Diskusné fórum

aka je spolahlivost noveho forestra?

Autor Správy

Re: aka je spolahlivost noveho forestra?

zdravim pani,

so svojim poslednym autom nie som zvyknuty na navstevy servisu mimo garanciek a preto ma trochu desi poruchovost noveho forestra, ktoru naznacuju diskusie na tomto webe, ale aj inych portaloch. je tu vobec niekto, kto ma noveho forestra (diesiel aj benzin), nabehal na nom uz nejake tie zaujimave kilometre a nemal ziadny problem? 'oplati' sa vobec kupit auto, ktoreho garancky su kazdych 15.000km za naozaj nemaly peniaz a napriek tomu je s nim kopec problemov? ak by ste sa odosobnili od sympatii ku znacke, kupili by ste ho aj tak, alebo by ste isli, cisto z pragmatickych dovodov, radsej do konkurencie?

31.08.2011 14:09

Re: aka je spolahlivost noveho forestra?

no to bude nieco pre georga36 alebo tatooo-a, kedze maju nove forestre (samoska aj kopec dalsich) ... ale ako tak pocuvam kamaratov okolo a ich skusenosti s inymi znackami, tak to co sa deje je vseobecny fenomen konzumnej doby všade, nielen u subaru - co znamena, ze dnes sa uz nerobia auta, aby nieco vydrzali, takze asi to vyzera tak, ze doba, ked sme s nasimi milacikmi chodili iba na garancky je nenavratne prec a my sa budeme musiet zmierit s tym, ze proste tie auta su na smile prakticky vsetky, nie iba subaru

31.08.2011 17:27

Re: aka je spolahlivost noveho forestra?

aby som doplnil hybca a napisal to absolutne jasne

1.Subaru sa stale oplati kupit. preco? uz len pre ten pernament 4x4 a vynikajuce jazdne vlastnosti. ja som najkritickejsi fanusik subaru na tomto webe (preto som asi predseda hehe) ,ale jednoducho jazdne vlastnosti su proste jedna velka DOGMA , ktoru este nik v FHI nepokEHMrvil .

2.Ano , majitelia novych Subaru sa potykaju s problemami ,ktore su sposobene vyrobcom. a je toho rozhodne viac,ako tomu bolo pred 3-4mi rokmi. ale stale to je (podla mna a testov/tabuliek) lepsi priemer. len my ,co nie sme na taketo veci zvyknuti (obcasna porucha novych aut) sa dost cudujeme. ale ako napisal hybco , je to NORMALNE a poplatne dnesnej spotrebnej dobe.

31.08.2011 19:16

Re: aka je spolahlivost noveho forestra?

K tomu len jeden postreh-od kedy sa auta predávajú po vzore mobilných operátorov, nie sú take ako boli. Akurat dobijanie kreditu prebieha v autoservise.Mam doma starú Corollu 1.8 awd a má za sebou asi 300tis. Okrek brzd a rozvodov je secko povodne. Dnes sa uz take vozy nerobia. Faktom je,že Subaru je stale na špici Vdaka svojim vlaQstnostiam.Auta strácajú dušu a približujú sa chladničkam alebo práčkam bohužiaľ

31.08.2011 20:13

Re: aka je spolahlivost noveho forestra?

To bcjr, nemozem suhlasit s Tvojim nazorom,ze auta nemaju svoju dusu,totizto dusu autu nevdychuje vyrobca,ten dodava len hardware,dusu vdychuje majitel a to je vlastne odpoved na Tvoju otazku,ze aka je spolahlivost noveho forestra, no presne taka,aka je spolahlivost a zodpovednost jeho majitelasmile. Chcem tym povedat,ze majitej do znacnej miery dokaze ovplyvnit zivotnost svojho auta.

31.08.2011 21:17

Re: aka je spolahlivost noveho forestra?

A ak by ste dnes kupovali noveho forestra, sli by ste do diesla, alebo radsej do toho noveho benzinu? Co citam testy, tak ten diesel je vraj tak dobry, ze nad benzinovym dvojlitrom sa ani velmi neoplati rozmyslat. Samozrejme sa pytam predovsetkym na poruchovost a celkovy dojem z jazdy. Ak sa bavime o cene, tam je pri nejakom 20.000-covom rocnom km najazde rozdiel na palive zhruba 500eur v neprospech benzinu, ale garancky su zasa v priemerne zhruba o 50eur lacnejsie. Takze rozdiel v nakupnej cene sa za nejakych 5 rokov prakticky vyrovna.

31.08.2011 21:35

Re: aka je spolahlivost noveho forestra?

Tatoo,len som si hodil svoj názor. Možno som viac fixovany na Auta z 80-90 rokov a to mi nikto nevyvrátil, že sa robili inak. Dnes je doba,ked sú Auta viac spotrebak, podobne ako mobil alebo PC. Mi to sice vylepsujeme, ale automobilky nám hádžu polená pod nohy.

31.08.2011 21:38

Re: aka je spolahlivost noveho forestra?

Meloking, tiez som pred nejakou dobou riesil, ci upgrade svojho Forestra 98 (stary, ale vykonny a spolahlivy, presne ako jasmile realizovat cez diesel, alebo ostat verny benzinu... Po precitani roznych prispevkov a zvazeni skusenosti stastnych majitelov novych subariek, som sa rozhodol zostat u osvedceneho Fostra 98smile Ale vazne, zaujimalo by ma, ci novi majitelia Diesel boxeru by znovu isli do dieslu..

Miro

31.08.2011 21:50

Re: aka je spolahlivost noveho forestra?

To meloking, je to vec nazoru,sposobu vyuzivania a roznych inych potrieb zakaznikov.Ja osobne by som si opat kupil kachle,ovsem neriesim spotrebu,pre mna je rozhodujuci krutiaci moment a preto vsetky moje auta boli diesle a poviem ,ze tento motor vo svojej triede je pre mna doteraz suverenne najlepsi.

31.08.2011 22:00

Re: aka je spolahlivost noveho forestra?

ano, tatooo ma pravdu, je to presne vec vyuzivania a potrieb, a preto sa neda vo vseobecnosti porovnavat diezel s naftou - napr. tak ako ondro by si stale kupil dizel, tak ja uz nie (a to som mal citroen C5) ... a u mna neobstoji ani argument krutaku, kedze v tom benzinovom forestri je redukcia pri ktorej si myslim, ze ten krutak prekonava aj dizel ... a veru ked je v terene zle, tak redukcia je na nezaplatenie smile

takisto pre mna ani na cestach nema krutak velky vyznam, pretoze ano, pekne taha uz od spodu a netreba tak casto radit, ale zase ked sa benzin vo vyssich otackach zacina preberat, tak naftaku uz dochadza dych ... a este jedna nazor na ondrovu poznamku - ondro, majitel urcite vyrazne ovplyvnuje spolahlivost auta, ale ta rovnica ako pises neplati ani nahodou ("...aka je spolahlivost noveho forestra, no presne taka,aka je spolahlivost a zodpovednost jeho majitela") a videl som nove auta, ktore odchadzali po par tisic km (aj subara) aj u ludi, ktori nie su hovada za volantom smile .... (presne ako tu niekto spominal, narazis na kus, ktory sa vyrabal v piatok poobede alebo v pondelok rano a mas zadelano na problem smile pekne sa o tom pise v Haileyho knihe "Kolesá" ... ja osobne ked som kupoval pred 4 rokmi C5 novu, tak som si zistil, ze ten kus, ktory som si vybral v salone, ze bol vyrobeny v stredu - pre niekoho mozno smiesne, ale fakt je ten, ze ako vsetci nadavaju na citrony resp. francuzov a C5 urcite nie je etalon spolahlivosti, tak za 3 roky prevádzky a 78tis.km som nemal jeden vaznejsi problem ... co sa uz bohuzial neda povedat ani o znacnej casti novych subarach - vid problemy so spojkou, hrdzavenim podvozku atd.

no a este jedna vec je alarmujuca a ma prave suvis s nadpisom, cize priamo k veci: spolahlivost noveho modelu forestra v testoch TUV dopadla katastrofalne - test modelov 2008-9 ... odporucam forestra hladat v druhej polovici zoznamu, a napr. predosly model bol vo vsetkych kategoriach v prvej desiatke ... takze to je asi tiez trochu na zamyslenie

01.09.2011 08:19
Posledné príspevky
Re: Hrdza 23.04.2024  Ivanko
Re: Hrdza 23.04.2024  Sifon
Re: Divný zvuk z motora po výmene celej spojky 22.04.2024  AdoKrajci
Re: Divný zvuk z motora po výmene celej spojky 22.04.2024  Ivanko

Posledné články

  • Prajeme všetkým subaristom úspěšný rok 2024 a veľa šťastných kilometrov

    Autor: hybco
    Dátum: 01.01.2024

  • História SUBARU - Druhá dekáda tretieho tisícročia

    Autor: miloxko
    Dátum: 27.12.2018

  • História SUBARU - Druhá polovica prvej dekády 2000

    Autor: miloxko
    Dátum: 04.10.2018

Štatistiky
Používatelia: 3395
Členovia OZ: 27
Autá: 1245
Inzeráty: 2007
Témy fóra: 1860
Príspevky fóra: 26189
Články: 150
Zrazy: 101