Diskusné fórum

Legacy - otazky a rady pred kupou

Autor Správy

Re: Legacy - otazky a rady pred kupou

Duri, vela veci najdes v roznych diskusiach, ale co sa tyka Tvojej otazky, vsetko zavisi od toho, aky rocnik hladas. Ja som pred rokom a pol zakupil Outback H6 2007 a je to neskutocne vsestranne auto. Mne ho tiez poradil niekto z klubu, ked som zvazoval Legacy ci Outback. Je silne navykove a keby som kupoval auto znova, tak idem do Outbacku a aj ked v starsom rocniku. Nahradne diely nemusis uvazovat origo, az na nevyhnutne drobnosti, ktore sa tiez daju pozhanat jazdene. Katalyzatory (univerzalne) boli napr. za 250 e obidva spolu aj z pracou, vsetky tlmice KYB boli za 450 tusim, no a tak podobne. Stastnu ruku pri vyberesmilesmile

29.01.2012 17:49

H6 facelift, je už úplne iná káva, Si-Drive či veslá na volante , to už áno, ale to už sme skôr na 15t € ako na 10t €... Také veci ako KAT pre H6 je cez autorizák pálka, tam neostáva inej cesty ako nahradiť UNI. Subaru sa napichnúť po domácky dá, ale nezistíš stáčanie a ani to čo svieti na budíku. Najväčšia nevýhoada 2.0/2.5 voči 3.0 je AT prevodovka, ktorá má u slabších verzií len 4 stupne, u 3.0 je stupňov 5

29.01.2012 18:38

2.5i 121kW 4AT má pri 150km/h 3500ot, trebárs 2.0R 121kW 5MT má 3500ot pri 130km/h, trebárs ak som sa držal niekde pri 120km/h tak aktuálna spotreba bola niekde na 8.0 l/100km ... Ak by si jazdil dialnicu tak ten další kvalt tam nejak nechýba, rozbehneš - zapneš tempomat a neriešiš, trošku horšie je to pri obiehaní, kedy je "3" málo a "2" vela a často sa stane že ti podradí do "2" a v zápätí znovu preradí do "3", tá pružnosť skrátka chýba skôr ak potrebuje človek rýchlo obehnúť na bežnej ceste. Z toho pohladu by sa viac hodil MT. Ale po zvezení sa v Legacy / Outback pochopíš, že to nie je auto na divočinu, ale na dlhé cesty... Ja som pôvodne tiež chcel LPG, ktoré je pre 2.5i vhodnejšie nakolko to je SOHC motor, ale nakoniec som sa na to vykašlal, H6 je už DOHC takže trochu komplikovanejšie a aj drahšie. Ale ten výkon H6 je neodolatelný, v mojom prípade to bolo daleko cez rozpočet, ja som rád aj 2.5i.

EDIT: 2.5i má obmedzovač niekde na 6250ot , ked tomu potrebuješ dupnúť nechaš ho až do maxima... Čo sa týka cestovania tak pri 150km/h máš také ticho že ani nevieš že 150 ideš, sema tam som ho prevetrla aj 170-180, ale len krátko pri obiehaní - na tie naše pokuty teda nemám nazvyš peniaze...

Outback má samonivelačné tlmiče, ktoré treba raz za čas vymeniť a tak ako sa obávaš je tam vysoká cena cca 600€ kus. Ceny dielov si môžeš zistiť , cez opposedforces.com (objednávací kod) a cenník ND si stiahneš u predajcu Stilcar Košice

30.01.2012 10:13

Duri, co sa tyka tych zadnych nivelakov, tie boli na prd a musel som ich menit. S tym som ale do kupy toho auta isiel a aj cena bola tomu prisposobena. Ked som sa potom informoval o cene origo tlmicov, tak ma skoro prevratilo a isiel som do KYB tlmicov a overload pruzin Rallitek, cim som aj trochu zdvihol svetlu vysku na zadku. Mozno sa mylim, ale mne tie nivelaky neprisli ako velka vyhra, najma ak nemas nove auto. Mna na Outbacku presvedcilo to, ze ma podvozok kus pevnejsi od Legacy a pri stave ciest v SR sa to hodi. Okrem toho vybehnem obcas aj mimo asfaltu, napr. ku nam na chatu.

30.01.2012 10:21

duri, to VIP ma klasicku kapotu, ako vsetky otasy, len mozno je to taky nestandardny uhol pohladu, tak preto sa ti to nezda, kazdopadne to auto bolo v ponuke este ked som ja zhanal svoje v lete 2010, takze asi to bude nejaka kuleha

ten cierny otas za 190tis by nemusela byt zla kupa a cena je tak postavena, ze este aj na opravu pripadnych chyb je tam rezerva, ten najazd nie je nijako dramaticky, H6 su drziaky a pokial auto dostane co ma, tak sa tam prakticky vela veci nekazi a nema problem najazdit 300-400tis. pokial je majitel ochotny s tym ist aj na obhliadku, tak by som sa seriozne zaujimal

ten z nemecka je perfektny, to ze je 2004 ta nemusi trapit, ja mam dokonca 11/2004, tento je 12/2004, inak je to cukrikovy stav ... cena myslim si ze zodpoveda, ja som za 12800 kupoval sice pred rokom a pol, ale moj otas mal najazd 87tis, takze preto vravim, ze pri tej istej cene aj ked je auto o roko a pol starsie, tak s tymi kilometrami to je ako nove ... co sa tyka dovozu, tak mna moj otas stal dokopy nejakych 14tis:

• lístky na vlak 74,80 €
  • outback 12 805,00 €
  • tankovanie praha 70,09 €

• doplatok posta praha 10,00 €

• obed praha 14,22 €

• KO, STK, EK 140,00 €

• Recyl.fond 68,38 €
  • Techn.preukaz 106,00 €
  • DI 66,00 €
  • EK,STK 17,50 €

• disky 16“ 242,00 €

• zimné gumy 337,00 €
  • pás,motorček,opierka 150,00 €

ja som ho doviezol z ciech, takze z nemecka sa mozu tie ceny trochen lisit. Kazdopadne mas na vyber dve varianty, mimochodm obe v najlepsej moznej farbe a obe pokryvaju prakticky vsetky moznosti ... bud si priplatis a dostanes spolahlive prakticky nove auticko, alebo sa zmieris s jazdenkou s trochu viacej km, ktora nemusi byt ale v zlom stave, ale vyrazne usetris, kedze je skoro za polovicu ... vela zdaru pri vybere

(co sa tyka rozhodovania medzi motorizaciou, tak ja by som teda 6valec za 2,5 nemenil ani keby mi k tomu dali zadarmo cernosku do auta smile H6 ruleeeez)

30.01.2012 21:07

zdravim vas subaristi...som tu novy a rad by som rozsiril vase rady...mam vyhliadnuty konkretne tento kusok a potrebujem radu od skusenejsich a zorientovanejsich v znacke subaru http://subaru-legacy-wagon.autobazar.eu/20-4x4-lpg-id3047944.html ....dakujem vam za rady a odporucania

23.02.2012 07:25

Mne príde ta vodičova sedačka dosť zhumplovaná, keby to aspon normálne odfotil, ale snažiť sa to zakryť pásom smile Vedel by som si ju predstaviť aj v lepšom stave

23.02.2012 11:52

Inak to som si vsimol aj ja, ale to hodne zavisi od figury byvaleho majitelasmile

23.02.2012 13:26

tiez som na tu sedacku pozeral..... snad to nebude az taka vada..celkovo je tazko najst dobry novsi kus s LPG

23.02.2012 13:49

Re: Možete mi prosim Vás poradiť?

Ahojte, nemam ziadne skusenosti zo subaru( mam mitsubishi) ale velmi sa mi paci subaru legacy a chcel by som si ho kupit..legacy 180kw rocnik 2004. http://www.autoplace.cz/cz/nabidka-vozu/1660/subaru-legacy-iv-3-0-h6-180kw/ . to auto ma nanovo nastrikany spodok,hniju tieto auto zu spodu a niekto chce len zakrit hrdzu,alebo niekto sa len on vzorne staral?

25.05.2012 21:22
Posledné príspevky
Exploring the Top Minimalist Web Design Services: Benefits and Best Providers 05.11.2024  gregoryhomer
Re: Is It Worth Opening Your Own LLC? 04.11.2024  Sanndo
Re: Is It Worth Opening Your Own LLC? 04.11.2024  Maukla
Re: Outback - otazky a rady pred kupou 29.10.2024  milan74mas

Posledné články

• Prajeme všetkým subaristom úspěšný rok 2024 a veľa šťastných kilometrov

Autor: hybco
    Dátum: 01.01.2024

• História SUBARU - Druhá dekáda tretieho tisícročia

Autor: miloxko
    Dátum: 27.12.2018

• História SUBARU - Druhá polovica prvej dekády 2000

Autor: miloxko