Autor | Správy |
---|---|
Re: zimné reťazeTak teraz ale uplne ze teoreticky odhliadnuc od tvrdenia novinarov, aj subaru manualov... : Je logicke ze u subaru by sa retaze davali dopredu, z dovodu aby bola nejaka kontrola aj nad zmenou smeru jazdy, ale preco ich nedat dozadu? Kopa offroadov co som si niekedy vsimal, ak pouzivaju retaze, tak na zadnej naprave. A nebolo to asi tym ze boli len 2WD (Teoreticky) V ramci fyziky, nebolo pri jazde do kopca exektivnejsie ich mat v zadu?
17.12.2011 10:11
|
|
Re: zimné reťazeEste pred tym,ako zapojim svoje fyzikalne teoreticke bunky .<br> V prvom rade musime vzdy porovnavat porovnatelne. Porovnavat subaru s jeho pohonom/vyskou/vahou a jej rozlozenim s off road autami je chybne. To je ako porovnavar kamion s traktorom. <br> Ja tvrdim,ze na osobny 4x4 automobil je logicke dat retaz na prednu napravu,alebo na obe napravy.netreba zabudat,ze subaru uklada motor pred prednu napravu,takze to nie je len o riadeni,ale aj vahe. Iste,aj na zadnej naprave si koleso s retazou urobi svoju pracu lepsie,ako bez nej,ale...mimo kopca resp.pri mensom stupani to bude viac na skodu (zadna naprava bude pretlacat prednu).
17.12.2011 13:24
|
|
Re: zimné reťazeTakže znovu, reaze sú super vec, túto zimu už som nahodzoval aspoň 5x. S toho 3x som musel dať na všetky 4. Dokonca pri pokuse sa dostať tam kam chodia len ratráky už ani všetky 4 reťaze nepomohli potom už prišli na radu vyprosťovacie lyžiny a zdvyháky. Ale bez reťazí by som si na spústu výletov netrúfol. A ešte jedna rada, pre istotu si ich nasaďte aj vtedy keď je to ešte v pohode, lebo keď zapadnete dávajú sa dosť na prd...
08.01.2012 11:34
|
|
Re: zimné reťazeAj takto to môže vyzerať keď sa forester trepe tam kam nemá... , ale aj tak som kusisko prešiel... No niekedy pod snehom diery nevidno
08.01.2012 11:43
|
|
Re: zimné reťazeBaluu ake retaze pouzivas? od akeho vyrobcu? vies hodit link na nejaky shop... najlepsie na taky kde mane slusnu zlavu. dik
08.01.2012 21:30
|
|
Re: zimné reťazeJa som kupil snehove retaze v Auto-Kelly v CR, stali cca 900kc a take tensie boli za cca 500kc, ja som zobral tie hrubsie, uz som ich mal aj nahodene a vysiel som neuveritelny kopec. V sobotu som ale podcenil cestu na Martinske Hole, alebo skor, trosku som tomu mozno pridal kedy som nemal, no a kedze som siel vo vyjazdenych kolajach, kde to bolo asi trosku zladovatele, tak ma hodilo dolava a zastavil ma az snehovy mantinel, z ktoreho sa mi akosi nedarilo vyslobodit, ale hned za mnou slo dalsie Subaru, ktore ma vyslobodilo. Tymto sa chcem este raz podakovat majitelovi krasneho bieleho Subaru Forester Diesel s SPZ TN-085DL, ktory siel hned za mnou a vyslobodil ma... Nakoniec sme aj stali na parkovisku vedla seba...
08.01.2012 21:50
|
|
Re: zimné reťazeobyčajné tesco reťaze za pár ečok, už som ich obul asi 5x držia stále dobre. kedysi som mal aj dáke za cca 170€ a zničil som ich rovnako ako tie tescové. No a radšej budem mať v kufri pre prípad 3 sady reťazí za 20€ ako jednu sadu za 150 Inak ako vidím tak náš krásny kopček Martinky je tu fakt dáko obľúbený... čo tak dať aspoň dáky mini forester zraz na martinkách?
09.01.2012 12:49
|
Re: CVT prevodovka, vymena oleja? | 10.12.2024 TARABASS |
Re: Outback - otazky a rady pred kupou | 29.10.2024 milan74mas |
Re: Kde kúpiť Kamagru a aké sú skúsenosti? | 29.10.2024 tokyo |
Re: Outback - otazky a rady pred kupou | 29.10.2024 Šikmý_Ok |
Autor: Rastislav80
Dátum: 04.12.2024
Autor: hybco
Dátum: 01.01.2024
Autor: miloxko
Dátum: 27.12.2018