Autor | Správy |
---|---|
Re: Legacy - otazky a rady pred kupouAhojte, som tu uplny zelenac a novacik, takze sa za svoje pripadne neodborne vyjadrovanie vopred ospravedlnujem. Priznam sa, ze som dlho dlho nemal ziadne osobne skusenosti so Subaru, takze som tuto znacku ani velmi nebral do uvahy pri obstaravani auta ale potom ma kamarat previezol v Legu a ja som zistil, ze je to UZASNE auto... Odvtedy mam v hlave takeho chrobaka, ze raz by mozno nebolo zle kupit taketo chutne a mile auticko (o taky rok, rok a pol...) a rozsirit tak nasu rodinku o noveho clena. Chcel som sa len opytat skusenych a scitanych, ci nahodou niekto nevie, kedy pride do obehu nova generacia Legacy. Mal by som totiz potom zalusk na vypredaj aktualnej generacie. Pri predpokladanej teoretickej 25 percentnej zlave by nanizsia vybava kombi diesel mohla byt pre mna aj financne dostupna. I ked samozrejme kupovat nove auto je zrejme najhorsia investicia aka moze byt ale predsa len by som chcel mat raz aj nejake svoje auto panensky ciste a nedotknute... Na nete som nasiel nejaku strohu informaciu starsieho data, ze by to mal maj 2014 ale ak viete niekto o spolahlivejsom datume bol by som velmi vdacny.
09.03.2013 22:17
|
|
Re: Legacy - otazky a rady pred kupouaby som uviedol na spravnu mieru to zalozne pravo, o vymaz zalozneho prava moze poziadat aj zalozny veritel, nie len majitel auta, ciza ak im zato zaplatis cca 30eur s DPH, tak to urcite vymazu tiez....
09.03.2013 22:40
|
|
Re: Legacy - otazky a rady pred kupouHladam nejaku legacy (sedan) co si myslite o tejto ? Za odpovede vopred dakujem. http://suchen.mobile.de/auto-inserat/subaru-legacy-2-0-r-active-1-hand-ettlingen/177679555.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=23500&makeModelVariant1.modelId=10&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&minFirstRegistrationDate=2004-01-01&maxPrice=6001&negativeFeatures=EXPORT
22.06.2013 19:21
|
|
Re: Legacy - otazky a rady pred kupouVyzerá lepšie ako to moje "obúchané", pozor na dvojhmotu, majú s tým problémy hlavne faceliftové modely, ale neviem či sa to netýka aj predfaceliftu kde je použitý 2.0R Auto je za takú cenu akú je, a neočakávaj TOP stav, osobne ak by to bolo možné, vyberal by som v CZ, bezbarierová komunikácia s predajcom, či s úradmi, je to bližšie, zvlášť ak by auto nesplnalo požiadavky Toto by nebolo asi o nič horšie, cena podobná, až na vyšší registračný poplatok
22.06.2013 23:13
|
|
Re: Legacy - otazky a rady pred kupouHmm ta sa mi paci este viac, len ma odradzaju dve veci velka dan za prihlasenie na slovensku lebo to je 3,0 a spotreba bude tiez vecsia ako u 2,0 :/ jazdim 1500km mesacne auto cchem prerabat na plyn. Takze vravite ze ta 2,0 je drahsia na udrzbu (zotrvacnik a pod.) ? Bo aj tato nieje na zahodenie : http://auto.bazos.cz/inzerat/25261238/Subaru-Legacy-20i-serviska-manual-121-kw.php
23.06.2013 08:53
|
|
Re: Legacy - otazky a rady pred kupouspeedy: já mám šestihrnka v sedanu, jezdím s ním většinou kratší vzdálenosti (cca 15 km), občas delší projížďka. Za dva roky najeto 17 tkm. Počítanou spotřebu na nádrž mám 9,7 l/100 km více zde, pokud s ním týden jezdím delší trasy (včetně dálnic), tak mám spotřebu pod 9. A to z křižovatek nevyjíždím poslední a nijak se neloudám, rychlostní limity dodržuji, ale zvuk motoru nad 5000 otáček je fantastický
23.06.2013 09:08
|
|
Re: Legacy - otazky a rady pred kupouTo super vediet tu spotrebu - do toho by som siel hlavne preto ze jazdim zvetsa hlavne cesty, jediny problem je DAN za prihlasenie auta 180kW ma vyde na 1697 € a motor 2,0 477€ a to je sakra rozdiel s toho rozdielu mozem zaplatit prerabku na plyn . . .
23.06.2013 09:51
|
|
Re: Legacy - otazky a rady pred kupouProblem s dvojhmotou mali vsetky legacy ktore ju mali :) No problem ako problem, je to skratka spotrebny material. Ak by ti aj odisla, nieje to az taka katastrofa, bud vymena za novu, to jest 600-900eur, alebo pouzitie jednohmoty z forestra/imprezy, kde sa da kupit pouzivany zotrvak (v zasade mu nema co byt) okolo 100-200eur. Cize toto by som ako problem zrovna nevidel...
23.06.2013 12:46
|
|
Re: Legacy - otazky a rady pred kupouViac krát sa to riešilo a stále ani ja naviem 100% odpoved na to či je dvojhmota zamenitelná u každého 2.0R za jednohmotu, tam aspon u faceliftu je set značky Valeo za ktorý neexistuje alternatíva - aspon tak sa písalo. Ja som zvažoval viacero modelov Subaru od Imprezy až po Outback, ale pri Legacy / Outback som chcel skôr automat ako manuál, pretože repas toho AT jednak nevýchádza zas ovela drahšie ako repas spojky + dvojhmoty ak sa teda musí riešiť znova za dvojhmotu. A niekto tú dvojhmotu riešil každých +- 70tkm. Tie automaty sú tak blbovzdorné že nájsť človeka čo rieši problém je ovela ťažšie ako nájsť človeka čo rieši dvojhmotu. Ak to chceš na dlhé trasy, tak AT je viacmenej bonus, len má teda iba 4°, 5° automat má iba 3.0i. Nevýhoda je že musia byť odstupnované tak, aby si s autom dosiahol aj maximálku, uberá to na dynamike, ale že by to bolo tupé sa povedať nedá. Pri prejazde dedinou a 50km/h máš už zaradený 4° a otáčky sú niekde na hranici 1200rpm. Moja 2.5i pri 150km/h točí 3500rpm, spotreba pri takej rýchlosti je +-10l/100km, ideálna rýchlosť na cestovanie pre tento motor je 110km/h kedy si pýta 7-7,5l/100kmh - vtedy má také ideálne otáčky. Vlastne všetko čo som napísal platí pre 2.5i , 2.0R má iné sprevodovanie, člen "Atlatl" má kombíka 2.0R 5MT a jemu motor točí málinko viac ako mne, už si ten rozdiel nepamätám. Ohladne prihlásenia, stále neviem ako je to brané lebo tie ich tabulky uvádzajú 110-121KW ale aj 121-132kW čiže je možné že ten registračný poplatok nie je 477€ ale 657€ ale tak tie necelé dve stovky sa rozdýchať dajú
23.06.2013 13:13
|
|
Re: Legacy - otazky a rady pred kupou
a co ten "problem" vobec znamena? nie je chyba medzi volantom a opierkov? Osobne si myslim ze je to take jedna pani povedala a velmi nafukla. Vsetci vieme ze kazde auto ma chybu, ide len o to ju nast. Co sa tyka rad, jazdim 2.0R 5MT na LPG cca 80k km a vrele odporucam. Zive to je dostatocne, ked velmi velmi treba da sa redukcia. Akurat 110 som nesiel ani nepamatam. Ked budes v naj dedine, alebo v DCA mozeme Ta povozit. :D
23.06.2013 19:34
|
Re: Outback - otazky a rady pred kupou | 29.10.2024 milan74mas |
Re: Kde kúpiť Kamagru a aké sú skúsenosti? | 29.10.2024 tokyo |
Re: Outback - otazky a rady pred kupou | 29.10.2024 Šikmý_Ok |
Re: Kde kúpiť Kamagru a aké sú skúsenosti? | 25.10.2024 frantz |
Autor: Rastislav80
Dátum: 04.12.2024
Autor: hybco
Dátum: 01.01.2024
Autor: miloxko
Dátum: 27.12.2018