavne témy o Foretery - je problém so spojkou. Kedže zatial nemám žiadné problémy a ako zememerač jazdím občas aj naročnejší terén a za prácou dochádzam po dialníciach a Forestrik jazdi alatuty. Je to asi najlepšie auto čo som doteraz vystieral / renault , škoda, suzuki, toyota / Mohol by ma niekto upozorniť, kto ma s tým skúsenosti ako sa začné prejavovať problém so spojkou. Lebo začínam mať obavu či mi mrdne niekde na dialnici alebo v teréne len tak bez výstrahy ? Kdesi som sa bavil o tomto probléme ale je zrejme že to asi Nemčuri dodrbkali s nejakou chýbnou seriou z výroby.

27.01.2011 14:38
555
avatar

Re: forester otázniky

Co som cital, problem je s prenosom tociveho momentu, zacne presmykovat a smrdiet. Neevidujem ziadne rozpadnute lozisko, ci ulamany pritlacak, co su zavady, ktore zastavia auto /ak sofer nie je dost drsny, aby radil cez synchrony smile/. Este dvojhmotovy zotrvak moze prestat stihat tlmit kmity motora a to opat nie je vec, ktora znepojazdni voz, len to uberie vyrazne na komforte pri rozbehoch, do dojst domov sa da. Cserhalmi s nefunkcnou spojkou na STi2002 isiel z KE do BA na demojazdy pre importera a domov, ani verit som mu to nechcel, ked to povedal po jazdach.

27.01.2011 14:48

Re: forester otázniky

Vitaj Ferenc smile

pre teba ako ostrielaneho uzivatela subaru to asi nebude ziaden problem.

vela ludi sa ani tak nestazuje na samotny problem zo spojkou (preklz - teda rychlejsie opotrebovanie), ale na divny zapach . pre nas subaristov, ktori pozname subaru to nie je ziaden problem - kedze velmi dobre vieme,ze to obcas smrdi (vzdy smrdelo a bude smrdiet). ale kedze ludia,ktori v drvivej vacsine prechadzaju s predneho pohonu na 4X4 (tu su hlavne zakaznici ,ktori kupuju kachlovy motor) je takyto jav absolutne novy - preto si hned myslia,ze je nieco zo spojkou.

je pravda, ze ten problem tam v urcitych seriach je ,ale netreba sa bat. a hlavne nesleduj auto,lebo tym si okamzite pokazis radost s jazdy - a to je to,co nas odlisuje od ostatnycch znaciek smile

27.01.2011 15:24

Re: forester otázniky

Ja som pocitil kysele zeli iba na suzuki Ignis 4x4 pri cúvani ktoré sme mali vo firme 3 kusy. Potom sme mali 2 imprezy 1,5 žiaden smrad. Teraz máme dva Forestery 2,0d a jednú imprezu 2,0d rv 8/2010. kysele zeli necítime maximálne pri cúvani do kopečka citiť smradeček podobný propan bután.

27.01.2011 15:49
555
avatar

Re: forester otázniky

Brano smile smile smile BMW o tom vsade pise a my si to uzivame.

Kysly zapach je taka zaujimavost. EU svojho casu, ked este ani EU nebola spravila investicne rozhodnutie, vrazit more penazi do vyvoja naftakov a bionafty. Moc sa o tom nepise.

V podstate sa im nic z toho za strasne prachy nepodarilo. Zatial prva vec, co isla hajat je podiel bionafty v palive. Dnes mal byt ovele vyssi a nie je. Koli vstrekovacom, lebo to neznesu a kazia sa. Predstav si, ze nielen z repky olejnej sa robila, oni vyvinuli aj technologiu, kde sa dala nafta ziskat z dreviny.

A teraz zlaty bonus dnesnej doby smile. Vysokotlake vstrekovace. Prve prisli na trh kusok po revolucii a zacala era kysleho zapachu. V r 1990 som sa stretol s Ing. Baranekom, on sa snazil presadit iny sposob iskry, ktora dokazala zpalit aj extra chudobnu zmes. O par rokov sa s tym zacala trapit Mitsu GDI. Vtedy mi spomenul, ze nafta je pekne svinstvo a ten nespaleny bordel je v globale ovela nebezpecnejsi, nez z benzinu. Nasledne na to som zoaal smiech, ked niekedy okolo 1991 Mitsu uviedlo na trh Pajero s katom pre naftu. Kazdy sam i rehotal, ze to nie je pravda a bolo dlho ticho, len raz narusene malickou informaciou.

Onen kysly zapach je sucastou spalovacieho procesu, ktory v skutocnosti nie je dokonaly. Kaslat na smrad, dolezite je, ze vysokotlake vstrekovace rozprasia naftu na tak male castice, ze to nedokaze cele riadne zhoriet a vyletia to von do ovzdusia a su to slusne karcinogenne zluceniny. Velmi dobre sa usadzaju v plucach a robia bordel. Samozrejme, dolezitejsie su spravy o tom, ci ma Chrochak natrhnutu kloaku, ked si to skusal spravit fenom a zaniklo to. No zhruba za cas potrebny na prestavenie vyroby a uvedenie na trh novsej techniky sa nam tu zacali len tak strasne ekologicky objavovat FAP a dnes sa uplne megasupercukymuky ultrazeleno idu politici hrat na mozne povinne FAP vsade.

No nie je to krasne?

27.01.2011 17:05

Re: forester otázniky

ehm , welcome to the paradise of EU smile

27.01.2011 20:23
Posledné príspevky
Re: Hrdza 23.04.2024  Ivanko
Re: Hrdza 23.04.2024  Sifon
Re: Divný zvuk z motora po výmene celej spojky 22.04.2024  AdoKrajci
Re: Divný zvuk z motora po výmene celej spojky 22.04.2024  Ivanko

Posledné články

  • Prajeme všetkým subaristom úspěšný rok 2024 a veľa šťastných kilometrov

    Autor: hybco
    Dátum: 01.01.2024

  • História SUBARU - Druhá dekáda tretieho tisícročia

    Autor: miloxko
    Dátum: 27.12.2018

  • História SUBARU - Druhá polovica prvej dekády 2000

    Autor: miloxko
    Dátum: 04.10.2018

Štatistiky
Používatelia: 3395
Členovia OZ: 27
Autá: 1245
Inzeráty: 2007
Témy fóra: 1860
Príspevky fóra: 26189
Články: 150
Zrazy: 101